Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pospolity nickt

PYTANIE DO BUDDYSTÓW

Polecane posty

chodzi o taki rodzaj fotografii o której gdzieś było napisane ale że od dłuższego czasu nie mogę przypomnieć gdzie - proszę was o pomoc. obrazek--> siedzący budda w głębokiej medytacji obok niego po 1 stronie osoba wcierająca olej w jego ciało, a po 2 stronie osoba odcinająca jego ramię nożem. na prawdę nie pamiętam w której książce to było - nie mogę sobie przypomnieć (znacie ten stan?) JEŻELI KTOKOLWIEK WIE GDZIE MOGĘ OBEJRZEĆ CHOĆBY TO ZDJĘCIE -LUB CO LEPIEJ POSIĄŚĆ JE - pomóżcie to i wy znajdziecie to czego szukacie - czego życzę.

JEŻELI KTOKOLWIEK WIE GDZIE MOGĘ OBEJRZEĆ CHOĆBY TO ZDJĘCIE -LUB CO LEPIEJ POSIĄŚĆ JE - pomóżcie to i wy znajdziecie to czego szukacie - czego życzę.

Gość very
jakis mało popularny ten wizerunek...

Gość very
czemu sie tak dziwisz?

czy ktoś widział: chodzi o taki rodzaj fotografii o której gdzieś było napisane ale że od dłuższego czasu nie mogę przypomnieć gdzie - proszę was o pomoc. obrazek--> siedzący budda w głębokiej medytacji obok niego po 1 stronie osoba wcierająca olej w jego ciało, a po 2 stronie osoba odcinająca jego ramię nożem. na prawdę nie pamiętam w której książce to było - nie mogę sobie przypomnieć (znacie ten stan?) JEŻELI KTOKOLWIEK WIE GDZIE MOGĘ OBEJRZEĆ CHOĆBY TO ZDJĘCIE -LUB CO LEPIEJ POSIĄŚĆ JE - pomóżcie to i wy znajdziecie to czego szukacie - czego życzę.

Gość very
podnosze koledze i ide spac, cze!

Gość Suger
Cholera jasna kto to widzał, żeby buddzie odcinać cokolwiek???? Chłopie lub babo, to tobie trzeba coś wyciąć. Buudda jest nietykalny, nigdy nikt mu niczego nie wycinał. :P

suger to literatura podała a nie mój wymysł a pytanie było: wiesz gdzie to było pokazane albo nie wiesz, po twoim pytaniu to raczej nie wiesz, a ja i tak się dowiem.

a może nie chodziło o Buddę tylko o kogoś buddopodobnego, np bóstwo hinduskie lub inszy wizerunek w stylu rzeźb/płaskorzeźb indyjskich? Poza tym może chodzić nie o obcinanie ręki nożem :D lecz o miecz, który ma symbolicznie przecinać więzy niewiedzy :)

Gość zawodowy podbijacz topików

Gość Jak to posiąść