Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Dwa donuty pączek tak

Rozmawialiśmy z anastazje

Polecane posty

Przed chwilą, Dwa donuty pączek tak napisał:

A może led jakiś jak elka tylko oryginalny o dużej mocy swiatla to kompaktowe mozna rzucac i na sufit

Ja jestem w stanie zainswestować nawet na lepszy projektor większą kasę, ale muszę dobrze obadać sprawę, bym nie żałował. 😉 

1 minutę temu, +RC+ napisał:

Ja jestem w stanie zainswestować nawet na lepszy projektor większą kasę, ale muszę dobrze obadać sprawę, bym nie żałował. 😉 

I to jest najgorsze i najtrudniejsze bo mam tak samo a jest sporo danych od technologii po uzytkowanie i lag to niektóre lezom i kwiczom mimo że reszta super 

Przed chwilą, Dwa donuty pączek tak napisał:

Podobno jp2 ich blogoslawil widziałem zdjęcie

Tak, Jeff miał foto z papieżem w tej swojej satanistycznej świątyni, ale skąd papa miał wiedzieć z jak zepsutym człowiekiem robi fotę, gdy w latach 90 nikt nie wiedział jeszcze jakie zło się za nim czai.

On to foto uważał za trofeum, że ma fotografię z piotrem, czyli apostołem Jezusa, czyli przeciwnej do niego strony mocy. 

Ciekawostka: Franciszek pomógł FBI w zdemaskowaniu Jeffa, bo okazało się, że jakieś konta miał w banku watykańskim i dzięki pomocy watykanu zebrali na niego kwity by go zamknąć, wcześniej jak 2011 uciekał sprytnie wymiarowi sprawiedliwości

6 minut temu, +RC+ napisał:

kceptujesz moralność i prawo, które wszczepił w nas Bóg

prawo powstało znacznie wcześniej zanim wynaleziono boga w którego wierzysz. poza tym nie ma czegos takiego jak prawo boskie bo zeby prawo bylo porawem to ten kto je usnanawia musi miec wladze a bog nie ma wladzy. to co nazywasz prawem boskiem to wew. poczucie sprawidliwosci, prawo naturalne po prostu jak wymyslali boga to spisali powszechnie panujace zasady a prawo istnialo juz znacznie wczesniej. zanim wymyslono boga to bylp prawo na 12 tablicacj czy hammurabiego a w starozytnym rzymie to juz bylo prawo bardzo podobne do obecnego np. w kwestii dziedziczenia bo dziedziczenie kanoniczne jest bardzo podobne do rzymskiego bo jak wymyslili boga to po prostu wzieli zasady z prawa rzymskiego do kanonicznego a nie odwrotnie

resumujac bog nie ma nic wspolnego z zadnym prawem a w religii jak ja wymyslono poslugiwano sie zasadani prawa ktore juz dawno istnialo. zeby prawo bylo prawem to musiu byc wladza bog wladzy nie ma. prawo bez wladzy to jest prawem bo nikt go nie przestrzega. 

15 minut temu, szlora in the house napisał:

Moralność nie zależy od tego czy lewak prawak tak 

Oni dziwnie dlugo zyjom te miliarderzy i chyba od tych wcinania lozysk plodow na deser

5 minut temu, +RC+ napisał:

Tak, Jeff miał foto z papieżem w tej swojej satanistycznej świątyni, ale skąd papa miał wiedzieć z jak zepsutym człowiekiem robi fotę, gdy w latach 90 nikt nie wiedział jeszcze jakie zło się za nim czai.

straszne masz odklejki 😄 z tymi satanistami i zawsze wybielasz czarnoksieznikow nawet jak go zlapia za reke to ty powiesz ze to nie jego reka to juz jest blisko jakiegos szalenstwa naprawde

1 minutę temu, libedovski napisał:

prawo powstało znacznie 

Bóg jest przedwieczny, Libed, dlatego przedstawia się Mojżeszowi jako "JESTEM". To nie imię w sensie ludzkiego rozumienia, to oznajmienie: Po prostu, JESTEM, przed wszelkim stworzeniem, czasem, materią, aż w neskończoność.

Wszystko co w nas dobre jest odbiciem natury Boga, bo Bóg jest źródłem wszelkiego dobra, jego uosobieniem.

Zło jest z kolei wyborem, świadomym odrzuceniem dobra, na które Bóg pozwala, szanując naszą wolność, acz idą z tym konsekwencje, co idealnie obrazuje satanistyczna wyspa Jeffa. 😉

5 minut temu, libedovski napisał:

straszne masz odklejki 😄 z tymi satanistami i zawsze wybielasz czarnoksieznikow nawet jak go zlapia za reke to ty powiesz ze to nie jego reka to juz jest blisko jakiegos szalenstwa naprawde

To, że próbujesz jakby walczyć słownie ze mną, jest nadzieją. To wbrew pozorom rokuje. "Szukajcie a znajdziecie". Szukaj odpowiedzi, nie poddawaj się, poszukuj wytrwale, a znajdziesz Boga. Teraz zabrzmi to śmiesznie absurdalnie i oczywiście obrócisz to zaraz w przytyk wobec wierzących, ale to jest prawda: Poszukuj sensu istnienia, nie akceptuj byle jakości, szukaj odpowiedzi na pytania skąd się wzięliśmy, co jest sensem naszej egzystencji, drąż głęboko i bądź w tym szczery, autentyczny a znajdziesz w końcu Boga. Mówię ci. 😉

Edytowano przez +RC+
  • Haha 1

2 godziny temu, Dwa donuty pączek tak napisał:

W śnie ma 9mln dzieciaka i robi prostytutki dla przyjemności 

I kilka nieruchomości na wynajem 😆

30 minut temu, +RC+ napisał:

Zabrzmi to dziwnie, ale napiszę, bo w sumie nie interesi mnie co norminki myślą.

Już 4-5 tys lat temu demon czyli baal/moloch oferował czcicielom bogactwa, orgie, wszelkie przyjemności świata w zamian za ofiary z noworodków i kanibalizm... tak żył Babilon, dlatego Pan go zniszczył.

Te elity po prostu odtwarzają ten antyczny kult demona.  Faktem jest, że nikt nie wie jak Epstein zdobył swój majątek... pochodził z pracowniczej rodziny, nagle wielkie kokosy robi... FBI nie wie kiedy i jak.

Naprawdę wierzysz, że to służyło odrodzeniu jakiegoś kultu? A nie na przykład uwikłaniu w przestępczą działalność najbardziej  wpływowych ludzi na świecie a przez to zdobycie nad nimi władzy? Możliwości wywierania na nich wpływu.  Uważam, że ta sprawa została wyciągnięta teraz nie bez powodu, kogoś szantażują ujawnieniem jego udziału w tym wszystkim. Co więcej nazwisko tej osoby jeszcze nie padło i pewnie nie padnie, bo zrobi co chcą, po czym wszystko zostanie rozmyte, nikt za nic nie odpowie i będzie zapomniane do następnego razu, kiedy będzie trzeba coś załatwić wtedy pojawią się nowe fakty w sprawie . 

1 minutę temu, taka_pokraka napisał:

Naprawdę wierzysz, że to służyło odrodzeniu jakiegoś kultu? 

Nawet nie odrodzeniu, bo kult szatana istnieje nieprzerwanie, wolnomularstwo istnieje przecież. Co się mason po wielu latach w ostatnich stopniach wtajemniczenia dowiaduje - że czczą Baala, czyli Szatana! Tak... Tego samego którego czcił Jeff. 

Masz wszystko, pieniądze, seks, władzę... człowiek tak jest zbudowany, że chce więcej im więcej ma... więc zaczyna się poszukiwanie większej pyszności i tą pyszność oferował Babilon - pychę bycia bóstwem tu na ziemi, kimś ponad innymi, tak się to zaczęło.

Wielu ludzi jeszcze długo przed aferą z Jeffem pisało i mówiło o ołtarzykach Baala w hollywodzkich rezydencjach - wtedy się z tego śmiano. Christian Bale po odebraniu złotego globu komu w 1szej kolejności podziękował? Jest nagranie - Szatanowi. 

19 minut temu, +RC+ napisał:

Bóg jest przedwieczny, Libed, dlatego przedstawia się Mojżeszowi jako "JESTEM". To nie imię w sensie ludzkiego rozumienia, to oznajmienie: Po prostu, JESTEM, przed wszelkim stworzeniem, czasem, materią, aż w neskończoność.

Wszystko co w nas dobre jest odbiciem natury Boga, bo Bóg jest źródłem wszelkiego dobra, jego uosobieniem.

Zło jest z kolei wyborem, świadomym odrzuceniem dobra, na które Bóg pozwala, szanując naszą wolność, acz idą z tym konsekwencje, co idealnie obrazuje satanistyczna wyspa Jeffa. 😉

ale to co nazywasz prawem boskim ma okreslony czas i ja ci mowie ze prawo wymyslone przez ludzi niewierzacych istnialo znacznie wczesniej conajmniej 18 wiekow przez jezusem 

wiesz kiedy spisano dekalog czyli to twoje prawo ? no wiec ja ci mowie ze to byla kopia zasad ktore wymyslili heretycy

bog jest produktem na ktorym sie zarabia wymyslono go jako recepte na lek wczesniej te produkty nazywaly sie po prostu inaczej. siwetopelek to tez byl taki twoj bog zanim dotarla do nas katolicka coca cola czyli jezus. mielismy regionalne produkty przez chrzescijanstwem 

19 minut temu, +RC+ napisał:

To, że próbujesz jakby walczyć słownie ze mną, jest nadzieją. To wbrew pozorom rokuje. "Szukajcie a znajdziecie". Szukaj odpowiedzi, nie poddawaj się, poszukuj wytrwale, a znajdziesz Boga. Teraz zabrzmi to śmiesznie absurdalnie i oczywiście obrócisz to zaraz w przytyk wobec wierzących, ale to jest prawda: Poszukuj sensu istnienia, nie akceptuj byle jakości, szukaj odpowiedzi na pytania skąd się wzięliśmy, co jest sensem naszej egzystencji, drąż głęboko i bądź w tym szczery, autentyczny a znajdziesz w końcu Boga. Mówię ci. 😉

twoja odpowiedz jest nie na temat i wydaje mi sie ze zatracasz kontakt z rzeczywistoscia moze zaloz temat na nerwicy tam ci ktos pomoze bo wydaje mi sie ze tobie moze pomoc farmakologia juz bo juz naprawde tracisz kontakt z podlozem 

Jak będziesz mieć czas, obejrzyj to Libed. To jest człowiek będący trochę takim odbiciem Ciebie i milionów ludzi w Polsce. Człowiek który drwił, szydził, uważał religię za bajkę dla ciemnych mas. Zobacz jak Bóg nawet najtwardsze serca kruszy jeśli tylko pozwolisz samemu sobie szukać... nawet nie zaakceptować, ale choćby szczerze szukać sensu ludzkiego istnienia. 

Obejrzyj w wolnej chwili. Jestem człowiekiem któremu bardzo ciężko się wzruszać, ale to mnie autentycznie ruszyło. 

3 minuty temu, +RC+ napisał:

ak będziesz mieć czas, obejrzyj to Libed.

juz mi to dwa razy wysylales 

ja ci naprawde zle nie radze poradz sie kogos kto sie zna czy na pewno wszystko z toba ok twoja slepa wiara chec usprawiedliwiania wszystkiego itd. to moze miec jakies podloze w czyms ze tak jestes podatny na te rozne manipulacje, nie masz juz powoli kontaktu z rzeczywistoscia jak wjezdza religia itd. poszukaj jakiejs pomocy zanim skonczysz jako chodzacy po domach i nawracajacy albo biegajacy po ulicy i cytujacy jakies psalmy. od nadmiaru religii mozna zwariowac

4 minuty temu, libedovski napisał:

twoja odpowiedz jest nie na temat i wydaje mi sie ze zatracasz kontakt z rzeczywistoscia moze zaloz temat na nerwicy tam ci ktos pomoze bo wydaje mi sie ze tobie moze pomoc farmakologia juz bo juz naprawde tracisz kontakt z podlozem 

Masz rację, nie można nikogo zmuszać ani wjeżdżać na przysłowiową psychę, by próbować kogoś nawrócić. Jako świadoma agnostyczka zgadzam się co do tego prawa - istniało długo przed tym, zanim „pojawił” się „stwórca niebieski”. Jeżeli miałabym już się ku jakiemuś kultowi, to czciłabym naturę… choć właściwie robię to, ale nie w sposób sakralny. To, co wyprawia się w islamie czy chrześcijaństwie godzi w człowieczeństwo. Wieczne zakazy, zastraszanie, chciwość, rządza pieniądza. Religie wymyślono by manipulować ludźmi, jest oczywiście wielu duchownych, którzy są dobrymi ludźmi, ale cały ten koncept nie jest humanitarny. 

ludzie z roznymi dolegliwosciami psychicznymi nieprzypadkowo tez sa znacznie bardziej podatni na religie. moze problem jest z czyms i dlatego ty zatracasz sie w tej religii

3 minuty temu, libedovski napisał:

juz mi to dwa razy wysylales 

Nic tobie nie wysyłałem, raz tylko siostrze w wierze tu na forum. 

Tobie po raz pierwszy 😉 Szczególnie Tobie, bo to dokładnie ten typ faceta co ty. Ktoś kto wierzy musi być albo głupi, albo nawiedzony, albo niepoczytalny, bo przecież nie możnością jest być człowiekiem wykształconym, inteligentnym i wierzyć w Boga - ten facet też taką sztywną ramę sobie intelektualnie narzucił, biznesmen, zamożny, inteligentny, z rodziną i sukcesami, kiedyś metalowiec... Teraz jest rycerzem Niepokalanej Maryi Panny. To jest niesamowite. 😉  

Edytowano przez +RC+

1 minutę temu, Shameless AngeR napisał:

Religie wymyślono by manipulować ludźmi,

co prawda ja uwazam ze zeby zarabiac ale biorac pod uwage kiedy to stworzono to mozesz miec racje obecnie jednak to produkt jak kazdy inny w sklepie sluzy do zysku. 

ew. ja jestem materialista i uwazam ze sie pracuej dla pieniedzy a ktos inny ze dla wladzy 😄 moim zdaniem wladza bez pieniedzy to tylko problemy wiec po co ona komu 😄

11 minut temu, +RC+ napisał:

Nawet nie odrodzeniu, bo kult szatana istnieje nieprzerwanie, wolnomularstwo istnieje przecież. Co się mason po wielu latach w ostatnich stopniach wtajemniczenia dowiaduje - że czczą Baala, czyli Szatana! Tak... Tego samego którego czcił Jeff. 

Masz wszystko, pieniądze, seks, władzę... człowiek tak jest zbudowany, że chce więcej im więcej ma... więc zaczyna się poszukiwanie większej pyszności i tą pyszność oferował Babilon - pychę bycia bóstwem tu na ziemi, kimś ponad innymi, tak się to zaczęło.

Wielu ludzi jeszcze długo przed aferą z Jeffem pisało i mówiło o ołtarzykach Baala w hollywodzkich rezydencjach - wtedy się z tego śmiano. Christian Bale po odebraniu złotego globu komu w 1szej kolejności podziękował? Jest nagranie - Szatanowi. 

Tak, ludzie potrafią być źli, okrutni, wyrachowani ale nie stoi za tym szatan. Jeśli nawet robili sobie dla zabawy do tego jakaś otoczkę, to właśnie otoczkę za wszystkim stoi człowiek władza i kasa.  

Nic tobie nie wysyłałem, raz tylko siostrze w wierze tu na forum. 

Tobie po raz pierwszy 😉 Szczególnie Tobie, po to dokładnie ten typ faceta co ty. Ktoś kto wierzy musi być albo głupi, albo nawiedzony, albo niepoczytalny, bo przecież nie możnością jest być człowiekiem wykształconym, inteligentnym i wierzyć w Boga - ten facet też taką sztywną ramę sobie intelektualnie narzucił, biznesmen, zamożny, inteligentny, z rodziną i sukcesami, kiedyś metalowiec... Teraz jest rycerzem Niepokalanej Maryi Panny. To jest niesamowite. 😉  

wysylales pewnie usiniete bo bym ci wkleil pamietam tego antypatycznie wygladajacego typa

religia wiaze sie z lekiem a lek dotyczy kazdego niezaleznie od wyksztalcenia czy zamoznosci. tak jak ktos jest inteligentny to byc moze latwiej mu widziec mechanizmy i pewnie mniej inteligentnych wierzy niz tepych ale to nie ma znaczenia. ludzie wierza bo im to pomagha i z lekiem jest zwiazane.

moim zdaniem religia to takie tabletki na leki i frustracje, niektorym pomaga

Edytowano przez libedovski

Przed chwilą, libedovski napisał:

co prawda ja uwazam ze zeby zarabiac ale biorac pod uwage kiedy to stworzono to mozesz miec racje obecnie jednak to produkt jak kazdy inny w sklepie sluzy do zysku. 

ew. ja jestem materialista i uwazam ze sie pracuej dla pieniedzy a ktos inny ze dla wladzy 😄 moim zdaniem wladza bez pieniedzy to tylko problemy wiec po co ona komu 😄

W tym przypadku władza wiąże się z pieniądzem. Manipulacja = zysk.

2 minuty temu, Shameless AngeR napisał:

W tym przypadku władza wiąże się z pieniądzem. Manipulacja = zysk.

tak zgadza sie w tym przypadku tak.

Nie da się z ateistą rozmawiać na argument, gdy ja mówię ateiście, że Bóg jest przed wszelkim stworzeniem, że Bóg był i istniał gdy nie było dosłownie niczego, absolutnie niczego - najmniejszego nawet atomu. A ateista mi wrzuca, że człowiek miał moralność nim istniała wiara w Boga 😆 Dlatego nie próbuję, bo trzeba zaakceptować najpierw ten fakt:

pierwszy atom nie powstał magicznie pośród nicości... no bo jak? Jest tylko jeden Byt na świecie, który tworzy coś z nicości. 😉 Jak tego nie zaakceptujesz, to de facto nie masz  żadnego innego argumetu który ci zdefiniuje jak powstał świat z absolutnej nicości - najtęższy umysł, największe odkrycia nauki ci tego nie zdefiniują.

Dlatego do ateisty nie dotrzesz, do póki nie uświadomisz mu, że nic nie powstaje z nicości, to jak walka z wiatrakami. 😆 

Na koniec kochani zadajcie sobie samym to pytanie (bo ja muszę brać się za robotę niestety)

Jak to jest, że z absolutnej nicości i próżni powstał pierwszy atom? Jak to możliwie - bo żadna nauka tego nie jest  w stanie wyjaśnić. 

Nic na tym  świecie nie powstaje z nicości, a Bóg to, drodzy moi, definiuje.

Taka jest prawda z którą musi mierzyć się ateista, nie macie odpowiedzi, więc szukacie - ale to bardzo dobrze. Szukajcie. Będziecie szczerze szukać, a znajdziecie. 😉

Edytowano przez +RC+

1 minutę temu, +RC+ napisał:

Nie da się z ateistą rozmawiać na argument, gdy ja mówię ateiście, że Bóg jest przed wszelkim stworzeniem, że Bóg był i istniał gdy nie było dosłownie niczego, absolutnie niczego - najmniejszego nawet atomu. A ateista mi wrzuca, że człowiek miał moralność nim istniała wiara w Boga 😆 Dlatego nie próbuję, bo trzeba zaakceptować najpierw ten fakt:

pierwszy atom nie powstał magicznie pośród nicości... no bo jak? Jest tylko jeden Byt na świecie, który tworzy coś z nicości. 😉 Jak tego nie zaakceptujesz, to de facto nie masz  żadnego innego argumetu który ci zdefiniuje jak powstał świat z absolutnej nicości - najtęższy umysł, największe odkrycia nauki ci tego nie zdefiniują.

Dlatego do ateisty nie dotrzesz, do póki nie uświadomisz mu, że nic nie powstaje z nicości, to jak walka z wiatrakami. 😆 

To kiedy i z czego powstał Bóg? 

• Haha 1

2 minuty temu, +RC+ napisał:

Ja myślę, że wycieranie się bogiem w tym przypadku wynika po prostu z niewiedzy - nie tylko wierzących, ale całej populacji. Najwięksi uczeni do tej pory nie rozwikłali jeszcze, co było przed wszechświatem, więc wygodnie sobie tłumaczą to „stwórcą”. 

Przed chwilą, taka_pokraka napisał:

To kiedy i z czego powstał Bóg? 

No właśnie: JESTEM. - tak przedstawia się Bóg Mojżeszowi. On po prostu JEST.

Był zawsze, ponad wszelkim stworzeniem i materią, przed czasem, przed światłem, bez początku - de facto jedyny byt, który po prostu był zawsze i wszystkiemu dał początek. Nie ma takiego umysłu który pojąłby istotę Boga - ponad wszelkie rozumienie. Nie ma takiej nauki która zdefiniuje jego moc tworzenia materii i nie tylko z absolutnej nicości.

ja wiem jak dziala marketing w tej wierze wiem ze bog byl przed czlowiekiem skoro rzekomo go stworzyl ale jesli piszesz o prawie boskim to mozna podac date kiedy weszlo i ja ci mowie ze to nieprawda ze to bylo pierwsze prawo bo to byla kopia zasad rzymskich ktore z religia katolicka nie mialy nic wspolnego bo powstaly przed jej wynalezieniem. poza tym blednie uzywasz slowa prawa nie ma czego takiego jak prawo boskie. 

prawo to zbior regul ustanowionych przez istotę myślaca dla innej istoty myslacej nad ktora ma sie wladze

bog ani wladzy nie ma ani nie jest istota myslca, nie ma czegos takiego jak prawo boskie to jest blad logiczny 

• Thanks 1

Przed chwilą, +RC+ napisał:

No właśnie: JESTEM. - tak przedstawia się Bóg Mojżeszowi. On po prostu JEST.

Był zawsze, ponad wszelkim stworzeniem i materią, przed czasem, przed światłem, bez początku - de facto jedyny byt, który po prostu był zawsze i wszystkiemu dał początek. Nie ma takiego umysłu który pojąłby istotę Boga - ponad wszelkie rozumienie. Nie ma takiej nauki która zdefiniuje jego moc tworzenia materii i nie tylko z absolutnej nicości.

Tak samo nie powstał nigdy pierwszy atom, wszechświat zawsze był i zawsze będzie, może wielki wybuch był tylko element cykliczności wszechświata?  Potrafisz uwierzyć że Bóg istnieje od zawsze a nie potrafisz uwierzyć, że wszechświat istnieje od zawsze? 

• Thanks 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się