Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asinkaaa

Na ile przed planowaną ciążą trzeba odstawić tabletki?

Polecane posty

Hej, No wiec conajmniej 3 miesiace, ale lepiej z pol roku. A ja przestalam brac rok wczesniej. Pozdrawiam

3 miesiace to niezbedne minimum, ale zdrowiej bedzie poczekac pol roku... - to opinia mojego lekarza

potwierdzam że 3 miesiace a 6 tym lepiej :) www.psyche-soma.com poza tym w trakcie odstawienia mozna spokojnie łykać kwas foliowy i sie przygotowywac :) porobic badania, dobrze sie odzywiac i dac organizmowi odpocząć od pigułek :)

Ja odstawiłam tabletki i za 2 miesiące zaszłam w ciąże teraz mam śliczną i zdrową 15-miesięczną córeczkę i jestem szczęśliwą mamą:)

Gość okla
ja odstawiłam i po dwuch miesiącach zaszłam w ciąże, teraz jestem w 24 tc. i wszystko jest jak najbardziej w porządku.

Hej dowiedziałam się już z waszych wcześniejszych wpisów, że dobrze byłoby odstawić tabletki 6 miesięcy wcześniej,a minimum są te 3 miesiące. Ale mam jeszcze więcej pytań,a konkretnie chodzi o to,że nie wiem czy np.powinnam odstawić tabletki 6 miesięcy wcześniej, później odczekać jakiś czas i dopiero zacząć brać kwas foliowy czy może od razu po odstawieniu tabletek zacząć brać ten kwas? Jak uważacie?? Ja jestem w kropce ponieważ jestem poza granicami PL i nie mam możliwości skorzystania z porady lekarza,a w sierpniu 2012r mam zaplanowany ślub i od razu chcielibyśmy starać się o dzidziusia. Już bardzo pragniemy dziecka,ale nie ukrywam że skomplikowałoby nam trochę plany gdybym dla bezpieczeństwa dziecka odstawiła tabletki i zaszła w ciąże... Nie chciałabym iść do ślubu w zaawansowanej ciąży... Ale bezpieczeństwo dziecka stawiam na 1 miejscu wiec proszę o radę. Z góry dziękuję :)

Gość hshbdjhasb
odstawiasz obserwujesz cykl miesiac dwa i do dziela to sa mikropigulki wytracaja sie po 12h z organizmu wiec niepotrzeba wiele czasu zeby wyrzucic je z organizmu ja zaszlam w 2 cyklu po odstawieniu.a kwas foliowy mozesz brac bez obaw nawet juz teraz i magnez.Powodzenia!

No to fajnie :) bo nie chciałabym iść np w 6 miesiącu ciąży do ślubu... tylko ciągle obawiam się tego,ze nie zajdę tak szybko w ciążę jak bym chciała... co niestety dopada wiele dziewczyn które długo stosują antykoncepcje w postaci tabletek... ja miałam przerwę ponad 3 lata temu i od tamtego czasu biorę je non-stop... :/ oby wszystko się udało, bo już się nie mogę doczekać pierwszego kopniaka i zdjęcia małej fasolki :)

Gość kwietniowamama
ja bralam logest przez 7 lat bez przerwy i ginekolog powiedział, że teraz teraz pigułki mają taki skład, że nie trzeba robić żadnej przerwy... przez miesiąc po odstawieniu się starałam, ale nie wyszło, później dostałam ofertę pracy i zaczęłam uważać (obliczać dni płodne, mierzyć temperaturę...) i nie kochaliśmy się w płodne a zaszłam w 6 miesiącu od odstawienia;) Więc gdybyśmy się starali to pewnie zaszłabym wcześniej... Teraz jestem w 11 tygodniu:)

Gość Gwiazdor***ka
Ja brałam nieprzerwanie tabletki przez 8 lat! Odstawiłam je na pół roku, zabezpieczaliśmy się gumką, po pół roku starania o dziecko i w drugim cyklu zaszłam :)

Gość Gwiazdor***ka
coś namieszalam chyba. Chodziło mi o to,że brałam tabsy przez 8 lat, potem planowałam ciążę, ale nie chciałam bliżniaków itp. więc pół roku jechaliśmy na gumce, a potem już normalnie i zaszłam w drugim cyklu starań.

no to świetnie :) podniosłyście mnie na duchu :) ja właśnie też się strasznie obawiałam bliźniaków bo słyszałam,że po odstawieniu tabletek to bardzo możliwe,a tym bardzie się tego bałam bo w mojej rodzinie już jedna kobieta miała bliźniaki,więc od razu prawdopodobieństwo,że i mi może się to przytrafić wzrasta...