Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

akurat..

KOSMETYCZNE SZTUCZKI-cz. II.........

Polecane posty

Gość spot_ka
Dzieki:) chyba pojde do apteki po polopiryne:)

Gość Zneba
dziewczyna mojego chłopaka -- brewoxylu lepiej nie łączyć z olejkiem.... chyba że stosujesz raz ten raz ten, albo olejek na dzień pod krem... ale co so kremu to ciężko poradzić, bo każdemu to co innego... ale raczej nic antybakteryjnego tylko coś łagodzącego, by zrównoważyć brewoxyl....

Nie, nie lacze :) Az tak silnych przezyc nie potrzebuje. Na zmiane...zreszta brevoxulu tez terazz juz codziennie nie sotosuje...bo po tygodniu bardzo widoczne byly te jego wlasciwosci wysuszajace... Pozdrawiam. A co do olejku herbacianego to kazdemu gorrroco polecam. :)

Gość iiii
Podajcie jakis przepis na domowy peeling (oprócz płatków owsianych)

wkleję tu jeszcze parę rzeczy a propos przepisu na papkę antycell która jest na pierwszej stronie tego topicu (autorstwa MADAFI) madafi Po wymieszaniu wszystkich składników, nakładamy je łyżeczka na miejsca objęte cellulitem (najczęściej są to nogi i pośladki),nakładając delikatnie masujemy ruchami okrężnymi (pamiętając że zaczynamy od dołu (np. kolan) ku górze. Taki masaż ma trwać około 3 min, potem owijamy ciało folią przezroczystą (około 2 warstwy),następnie możemy założyć szlafrok i pójść oglądać telewizję, lub poczytać książkę, stopniowo zaczynamy odczuwać lekkie mrowienie , a następnie rozgrzewanie. Imbir w połączeniu z alkoholem (jeżeli nie posiadamy alkoholu - można ominąć ten składnik gdyż imbir i tak rozgrzeje nam skórę-tylko NIESTETY wolniej)wchłania się do skóry poprawiając jej mikrokrążenie ,w momencie rozgrzania skóry zaczynają w nią wnikać kofeina oraz mikroelementy i witaminy zawarte w pozostałych składnikach. Rozpoczyna się drenaż wewnątrzkomórkowy w pierwszej i drugiej warstwie skóry powodujący stopniowe rozbicie grudek tłuszczu Po 10-40 min (pierwszy zabieg lepiej wykonywać krócej-po to aby sprawdzić oddziaływanie składników na skórę),odwijamy folię i bierzemy prysznic (zmywamy maskę ze skóry-letnią wodą-zbyt ciepła może nas parzyć).Tradycyjnie możemy zakończyć zabieg zimnym strumieniem (jeśli nie cierpimy zimnej wody-nie jest to konieczne).Po osuszeniu skóry nie jest konieczne nakładanie balsamów(skóra powinna być natłuszczona), chyba że czujemy taką potrzebę-możemy posmarować ciało jakimś balsamem lub oliwką dla dzieci. Lekkie „grzanie”, mrowienie będziemy odczuwać cały dzień-oznacza to ,że składniki dobrze się wchłonęły i działają!!!. a teraz o tym jakie maja zadanie poszczegolne składniki: Imbir należał do najwartościowszych surowców leczniczych w starożytnej medycynie indyjskiej, tybetańskiej i chińskiej. W medycynie azjatyckiej korzeń uchodzi za \"gorący\", powodujący ogień w ciele. Zawiera olejek eteryczny i substancje ostre, które działają na krążenie krwi ,a tym samym potrafią „spalać” tłuszcze znajdujące się w naszej skórze , jak również oczyszczać ją z niepotrzebnych toksyn. Imbir tym samym ułatwia dostanie się wartościowych składników do naszej skóry zawartych w pozostałych elementach „maski”. •Kakao zawiera dwa alkaloidy o działaniu pobudzającym - teobrominę i kofeinę. • Cynamon -reguluje poziom cukru we krwi (leczy bóle mięśni, reumatyzm)- działa stymulująco Kawa-nasiona kawy zawierają kofeinę, alkaloid o działaniu pobudzającym(składnik większości kremów wyszczuplających)

jeszcze jeden przepis MADAFI (nie gniewaj sie ze cie kopiuje!!!) madafi Znalazłam ta nalewkę.... Zamiast tabletek!! Nalewka na cellulit!!! Jeżeli stosujesz tabletki antykoncepcyjne ,możesz mieć utrudnione zadanie-tendencja organizmu do magazynowania wody-dlatego dobrze jest pić len ,dodatkowo, można co jakiś czas zastosować nalewkę z pory-bardzo dobra -działa na cellulit od wewnątrz!!! (chociaż ja nie potrzebowałam dodatkowego wsparcia ”porami”- więc tej metody nie wypróbowałam-metoda nie podlega reklamacji-gdyż jest dodatkiem do opracowania). Co potrzebujemy?? -kg. Zielonej pory -białe wytrawne wino gronowe 1litr Pory zalewamy winem i gotujemy około 3-7 min. Po zagotowaniu odstawiamy do ostygnięcia, odcedzamy i pijemy pół szklanki na czczo. Kuracje stosujemy 7 dni raz w miesiącu.

Witam!! dziewczyny-szukam strony, na której beda porady dotyczące malowania oczu.Chodzi mi jednak o porady związane z makijażem odpowiednim do danego kształtu i wielkości oczu. Np oczy lekko skośne lub okrągłe-jak malować, jak zmienić lub podkreślić egzotykę oka

akurat..dzięki..... miałam dziś wszystko wkleic tu ale mnie ubieglas....:):):):) mam nadzieje ze Wam pomoże....:):):)

Gość spot_ka
ja używam w proszku:)

a tu jeszcze podam przepis na peeling, dla tych majacych mniej czasu na maske na celulit:):):) peeling na celulit Zalej mieloną kawę (duża łyżkę -może być najtańsza kawa) kapką wody!! dodaj łyżkę oliwy, trochę żelu do mycia ciała, i 2 łyżeczki cynamonu! ! (możesz dodać łyżeczkę imbiru-ale niekoniecznie)zrób sobie pilig ciała podczas prysznicu!! (masuj ciało około 10 min) Uważaj- kawa mielona słabo przylega do ciała- możesz pochlapać sobie łazienkę!!! ŻYCZĘ SUKCESÓW!!!!! Takie jak ja osiągnęłam dzięki systematyczności i wiary w sukces !!!

dzięki , wypróbuje , po tabletkach zrobił mi się celulit , próbowałam już wszystkiego . Może to zadziała . pozdrawiam:-))

niee...tem peeling mozna robić co 2, 3 dni, albo rzadziej...to zalezy tez od skóry... po 1 razie skóra robi sie gładziutka i nawilzona, ja nie musialam robic tego codziennie..ale to nie skodzi...natomiast te maske nalezy uzywac rozsadnie, poniewaz alkohol i imbir moga popazyc skóre(jezeli sie bedzie za czesto uzywalo)..ale to musicie same sprawdzic na wlasnej skorze...

trudno powiedziec, bo ja nie mialam takiego mocnego celulitu, tylko jak palcami scisnełam to wtdy było widac...tak wiec ok. 2 miesiecy...tzn. ze teraz jak scisam skore to nic nie widac.. nie wiem ile bedzie trwala walka z mocniejszym celulitem..ale zycze wam powodzenia..:):):)

Gość Zneba
jeśli dodacie do tego maść na blizny np. tointex --- to podziała to też na rozstępy !!!

madafi! Ten pierwszy wklejony przepis z folia itd..to jest dopiero od momentu jak nalozyc trzeba...a jak wkonac? Chyba ze ja cos pominelam i zle czytam.. Prosze napisz jak zrobic to...chodzi mi o ta mieszanke imbirowo-alkoholoowa...(czy jakos tak)

dziewuszki, przepraszam ze dopiero teraz sie odzywam..:):):).. tak, tak, akurat dobrze podała przepis....i naprawde ...on dziala, tylko ostroznie...bo czasem: często nie oznacza skutecznie.... jeszcze mam gdzies przepis na kąpiel antycelulitowa, tylko znowu musze poszperac... buziaczki i zwycięskiej walki życzę:):):)

Gość nieeeeeeeeeeeeee
podnosze

Gość Zneba
dziewczyna mojego chłopaka najlepszym domowym sposobem na nawilzanie jest niewysuszanie: doraźnie może pomóc jakoś maseczka odżywiająco nawilżająca: z żółtka z pomidora z ogórka z siemienia lnianego z oliwy z jajkiem z jogurtu co do kosmetyków przy jednoczesnym leczeniu to trzeba uważać na skład: dobre są kosmetyki firmy AVA - bardzo naturalne i napewno się nie pogryzą z brewoxylem dobrze nawilżający jest Re-lipid z Dax Cosmetics - do cery suchej i bardzo suchej -- świetnie się wchłania nawet przy cerze tłustej, a nawilża naprawde mocno, no i chroni, co teraz jak się zimno zbliża jest bardzo ważne same kremy antytrądzikowe nie są polecane wspólnie z lekami - bo są za mało nawilżające

kwas glikolowy ma krem Glyco-A bez recepty w aptece. nie ma co prawda 15% ale ma 12% i kosztuje około 50 zł. to wpis aporopos kosmetyczek i stosowania tego kwasu pozdrawiam

witam ponownie.. tak jak obiecałam znalazlam kolejny przepis:):):) tym razem na kapiel KĄPIEL NA CELLULIT!!! Ujędrnij całe ciało!!! -działanie usprawniające krążenie, wzmacniające ścianki naczyń krwionośnych oraz przeciwdziałające zatrzymywaniu wody w skórze: Oto zioła, które łatwo zdobędziesz: -Skrzyp polny (Equisetum arvense)-dostaniesz go w aptece, możesz również nazbierać go sama-rośnie najczęściej przy lesie w pobliżu łąk, miedz, ugorów, od wiosny-do lata. -Bez czarny (Sambucus nigra)- eliminuje nadmiar wody w przestrzeniach międzykomórkowych(również możesz kwiatki uzbierać samodzielnie(lub owoce) –pamiętaj ,że to nie ten sam co bez ozdobny) -skórki z jabłek, z mandarynek, czy pomarańczy (jesz cały tydzień, a skórki suszysz-mogą być tez świeże) Zioła możesz ususzyć. Suszymy w ciemnym, suchym miejscu rozkładając je równomiernie np. na gazecie. Możemy tez korzystać ,ze świeżych. Możesz zrobić sobie kąpiel mieszaną-lub raz ziołową a raz owocową. A jak to robimy?? Gotujemy wodę w dużym garnku. Do zagotowanej wody( nie gotującej) wrzucamy „suszki”, przykrywamy pokrywką i parzymy około 20-30 min. Możemy dolać 2 łyżki oliwy z oliwek-całość wlewamy do wanny. Oraz (trudniejsze w zdobyciu, ale możesz spytać w aptece): -Bluszcz (Hetera helix) - usprawnia krążenie -Centella asiatica znana również pod nazwą Gotu Kola, Hydrocotyl -Ostrokrzew (Ilex), -Miłorząb japoński (Ginkgo biloba), -Arnika (Arnika montana) oraz rutyna (otrzymywana z rośliny o nazwie Ruta zwyczajna)(tą chyba można kupić, a nawet zaleźć samodzielnie.) -Nostrzyk żółty (Melilotus officinalis) - zawiera dużą ilość kumaryny, która działa wzmacniająco na naczynka limfatyczne, poza tym pobudza przepływ krwi i udrażnia żyły, powodzenia...musze dodac ze jeszcze niestosowałam(jakoś czasu ni brakowało), ale niedługo sprobuje....:):):)

Dziewczyny powiedzcie mi, czy ta mieszanka na celulit i wyszczuplenie nóg ma mi wystarczyć na całe uda i pupe????? czy mam zwiekszyć proporcje??? Wczoraj zrobiłam :)) No i skóra zrobiła się taka bardziej milsza w dotyku ale mrowienie było takie mini minimalne.Dodam, że nie mam dużego celuliu, widać dopiero jak ścisne udo . Dzieki za odpowiedź z góry :)) Pozdrawiam

Mi spokojnie wystarczyła:))) ale jak widzsz ze może byż za malo to zwiąksz proporcje,,,, Nie martw sie ;)...u mnie mrowienie było tez malutkie(ale czy jest czy nie to i tak działa), a poza tym mialm celulit taki jak Ty.. Buziaczki i miłego i sutecznego stosowania:):):)

dzieki bardzo za odpowiedz, ale chyba nieściśle się wyraziła...bo chodziło mi o to że może potrzebna większa warstwa, żebym czuła to mrowienie, ale jak ty miałaś tak samo to chyba dobrze to zrobiłam:)) Dzieki bardzo, fajna maska na celulit polecam:))mimo że dopiero raz użyłam