Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mla-mla

Przeciętna kobieta...

Polecane posty

Jestem młodą kobietą, która nie może się pochwalić jakimiś poważnymi, życiowymi doświadczeniami ale... od pewnego czasu zauważyłam, że \"światek kobiecy\" staje się coraz bardziej \"jałowy\". Obracam się wśród wielu koleżanek, które z reguły zastanawiają się... \"co na siebie włożyć, czy ta farba do włosów będzie pasowała do żakietu, jak ON zareaguje na..., czy mnie zauważy, czy pomadki są z AVON\'u są lepsze od...\". Nie umiem tego pojąć dlaczego to wszytko wydaje się takie płytkie... i bezsensowne... Bo czy rzeczywiście życie przeciętnej kobiety powinno się tylko obracać w sferze wyglądu? A gdzie w tym wszystkim kino, teatr, książka, polityka, hobby, sztuka, sport, kultura ???

Gość ehhhh
Kino, teatr, książka, polityka, hobby, sztuka, sport, kultura to obecnie wyjątkowo mało topowe tematy...

Gość jeszcze jeden śmieszny temat
który służy udowodnieniu tego, kto jest lepszy...

Do jeszcze jeden śmieszny temat: jak masz ochotę coś napisać to napisz na temat który tu obowiązuje. W przeciwnym razie będziesz kolejnym leszczykiem. Temat jest po to żeby się wypowiedzieć a nie po to żeby to krytykować, skoro TY krytkujesz tzn że starasz się udowodnić komuś że ten temay jest głupi a więc starsz pokazać że jesteś lepszy i nie wymyślasz takich tematów głupolu :P

Mla-Mla przecież to proste - nie wiesz, dlaczego kobiety bardziej dbają o swój wygląd zewnetrzny, niż o rozwój intelektualny? Bo więcej jest głupich facetów, niż niedowidzących ;-)

Gość a ponadto
życie potrafi tak dokopac, że gdzieś trzeba odreagować choćby pustymi gadkami o ciuchach i pomadkach z AVONU...

Luelle - ale można pogodzić dbanie o wygląd zewnętrzny z rozwojem intelektu i być i śliczną i mądrą intleigentną osóbką , a jeśli kobieta zajmuje się tylko wyglądem zewnętrznym i zajmuje jej to 90% czasu [liczę ten, który pozostaje po odjęciu snu] tzn że zgupiała. Wszystko można pogodzić. Ale większość dziewczyn interesuje się właśnie kosmetykami i nowościami z tematów: zdrowie i uroda, a te zainteresowania na pewno nie pozwolą im rozwijać swoich umysłów i zdolności intelektualnych. To jest problem. A ogłupiali mężczyźni, to już chyba kolejny temat ;)

Gość dbanie o wygląd jest coraz
powszechniejsze wśród kobiet a głupota natomiast jest coraz powszechna wsród facetów:-oFaceci głupieją i idiocieją-to jest fakt,niestety:-o

Zachodzi pytanie co było pierwsze, czy głupota panów wynika z tego że nie mają o co walczyć bo młode panny w krótkich spódniczkach rozchylają im uda. Czy głupota tych wspomnianych w temacie kobiet wynika z głupoty mężczyzn ? :)

Gość poczytajcie sobie topiki
na forum autorstwa facetów- 90% jest o tym jak to kobiety nie dbaja o siebie, jak sie beznadziejnie ubieraja, jak powinny sie zachowywac , jak sie podobac.... rozumiem Ciebie, tez mam tego dosc! czuje sei zaszczuta przez to że faceci chca takich zadbanych lasek, czuje że wpadłam w jakis koło, że musze byc taka jakiej chca .lubie o siebie dbac ale bez przesady, cenie naturalnosc .... uwielbiam sport, kocham czytac ksiazki, poznawac jezyki, ale....wokół mnie nikt tego nie docenia! czasami wolałabym nie miec faceta a robic to na co tak naprawde mam ochote...

a wiecie jak odprężaja takie jałowe rozmowy? po aerobiku idziemy z dziewczynami na piwo i 2 godziny obowiązkowo rozmawiamy o kosmetykach,głupich facetach,ciuchach,panokciach o byle czym...nie przesadzajcie kobiety,z facetem nie da sie pogadać o kiecce czy różowj bluzce,im tam wszystko jedno:-)

Do dbanie o wygląd jest coraz - A czy takie zachowanie nie wiąże się z rosnącą wśród kobiet głupotą? Które już nie potrafią o niczym innym rozmawiać tylko o kosmetykach i farbach do włosów... Nie odwracajmy kota ogonem obrażając Panów bo oni nie maję tutaj nic do rzeczy. Do symfonia5 - Takie rozmowy owszem są potrzebne ale nie non stop aż do zamęczenia. A ja mam wrażenie że podobne spotkania nie są \"odskocznią\" tylko dzienną normą :(

Gość mlo_dziutki
co do wyglady was kobiet za duzo casu poswiecacie tej rzeczy jaka jest wyglad spoko terzeba dbac ale nie do przesady zobaczcie co sie wokol was dzieje itd. czy poswiecacie swojej drugiej polowce tyle czasu co waszym kosmetykom do upiekszania tylko ciuchy kosmetyki i najlepiej dobry samochod zeby facet mial i wszystko byle jaki chlopak ale ma przeciez samochod to kolezankom sie pochwale jakiego poderwalam glupiego.poszwiecajcie wiecaj czasu dla swoich polowek ukochanych !! mi tego osobiscie brakuje nie wyobrazacie sobie jak ja caly czas mysle o swojej polowce ukochanej tylkko ona nie mysli omnie tak zerwal bym ale nie moge bo poprostu zakochalem sie wniej kocham kocham i jeszcze raz kocham ja i mam nadzieje ze mi ona acznie tez poswiecac tyle czsu co dla swoich kosmetykow i dla lustra w lazience. mysle ze kiedys ona to zrozumie co dlaniej robilem jak sie staralem dlaniej bo narazie nie docenia tego lub nie dojrzala jeszcze ja kocham bo wciz wierze ze sie zmieni ale jak dlugo pozostanie to uczucie zobaczymy POZDRAWIAM WSZYSTKICH i posluchajcie mojej rady dziewczyny

Gość gość
I bardzo dobrze, przeciętność to problem. A z problemami najlepiej się przespać ;-)

Gość gość
przeciętna kobieta jest właśnie pusta a ty autorko jesteś wyjątkowa bo widzisz rzeczywistość