Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaluska

reinkarnacja jest faktem i co o tym sądzicie?

Polecane posty

Gość kaluska

Istnienie reinkarnacji jest udowodnione. Niejest to tylko wiara wschodnich religi. Teorię reinkarnacji zawierają niemal wszystkie religie,równiez chrześcijańska. Relacje ludzi ,którzy przypomnieli sobie wcześniejsze życia, dodam że zostały sprawdzone i zweryfikowane. Przeżycia deja-vu. Przeżycia z pogranicza śmierci. Osiągnięcia nowoczesnej fizyki kwantowej. Jakie są Wasze przemyślenia na ten temat?

deja-vu to ja mam z przemęczenia, a nie z reinkarnacji - (medycznie udowodnione;))

Gość dla mnie jako naukowca
to nie jest FAKT :) fakty naukowe troche inaczej wygladaja hehehe nie sadze zeby jakis naukowiec byl na tyle nienormalny zeby potwierszic ze to udowodnione jest :P i skad niby te rewelacje ??

Gość a gdzie jest udowodnione
bo slyszalam tylko o hipotezach. Moszez podac kokretne wyniki badaN= KTO, KIEDY, GDZIe - nie tylko ogolniki. Jesli byloby dowiedzine,to bylby to taki przewrot w mysleniu,ze wszyscy bysmy o tym wiedzieli

Gość kaluska
Podstawowe pytanie czy wierzysz w istnienie duszy?

kaluska : deja vu to nic innego jak przesunięcie czasowe /jedno oko przesyła info o obrazie wcześniej niż drugie -ot i cała tajemnica/ dlatego mamy wrażenie, że coś już wcześniej widzieliśmy :)

twoje podstawowe pytanie to raczej ma wspolnego wiecej z WIARA a nie nauka wiec nie mieszaj pojec :)

Gość JANETT
A co powiecie na to ze majac 8 lat z powodu zatrucia pokarmowego i wysokiej goraczki stracilam przytomnosc a mimo to widzialam jak rodzice wynosili mnie z domu na rekach , dodam ze widzialam siebie z perspektywy.Czy to nie dowod na istnienie czegos wiecej niz tylko naszego wymiaru?

Gość kaluska
Badań na ten temat jest dużo, tylko być może nie interesuje sz się tym tematem.np. Bailey Alice poblik.1983r. Ebertin Baldur publik. 1987r. Giscom Chris publik. 1987r. Jusek Eugen publik.1986r. White Eagle publik. 1988r. i.t.d.

Gość JANETT
Dzez - udowodnij ze sny istnieja. Potrafisz? Pisze co widzialam , dlugo o tym nikomu nie mowilam.Wstydzilam sie tego bo zawsze mi mowiono ze takie historie to bajki.Dzis wiem czasem tak bywa.

powiem tak.....badan na kazdy praiwe temat to jest MASA tylko czaesc z tych badan to z nauka ma wspolnego niewiele a jesli ma nawet to nie slyszalem zeby hipoteza taka miala juz status teorii.

Gość mickey
A co z życiem wiecznym po śmierci w takim razie?

Gość kaluska
Dżez - Janett nie musi tego udowadniać , ona to doświadczyła i wie, a Ty nie musisz wierzyć. Dżez i Dla mnie jako naukowca --- jeżeli sądzicie że jesteście zbiorem tkanek to dyskusja o reinkarnacji dla Was jest bez sensu.

wlasnie dlatego nauki do tego nie mieszaj :) bo nauka potrafi tyle co potrafi i powoli kroczkami idzie do odkrycia prawdy a nie poprzez jakies wymysly ktorych ciezko nawet potwierdzic jest wiarygodnie.

Gość kaluska
Polanka -- powiem że masz zeza

Gość JANETT
mickey - to juz za blisko religii ale i tak trafna uwaga!

Gość kaluska
Dla mnie jako naukowca ------ podaj teorię NAUKI

Gość mickey
Ja chyba raczej nie wierze w reinkarnację, to chyba nie jest zgodne z wiarą katolicką. Bo przeciez powiedziane jest że po smierci idzie sie do nieba albo do piekła. Więc o reinkarnacji nie ma mowy. Ale z drugiej strony chciałabym w nią wierzyc, bo moze mniej bym sie bała smierci, gdyż wiedziałabym że po niej bede dalej żyła tyle że w ciele innego człowieka.

Gość JANETT
mickey - reinkarnacja nie ogranicza sie tylko do ludzi , zgodnie z tym co na ten temat czytalam mozesz po smierci zostac nawet mysza, ale nie martw sie po tamtej stronie na pewno cos jest jak kolwiek tego nie nazwiesz, niebo, raj czy eden, tam cos jest i ja juz sie tego nie boje!

Gość kaluska
Dla mnie jako naukowca---- masz racje nauka idzie powoli do odkrycia prawdy. Tak było gdy Galileusz odkrył że ziemia krąży wokół słońca, oj trwało to aż do Kopernika. Najgorsze że za tą herezje zapłacił życiem.Czy nie zauważasz analogi w swojej postawie ,do ludzi skazujących Galileusza na śmierć.

twoje stwierzzenie ze "istnienie reinkarnacji zostalo udowodnione " jkuz cie na wstepie deklasuje. NIC NIE ZOSTALO udowodnione w tej kwestii a wrecz przeciwnie. DALEEEko jest do tego :) nauka posluguje sie pewnym aparatem. i ja mowie o naukachcscislych a nie filozofii i tego typu dywagacjach. niestety reinkarnacji jak dotad NIE POTWIERDZONO. i tyle jesli chodzi o fakty z nia zwiazane :)

nie zauwazam tej analogii zdecydowanie :) bo ja trwam nie przy falszywych pogladach tylko przy stosowaniu naukowego podejscia i rownie dobrze moge zajac sie udowadnianiem ze UFO istnieje lub nie :) ale z wykorzystanieum naukowych metod wiec daleko mi do tamtych ludzi jednak ludzie twierdzacy ze reinkarnacja istnieje nie podaja zadnych faktow ktore by mozna zweryfikowac.

galileusz i inni mowili cos co dalo sie UDOWODNIC za pomoca metod badawczych wtedy juz stosowanych nawet a to ze ktos mu nie wierzyl to nie byla nauka tylko slepota i pewne klapki na oczach. najpierw cos musi sie dac obliczyc i udowodnic a nie wystarcza sny :) bo jakbym moje sny uwazall za realne to bym sie czasem bal

Gość kaluska
Skoro nawiązujesz do nauk ścisłych to teoria względności ,fizyka kwantowa potwierdza reinkarnację ale skoro jesteś naukowcem to zapewne to wiesz lub winieneś wiedzieć.Teorii nauki nie podałeś , bo jej nie znasz."Nauką" nie są tylko przedmioty ścisłe.Brak wiedzy na określony temat zasłaniać stwierdzeniem "fałszywe poglądy " jest nie godne naukowca. Powyżej podałam publikacje badań, które zostały zweryfikowane,więc zapoznaj się z nimi . W czasach Galileusza jego twierdzenia nikt inny nie umiał udowodnić , był nowatorski,burzył światopogląd ówczesnych ludzi (tak jak reinkarnacja obecnych ludzi) ,został uznany za heretyka a jego teoria "fantazją""fałszywym poglądem" nikt nie mógł stwierdzić patrząc w niebo że ziemia krąży wokół słońca , a skoro Galileusz to wie to znaczy jedno że szatan mu pomagał. Podaj jakie metody badawcze powszechnie znano i stosowano w czsach Galileusza?

to co napisalas w ostatnim poscie to STEK KLAMST heheheheh nawet sie nie bede odnoisil do tego bo jaki to ma sens :) oczywiscie ze mozna bylo zweryfikowac i to nie galileusz wpadl na to na co wpadl pierwszy tylk oduuuzo wczesniej :) ale skoro tego nie wiesz tzn ze jednak nie znasz sie na tym co mowisz a w takim razie po co mam sie odnosic do klamst. cjpocby twoje piwersze zdanie to BREDNIA i kazdy fizyuk sie zasmieje tobie w twarz kiedy mu to powiesz. wiec jkaki cel mialoby dyskutowanie z kims kto takie BZDURY oczywiste pisze jako prawde ???

UFO istnieje. Mowiac UFO mam na mysli Unidentified Farting Object. ;)

no i tu sie musze zgodzic z Kirusem :) takie zdanie ma sens przy tym zalozeniu :P i ja tez wiem ze istnieja takie obiekty a CZYM SA to juz kwestia do zbadnia