Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginka25

MĄŻ NIE CHCE MI DAĆ ROZWODU - CO TERAZ ??

Polecane posty

Gość hopsa
Ginka25, JA TWA Gdybyście miały jakieś pytania to służę :) Pozdrawiam

Gość ginka25
Dzięki hopsa, dzięki JA-TWA, napewno złożę swój pozew, jeśli On wycofa. Będę z pewnością walczyć - nie poddam się tak łatwo, nie zostawie tej sprawy nie załatwionej, a jeśli nie będzie chciał polubownie, to będę Go tyle ciągać po sądach, aż zmieknie....

Gość hopsa
Na pewno nie będzie aż tak strasznie :) Da się to przeżyc... :)

Trzeba to przeżyć Ginka, bo trzeba uporządkować swoje życie w tak ważnej dziedzinie jak milość. Ja myślę, że do końca roku będzie już po, to znaczy chciałbym przywitać Nowy Rok jako wolna kobieta.

Gość hopsa
Proste sprawt (bez orzekania o winie,bez dzieci i podzału majątku) trwają krótko

Gość chase
jezeli nie mieszkasz z mezem przez jakis czas to koniecznie to udekumentuj w podaniu o rozwod..

Gość ginka25
chase - a jak mam to udokumentować, że juz z nim nie mieszkam, tzn. On wyprowadził się do swoich rodziców, a ja mieszkam ze swoimi (bo u moich rodziców mieszkalismy)

Gość hopsa
Ginka25 Sędzia zapyta Was jak długo nie mieszkacie razem. A Ty powiesz prawdę. Nie musisz tego dokumentować. Bo i jak?

Gość Sama musisz
złożyć pozew o rozwód.Jeśli on nie chce go dać to musisz się starać o rozwód z orzeczeniem o winie. Jak małżonkowie nie mieszkają ze sobą pół roku sąd orzeka separację. Jest ona określona czasowo,np. rok. Potem już powinno być łatwiej.

---> sama musisz Niekoniecznie sąd orzeka separację, jeśli nie mieszka się razem. Można mieszkać razem i dostać od razu rozwód, można nie mieszkać razem i nie dostać nawet separacji. Wszystko zależy od interpretacji faktów przez sąd (faktów, które podamy my i nasi świadkowie)

do ja - Twa. mam podobną sytację, co i jak chcesz to zrobic by dostac ten rozwód, gdy druga strona nie chce przez zemste go dać ???