Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusia25

poród w 37 tyg

Polecane posty

Gość agusia25

poród w 37 tygodniu? czy dziecko musi iść do inkubatora?

to z pewnością będzie zależało od stanu dziecka, 37 tydzień to właściwie tylko tydzień przed terminem - chyba że już zapomniałam jak sie to liczy i sie mylę :) jeśli maluch nie będzie miał kłopotów z oddychaniem i będzie prawidłowo rozwinięty to może dadzą go od razu mamie do karmienia :)

Gość linka100
ja urodziłam (bo musiałam) w 37 tygodniu, synek ważył 2750 i miał 50 cm, nie lezał w inkubatorze.

Gość agusia25
ja też będę musiała - tak twierdzi mój lekarz, szyjki już nie ma, i rozwarcie...

ja tez urodzilam w 37 tygodniu ciazy, synek wazyl 2600g i mial 54cm, na drugi dzien juz bylismy w domu :-)

Gość basiorek
hej ! Ja też urodziłam w 37 tygodniu. Synek ważył 2660g i mierzył 49cm w inkubatorze nie leżał teraz ma 9 miesięcy i waży ponad 10kg . Jest zdrów jak ryba. Z twoim dzidziusiem też będzie wszystko dobrze. Pozdrawiam i trzymam kciuki za poród

Gość mijako
ja urodzilam dziewczynke w 37 tygodniu, wazyla 4 kg! ale niestety miala male oznaki wczesniactwa (drzaly jej raczki itp.) i zostalysmy troche dluzej w szpitalu, bo neonatolog chcial miec pewnosc, ze wszystko jest o.k. I jest o.k. Teraz ma 4 m-ce i jest SLICZNA i BARDZO DOBRZE SIE ROZWIJA. TAkze nie przejmuj sie!

Gość dalmacja
Witam, Moja córunia urodziła się dzień przed 37 tyg, ważyła 3270 i miała 54 cm. Była zdrowa i nie leżała w inkubatorze. Była jedynie cichutkim i dużo śpiącym dzieckiem. Teraz ma 5 mies. i rozwija się prawidłowo. Jest sliczna i bardzo kochana. Trzymaj się ciepło, wszystko będzie dobrze, zobaczysz!

mój synek Karolek urodzony w 37 tygodniu ważył 2600 nie lezał w inkubatorze bo było z nim wszystko dobrze a poród w 37 tyg uwazany jest za poród o czasie teraz mój Karolek śmieje sie do karuzelki z misiami nad łóżeczkiem jest zdrowiutki i uśmiechniety Pozdrawiam