Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mesia26

Co lepsze aerobik czy siłownia?

Polecane posty

Gość mesia26

Chciałabym zapisać się na aerobik lub siłownie.chciałabym troszkę sobie poćwiczyć i wyrobić mięsnie no może troszkę schudnąć.Doradzcie mi co wybrać

Gość mniej jedno
to zalezy czy chce sz schudnac czy wl;asnie wyrobic miesnie, na miesnie lepsza silownia, ja ogolnie wolalabym silownie, nie lubie nudnego aerobiku:)

Gość jt
Na schudniecie zdecydowanie lepszy aerobik. Nieźle sie mozna na nim zmęczyći spalić zbędne kalorie. Na siłowni bardziej zadbasz o muskuły i te sprawy. Ja chodziłam kiedys na jedno i drugie. Dobry jest tez callanetics, rzeźbi sylwetke i nie jest bardzo męczący.

Gość mesia26
chodzi mi głównie o ujędrnienie i nadanie ładnego kształtu pośladkom i udom.to jednak co będzie lepsze na to?

silownia,ale jako,ze chcesz schudnac troche tez,cwicz z malymi obciazeniami i rob duzo powtorzen. najlepiej zreszta cwicz na stepperze.

Gość mesia26
czyli aerobik nie ukształtuje mięśni?

troche tez,ale glownie schudniesz i wysmuklisz sie po prostu.dlatego jesli szczegolnie zalezy ci na jakiejs konkretnej czesci ciala(tak jak tobie na pupie i udach) to lepsze beda cwiczenia na te czesc ciala.aerobik wysmukli cie w calosci,zamiast wyrzezbic to co chcesz.