Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinaaaa

bozeee! pomocy.plastry mnie załatwily!

Polecane posty

Gość ewelinaaaa

dziewczyny pomozcie!blagam! uzylam pol godziny temu plastry z woskiem do depilacji twarzy i cholernie mnie podraznily!! pomijam to ze nic prawie nie usunely. wygladam makabrycznie. cala czerwona skora nad wagra.poza tym skora mi miejscami zeszla! to byly plastry strep. nie kupujcie tego gówna. co robic? poradzcie mi prosze! zostawic to tak?bo nie mam zadnych maski ani kremow w domu! ranyyy po co mi to bylo? !!!

Gość ewelinaaaa
moze ktoras jednak miala podobna "przygode"?:( dzieki za wszystkie ewentualne rady

Gość iśkaaaa
chyba teraz to juz nie bardzo cos pomoze... posmaruj to oliwka dla dzieci lub mascia z wit. E ale po prostu musisz poczekac az znikna podrażnienia, to nic takiego- jutro na pewno bedzie duzo lepiej.. 3 maj sie :)

Ewentualnie po zmyciu resztek oliwką, posmaruj alantanem, albo inną maścią łagodzącą.

ciesz sie ze teraz jest weekend i mozesz sie zaszyc w domu ale chyba musisz wybrac sie do apteki po jakas masc lagodzaca ktora przyspiesza gojenie... moze alantan plus? spytaj w aptece, napewno doradza

Gość ewelinaaaa
cholera no! nie mam ani oliwki ani teo drugiego:( tylko nivea. to ja juz nie wiem czym moge usuwac tego wasika...ja mam nadzieje ze podraznienie szybko zejdzie.w poniedzilaek mam rozpoczecie roku:( w kazdym razie dzieki za odpowiedz!

nie smaruj tego kremem nivea, moze tylko zaszkodzic nie mozesz nikogo wyslac do apteki? oliwka jest potrzebna do zczyszczenia resztek wosku, na podraznienia nie smaruj nia skory, potrzebujesz czegos lagodzacego... moze chcoiaz masz rumianek w domu? zaparz,ostudz i przykladaj chlodne oklady - moze pomoze

Gość ewelinaaaa
nic teraz w domu nie mam i nikogo nie ma w poblizu. nivea moze zaszkodzic? uuu. zrobie sobie zimne oklady. ja co mi przyszlo tak cierpiec? mam chodzic z tymi wloskami?

Gość ewelinaaaa
z zapartym tchem sledze poczynania much obsiadujących krowie łajno i z niekłamaną zazdrością patrze jak pałaszują ten pokarm Bogów

Gość ewelinaaaa
sluchaj probowalam penseta, ale to nie jest dobry pomysl, bo ja mam sporo tych wloskow a przed lustrem wszystkich nie widac.potem sie okazuje ze mnostwo ich ominelam. moje zaczerwienienia troske zbladly ale sa jeszcze spore tam gdzie skore mi zerwalo

A może rozjaśniacz Sally Hansen? Ja używam takiego do włosów na ciele i twarzy, wprawdzie stosuję go na nogach, więc nie wiem jak się sprawdza na twarzy.Tylko drogi jest, niestety - około 40 złotych. Z drugiej strony wydajny.

Gość ewelinaaaa
lubię ocierać twarz o oszczane spodnie śpiących meneli pod monopolem

Gość ewelinaaaa
no wlasnie jak na razie nie na moja kieszen.poza tym znajac moje szczescie taki rozjasniacz tez by mnie uczulil:P

Gość annnnnnnnna
a nie moglabys ich zwyczajnie golic? moze to dziwne i meskie ale maszynka usuwa wszyskie i bez podraznien.c wy na to dziewczyny?

Gość do kosmetyczki
nastepnym razem, cena taka jak za plastry, a bez podraznien i fachowo

Gość nikaaaaa
tylko jak Ci sie pojawia krostki to nie probuj wysuszac, tylko nawilzaj albo jesli masz sucha skore to natluszczaj. skora Ci bedzie schodzic jeszcze pare dni, gorzej bedzie jak wyjda ci jeszcze do tego krostki

Gość ewelinaaa
nie mow, ze jeszcze moga mi dojsc krostki... no niee:( tez tak mialas? na dodatek mnie to piecze.co do kosmetyczki- myslalam o tym.problem jest taki ze mi wloski odrastaja nie regularnie i codziennie mam nowe.wiec musialabym chodzic do niej chyba przez kilka dni z rzedu.

po depilacji moga sie pojawic krostki (zwiazane jest to z mieszkami wlosowymi) moze zamiast specjalnego rozjasniacza, ktory fakt faktem jest drogi sprobuj rozjasnic wloski woda utleniona ?? jezeli bedzie za slaba w sklepach fryzjerskich mozna kupic np. 6% wode utleniona nie 3% jak w aptece

Gość ewelinaaa
to moze byc dobry pomysl.dzieki.ale na razie martwie sie zaczerwieniona twarza. ten wosk tak jakbyzerwal mi naskorek, dlatego mam czerwone plamy.nie wiem ile potrwa regeneracja:(

Mam ten sam problem. Samodzielne usuwanie wasika plastrami wymaga wprawy. To nie plstry sa do niczego tylko ty musialas je zle zrywac. tez sie tak kiedys zalatwilam. wloski zostaly a naskórek zniknął hehe. Polecam kosmetyczke. Biorą ok 15 zl za usuwanie wooskiem i robia to dolkadnie. pęsety nie polecam chyba ze do wyrwania doslownie kilku ktore zostaly. Nigdy nie wyrwiesz dokladnie z cebulka i pozniej te kilka odrasta mocniejsze niz reszta i glupio to wyglada. Pomysl z maszynka jest poroniony i nie komentuje w ogóle. Natomioast o wodzie utlenionej slyszalam mialam tez z nia duzo do czynienia na lab na uczelni i skoro na palcach zostawia odparzenia nie lalabym jej na twarz. Po depilacji nie uzywaj niczego! Oliwka do zmycia resztek wosku i tyle. chyba ze tak jak dziewczyny wczesniej radzily alantan. Ja nie uwzywam nic oprocz oliwki. robie to na wieczor i nie dotykam palcami tego miejsca dopoki nie zejdzie podraznienie zeby nie wdala sie jakas infekcja. Wloski czasem moga wrastac. polecam piling enzymatyczny raz w tygodniu. Przy odrobinie wprawy wąsik to zaden problem a bez tej wprawy udaj sie do kosmetyczki.

Z tych plam zrobi sie zwykly strupek. to potrwa pare dni. nie zrywaj go, nie scieraj pilingiem (chyba ze enzymatyczny) bo zostana ci slady. Wlosko zawsze odrastaja nierowno i nie mozesz depilowac kilka dni z rzedu. po pierwszym razie tez bylam rozczarowana ze tak szybko sa nowe. po paru miesiacach (depikuje max raz w miesiacu) odrastaja równiej, wolniej i sa słabsze. Zreszta ja osobiscie nie lubie siebie zaraz po depilacji. na calej twarzy jest ten delikatny meszek a tylko nad gorna warga nie, to glupio wyglada. najlepiej jest o jakims czasie kiedy wloski sa prawie niewidoczne ale jednak sa i wszystko jest naturalne. Pamietaj o regularnym pilingu twarzy (tradycyjny moze podrazniac, enzymatyczny jest the best) jesli chodzi o rozjasnianie to pod swiatlo taka dziewczyna wyglada komicznie.

Gość ewelinaaa
wow ale ty jestes obyta w tych sprawach:) dzieki za pomoc. wezme sobie to do serca:) kurcze a juz sie ucieszylam ze chociaz z woda utleniona mi wyjdzi:( mi rzeczywiscie dzis naskorek zerwalo a wloski zostaly.. juz nigdy sama tego nie zrobie. piecze nadal i wygladam jak kretynka z czerwonymi plamami.mam nadzieje ze krostki sie nie porobia a slady szybko zejda bo w poniedzialaek mam wazny dzien. myslisz ze moge to posypac pudrem zeby wysuszyc? nie wiem czy to dobry pomysl. mam pytanie co do kosmetyczki- jesli codziennie pojawiaja sie u mnie nowe wloski to jedna wizyta mi chyba nic nie da.prawda? a po takim usuwaniu u kosmetyczki to tez pewnie bedzie jakis czas zaczerwieniona skora tylko bez zerwanego naskorka;) ale sie wtopilam tym dzisijeszym "zabiegiem" :) mam nauczke.glupia ze mnie kobieta:P

Gość najlepiej to ty juz nic
z tym nie rób, bo im więcej tam teraz będziesz tam coś kombinować (nawet w dobrej wierze) to skóra może się tylko jeszcze bardziej zaczerwienić i podrażnić. Co najwyżej to raz posmarować czymś łagodzącym i nie dotykać. Nastaw się na to że parę dni masz wyłączoce z życia. Mam nadzieje że do poniedziałku Ci zejdzie chociaż niestety takiej gwarancji mieć nie bedziesz bo to się bedzie goić tak długo mniej wiecej jak długo drobna rana się goi.

Niczego teraz na to nie nakladaj. Jesli nie masz zadnego \"aptecznego \" srodka to odpusc bo tylko sobie zaszkodzisz. Skóra sama da sobie rade jak nie bedziesz tego ruszac. Jedna wizyta u kosmetyczki to pomoc na krotko, no i pozbadz sie zludzen ze istnieje sposob po ktorym nie bedziesz czerwona. jesli wosk (a ten jest najlepszy, po laserze podobno robia sie badziewia rozne na skorze i ja osobiscie bym sie bala). Najlepiej umawiac sie na wieczor i po ciemku wracac do domu, chyba ze samochodem. Niektore kosmetyczki nakladaj troche podkladu po depilacji zeby mozna bylo wrocic do domu bez wywolywania sensacji na ulicy, ale odradzam. to zawsze zbędna chemia. Jestem zdania ze lepiej nie podrazniac! A kosmetyczka szybko ci bokiem wyjdzie. Porozmawiaj z nia, niech ci pokaze jak zrywac plastry, bo to kwestia odpowiedniego chwycenia. Poćwicz na rece np (ja cwiczylam na tych drobnych wloskach na palcach, sa akurat takie jakie mam nad ustami), jak nabierzesz wprawy, tzn za jednym zerwaniem bedziesz usuwac wiekszosc, przenies sie na twarz dopiero.I nigdy nie rob na dzien tylko na noc, najlepiej z wolnym nastepnym dniem w razie wpadki. To naprawde nietrudne. Ja uzywam plastrow : Tanita -chlorofilowy wosk do depilacji twarzy. Sa niedrogie. Chusteczki do usuwania resztek, ktore sa w srodku mozesz od razu wywalic bo sa za ostre i drapia. ale wosk polecam Rany ale sie rozpisalam hehe

Gość ewelinaaa
i bardzo dobrze ze sie rozpisalas:) dzieki wielkie:) ja chyba sie juz nigdy nie odwaze na wosk:) a na kosmetyczke szkoda mi kasy i boje sie ze trafie na jakas niewykwalifikowana:) kurcze wygladam jakbym sie poparzyla goraca woda pod nosem:P w takich wlasnie momentach jestem szczesliwa ze nie mam faceta hehe.

Gość ewelinaaa
oh ziuuuta:P co aj bym bez cibie zrobila:)

Gość ewelinaaa
ja mam tylko nadzieje ze nie pozostana mi slady

Gość najlepiej to ty juz nic
a o jakich badziewiach mówiłaś ze się robią po laserze ? :O Kurcza w sumie to kicha bo ja liczyłam troche po cichu na ten laser za rok czy dwa. Ja też plastrów nienawidze. Przestałam je stosować odkąd przytrafiło mi sie to samo co autorce. Miałam właśnie identyczną sytuację.

Gość ewelinaaa
i powiedz po jakim czasie zniknely podraznienia?u mnie nadal czerwone a zalezy mi na tym by w weekend zniknely.nie wiem czy moge na to liczyc:( tez juz nigdy tego nie kupie! wole miec wloski!:(