Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytalska

CZY JESLI CODZIENNIE WIECZOREM BĘDĘ PIŁA PÓŁ SZKLANKI GORĄCEJ WODY ROZROBIONEJ Z

Polecane posty

Gość pytalska

DROŻDZAMI(1,5 łyzeczki) TO POMOZE TO NA TRADZIK?? PRTOSZĘ O ODPOWIEDŹ.

Raczej nie pomoże , ponieważ gorąca woda zabije drożdże i zniszczą witaminy które mają pomagać na cerę.

Gość pytalska
to lepiej jest z zniną wodą? przegotowaną czy taką z kranu?? odpowiedzcie. plis

Gość a ja wiem że
drożdże należy zalewać tylko wrzątkiem żeby je zabić.W przeciwnym razie będą żyły w twoim organiżmie zabierając witaminy .Tak mi powiedzial lekarz.

Gość pytalska
hej no. odezwijcie. sie.:( to dla mnie wazne :(

zgadzam sie w 100% z przedmowczynia!!!Drozdze musisz zalac wrzatkiem bo inaczej mozesz nabawic sie choroby.

Gość jezu goracą
drozdze zalewa sie wrzacym mlekime albo woda co za kretynka ci karze zalac zimna to nie wiem

ja mialam kiedys straszny tradzik i pamietam,ze jak sie zawzielam i pilam drozdze przez dwa tygodnie pod rzad to byla duza poprawa.pilam z zimnym mlekiem i dodawalam cukru dla zabicia smaku. pij tez duzo wody mineralnej przez caly dzien,to tez bardzo pomaga oczyscic sie z roznych swinstw. nie zrazaj sie jesli od razu nie zobaczysz efektow,trzeba troche poczeekac:-)

drożdże rzeczywiście pomagają na trądzik- ale powinny to być drożdże piwne ( nie piekarskie) - resztę znasz... powodzenia

Gość a ja wiem że
i wiem jeszcze że możesz dodatkowo zastosować maseczke z drożdży .Do drożdży wielkości orzecha laskowego dodać odrobine wody żeby wyszla taka ''papka'' .Na twarzy trzymaćaż papka wyschnie.Oczyszcza pory i matuje ładnie.

Gość pytalska
a takie drożdze ze sklepu są złe? jakie to te piwne?? dzieki za odpowiedzi. teraz wiem ze mam zalewac je wrzątkiem. są one dla mnie ohydne w smaku, ale poswięce sie. chciałabym zeby tylko ta poprawa(jeslibedzie) trwałą dłuzej... dzieki.

Gość nabawisz sie
predzej drozdzycy pokarmowej

Gość pytalska
a co to jest ta drozdzyca pokarmowa?? z mlekiem nie próbowałam

nie nabawisz się drożdżycy jeśli będziesz stosować drożdże piwne(o czym już wspomniałam)- są bardzo zdrowe (nie tylko na trądzik), takie zwykłe drożdze ze sklepu to to właśnie drożdże piekarskie; jeśli chcesz kupić piwne musisz popytać, nie w każdym sklepie są - musisz poprostu powiedzieć że chcesz drożdże do robienia wina (to te same co do piwa):)

drożdże spożywcze nie mają nic wspólnego z drożdżycą. przecież ciasto piecze się na drożdżach i chyba nie macie drożdżycy po zjedzeniu ciasta? ;) drożdże zalewa się wrzątkiem, inaczej zabijają one witaminy w przewodzie pokarmowym. lepiej jednak pić je rano, na czczo, niż na wieczór. i nie pij gorącej wody, tylko w normalnej temp. (ciepłą).