Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rycynuska

jakie kremy do CERY NACZYNKOWEJ na chlodniejsze dni????

Polecane posty

Gość rycynuska

CZY NADAJE SIE TEN KREM DOVE-TEN NOWY Z REKLAMY???Z "TULIPANEM"

Gość rycynuska
no prosze was o pomoc

Gość Zneba
do cery naczynkowej w chłodne dni nadają się jedynie kremy tłuste lub pułtłuste specjalnie do tej cery przeznaczone, albo ochronne.... Ja osobiście nie ryzykowała bym z nawilżającymi.... Z tego co znam: jest dobry krem z bielendy do cery naczynkowej - ma odcień zielonkawy i poprawia stan cery również wizualnie, kosztuje ok. 10 zł., dobre kremy ma również Dax Cosmetics jeden do cery mieszanej, a drugi do suchej, na zimę będzie właściwszy ten do cery suchej, bo zawiera olej migdałowy, który dobrze chroni --ok. 17 zł, AVA ma emulsję przeciwzmarszczkową w takim szaroburym pudełeczku - bardzo dobrze zabezpiecza cerę przed warunkami zewnętrznumi ok. 10 zł,

Gość rycynuska
dzieki z odpowiedz,mam kremy z bielendy na dzien i na noc,mialas na mysli ktorys z nich czy jest jakis specjalny,nie dlugo zima a moje naczynka wymagaja ochrony:) pozdraw9am

Gość Zneba
miałam na myśli jednen z nich :) choć jeśli wydają Ci się zbyt lekkie, to lepiej wybierz coś cięższego (bardziej tłustego) -dax lub ava, nie napisałaś jaka masz cerę prócz tego że naczynkową - -suchą, tłustą, mieszaną, więc trudno mi coś konkretnego Ci doradzić..... Ja mam naczynka i cerę mieszaną z tendencją do przesuszania, jak również trądzik -- więc zrezygnowałam całkiem z kremów i użuwam oleju --który mi nie zatyka porów, a chroni delikatne naczynka lepiej niż najlepszy krem

Gość rycynuska
dokladnie to mam mieszana,z tentencja do blyszczenia w strefie T,tradziku nie mam. Zamowilam przed chwila maczeczke z bielendy:)czego jeszcze musimy sie wystrzegac zima,bo z tego co czytalam to trudny czas dla naczynkowcow....:/

Gość Zneba
jeśli będziesz dobrze chronić skórę, to niczego specjalnie, ale dobrze jest nie myć buzi rano detergentami, więc albo sama woda, albo mleczko... robić peelingi nie częściej niż raz w tygodniu i na pewno nie przed wyjściem... nie dobre są duże skoki temperatur.... ale tego się niestety nie da uniknąć.....

Gość rycynuska
a polecasz jakis dobry peeling oczywiscie z tych enzymatycznych..?

skoro juz o peelingach to polecam drobnoziarnyzty firmy Dax Cosmetics z wyciagiem z bambusa. ma cudowny zapach i jest skuteczny

Gość rycynuska
drobnoziarnisty?a mozna go uzywac do cery naczynkowej??? czym sie rozni np taki od enzmatycznych,bo ja nigdy nie kupowalam peelignow

Gość Zneba
w sumie właśnie nie bardzo się mechaniczne nadają do naczynek, ja taki używam jak mam bardzo zanieczyszczoną twarz, generalnie to do naczynek się ich nie poleca, raczej enzymatyczne, ale nierozgrzewające.... nic specajalnego Ci jednak nie polecę, bo zrezygnowałam z chemii (mój trądzik tego nie zniósł) teraz jako peelingu enzymatycznego używam maseczki aspirynowej albo drożdżowej na cytrynie (obie opisane w wątku o leczeniu trądziku przy końcu wątku)

zastanawiam sie czy piling w ogole jest dobry do cery naczynkowej... a z maseczek , to na tradzik dobra jest firmy \"soraya\" z drozdzami:)

Gość rycynuska
dzieki dziewczyny za rady,zapytam w jakims kosmetycznym o ten peeling enzymatyczny:)))) Pozdrawiam i całuje!!!:****!~~~

Gość kwiiitkakaaa
czesc ZNEBA! chcialabymsie od Ciebie dowiedziec troche o tym oleju.Jakiego to oleju uzywasz??Cere mam rowniez sucha, naczynkowa i z tradzikiem..dzieki z gory za odpowiedz

Gość Zneba
ja używam mieszanki: 30 ml jojoba (może być użyty sam - dobry do cery trądzikowej) 15 ml winogronowego (też może być uzyty sam- do cery mieszanej i tłustej - dobry zamiast balsamu do ciała) 10 ml lnianego (nie powinno się go używać samego, bo po pewnym czasie może lekko wysuszać) do tego kilkanaście kropli olejku eterycznego (np. sandałowy) na zime dobrze by było zamiast lnianego dodać avocado lub migdałowego - bo te lepiej chronią mieszanka w ilości jak powyżej powinna Ci wystarczyć na pół roku lub dłużej, bo na twarz wystarczy 3, 4 kropelki - najwygodniej jest ją zrobić w buteleczce z zakraplaczem... na zime możesz używać pojedynczego olejku, jeśli nie chce Ci się bawić w mieszanie (no i mniejszy koszt): jojoba, winogronowego, migdałowego lub avocado - ale te dwa ostatnie mogą zostawiać tłusty film gdy masz bardzo tłustą skórę --- więc dobrze je domieszać do jojoba lub winogronowego możesz również kupić sobie olejek z wiesiołka Q10 firmy GAL, jest w kapsułkach, jedna kapsułka starcza na 2 użycia, więc w sumie wychodzi dużo taniej niż samodzilene komponowanie olejków....

Farmona ma bardzo fajną serię do cery naczynkowej, w której jest m.in. peeling enzymatyczny, standardowo krem na dzień i na noc, pod oczy oraz maseczka. natomiast w serii ochronnej na zimę jest też krem na naczynka.

Gość Flos Lek jest super

Gość rycynuska
Framona?nie slyszlam o tej firmie,drogie sa te kosmetyki??? musze sobie kupic jakis krem ochronny na zime.

Gość Zneba
ja nie mogę polecić tych firm ten krem z FLOSLEKu na naczynka strasznie mi pozapychał pory i miałam po nim bolące pryszcze FAROMONA jest trochę lepsza... cena kremów ok. 10 zł

Gość rycynuska
ach czyli ceny podobne do bielendy,ja jednak pozostane przy bielendzie,mam juz kremy,zamowilam maseczke,dokupie jeszcze tonik,a krem na zime dokupie z innej serii:) noi pellieng! uzywanie kosmetykow z jednej serii jest bardziej skuteczne,tak przynajmniej slyszlam

Farmona to polska firma (z Krakowa) i niedroga, składy ma dobre, sporo wyciągów ziołowych. ten krem ochronny zimowo-naczynkowy ;) Protect -20 st. kosztuje ok. 10 zł, zaś kremy z serii Dermacos na naczynka ok. 13 zł.

Gość do Zneby
Napisz proszę gdzie Ty kupujesz te wszystkie olejki ? tez chciałabym zrobic mieszankę i wypróbować,ale nie wiem gdzie są te olejki do kupienia?

Gość Zneba
część w zielarskim, a część w sklepie ze zdrową żywnością.... generalnie to się trzeba troche za nimi nachodzić....

Gość rycynuska
a te olejki sa do umacniania naczynek?? i czy do cery mieszanej z tendencja do blyszczenie w strefie T nadaja sie???