Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaa babaaaaa

BILET MIESIĘCZNY

Polecane posty

Chcialam sie zapytac czy moge jechac na ulgowym bilecie miesiecznym od dzisiaj jak dopiero w poniedzialek dostane legitymacje? Mogę w razie czego pokazac np. zaswiadczenie z datą ze jestem studentką. czy to cos zmieni? wydaje sie to niemozliwe ale przeciez bede musiała dojechac do szkoly i nie bede kasowac kolejnego biletu :) Jesli ktos sie orientuje to prosze o komentarz, Z gory dzieki

Gość mmm.....
własnie własnie ten sam problem mam.... wiesz mi sie wydaje ze zalezy na kogo trafisz w razie sprawdzania biletów jak na jakiegos w miare normalnego goscia to ok ale jak bedzie jakis debil to pewnie bedzie wypsywał te swoj "rachunek" :/

Gość znając pazerność kanarów
zapłacisz karę jeśli nie będziesz miała przy sobie ważnej legitymacji. Mnie to spotkało w pociągu, jadąc z całą klasą !!!! nie miałam podbitej legitymacji szkolnej na aktualny rok, nie pomógło nawet tłumaczenie 30 osób z mojej klasy plus wychowawcy, musiałam zapłacić karę :(

Jak trafisz na elastycznego kanara to powinien uwzględnić zaświadczenie. Jeśli nie - płać karę a potem napisz odwołanie. Oddadzą pieniądze minus opłata manipulacyjna.

No ale brak podbitej legity moze oznaczac ze juz nie jestes uczennicą tej szkoly a na zaswiadczeniu mam napisane ze jestem studentką i jest data. Nie chce płacic tym szmatom kary bo przeciez dalam juz kase na bilet:(

Gość dorotaaa
aby jeździć na ulgowym bilecie musisz mieć przy sobie ważną legitymację.

To podpal Reichstag i nie jęcz więcej. Od biedy może być Bastylia. I nie foruj tak łatwo epitetami - chętnie wracają.

Gość ojciec mojej koleżanki
jest kanarem miejskim. Innej roboty nie mógł znaleźć po tym, jak zamknęli jego zakład pracy. Od dzisiaj będę na niego mówić "szmata", dzięki że mi otworzyłaś oczy.

Gość dorotaaa
dlaczego szmaty? taka ich praca. łapią tych którzy nie są w porządku i "wyłudzają" darmowy przejazd. kiedyś słyszałam że to kradzież.

hehe nie no moze troszke przesadziłam ale wiem jacy oni czasami potrafią byc wredni i nieludzcy. Pewnie sa tez normalni ale to troszke bez sensu zebym musiala jeszcze kupowac cale bilety zeby dojechac do szkoly

dorotaa ale przeciez ja nie okradam państwa. Mam bilet miesieczny za ktory zapłacilam i jestem studentką wiec wszystko gra i mysle ze takie zaswiadczenie powinno im wystarczyc. to jest tylko jeden dzien, rozumiem ze gdybym wyskoczyla z takim zaswiadczeniem za 10 dni to spoko ze moga mi nie uznac bo przeciez legite sie odbiera na poczatku ale kurcze legity mi nie przyslą z uczelni do domu

Gość dorotaa
to nie chodzi o to czy masz uprawnienia do jazdy na ulgowym bilecie tylko o to że w momencie kontroli musisz mieć dokument, który daje Ci taką zniżkę. chociaż pewnie zależy to od kanara. w większości przypadków nawet nie sprawdzają legitymacji.

Gość możesz jechać na ulgowym
jesli masz zaświadczenie i nie ma oczym mówić poza tym jeśli jedziesz na ulgowym bilecie i z jakiegoś powodu nie miałaś legitymacji w momencie kontroli przy sobie to masz 2 dni na okazanie jej w odpowiedniej instytucji odpowiedzialnej za kontrolę biletów w Twoim miescie

Gość ale jakim
cudem nie masz legitymacji studenckiej, przeciez wszystkie uczelnie mialy obowiazek wydac legitymacje przed 1.IX wlasnie zeby nie bylo takich problemow jak ty masz a jesli nie odebralas to płać, bo zaswiadczenie to mozesz sobie napisac

Gość anka_bydg_29
Dla tych, ktorzy nie wiedza- nie wszystkie uczelnie wydaja przed 1X legitymacje studenckie. Zalezy to w jakiej uczelni studieujesz. jesli prywatnej to zazwyczaj przychodzisz z kwitkiem potwierdzxenia wplaty za semestr (hehe) i dopiero ja otzrymujesz. / Tak apropos dotyczy to swiezynek studentow/ starszaki maja przeciez wazna legitke do konca pazdzierza ( tak jak ja). A co sie tyczy tego czy mozesz jechac na ulgowym z zaswiadczeniem- nic z tego dla nich wazna jest legitymacja. zreszta czytac nie umiesz? Legitymacja studenta, ucznia, emeryta rencisty itd..... jest podstawa do ulgowego biletu. to na tyle. Milego studiowania ja mam juz fajrant i magistra w kieszeni. zabieram sie za doktorat. papasie :)

przeczytaj sobie dokladnie info w tramwajach i autobusach! tam jest napisane (przynajmniej we wrocku), ze masz tydzien na doniesienie dokumentu uprawniajacego do ulgi. zatem mozesz jechac na ulgowym bilecie i jak cie zlapia to wypisza mandat z tym, ze w ciagu tygodnia mozesz sie gdzies tam zglosic i pokazac np. legitymacje i nic nie zaplacisz a mandat anuluja.. jakos tak to jest.

Gość anka_bydg_29
wlasciciwe zalezy to w jakim miescie studiowac bedziesz. w kazdym regulamin komunikacji miejskiej jest inny. najpierw zorientuj sie, a potem wal na ulgowym do szkoly. :)

bzium masz racje z tym ze za takie odwolanie tez sie placi,,, z tego co wiem to ponad 10 zl

a u mnie na uczelni dali legitki dopiero w drugim tygodniu studiowania i ludzie jakos jezdzili:P moze na kanara nie trafisz:P

hehe mam nadzieje. od ukonczenia szkoly sredniej jezdzilam prawie zawsze bez biletu :D:D:D:D Zaryzykuje, w razie czego bede miala zaswiadczenie z uczelni.. jesli to nic nie da to .... zaplace kare :)

Gość gość
up :D