Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stażystka_

Prośba o pomoc w napisaniu...

Polecane posty

Gość Stażystka_

Mam napisać list motywacyjny dotyczący zadań realizowanych na stażu. Zazyczył sobie tego pracodawca na jutro. Dodam, że chodzi o staż na stanowisku pracownika biurowego... POMOŻECIE? Nie mam pojecia od czego zacząć co napisać :(

Gość z innej beczki
a jakie zadania realizowalas na stazu???

Gość Stażystka_
właśnie chodzi o to ze ja dopiero sie staram o ten staż, jeszcze nigdzie nie pracowalam nie mam pojecia co powinnam napisac

Gość Stażystka_
chyba chodzi o to jak ja to widze, co bede niby wykonywac nie wiem?? a moze o to czego oczekuje ... :o

Gość no ja myśle
że masz napisać normalny list motywacyjny w którym opiszesz co umiesz robić,po co ci ten staż , czego chcesz sie nauczyć bo on pewnie chce wiedzieć gdzie cie ma usadzic w tej pracy tzn. co masz robić............

Nic dziwnego ze ludzie nie maja pracy, skoro tak do niej podchodza i nie potrafia napisac listu motywacyjnego.... Uwierzcie mi ze przyszly pracodwaca nie me lekko - musi wybrac dobrego pracownika jakich naprawde malooooo. REce opadaja kiedy ludzie nie potrafia napisac w paru slowach czegos o sobie i swoich umiejetnosciach....Eh....

Gość Stażystka_
Widze że nie rozumiecie o co mi chodzi... UMIEM PISAĆ LIST MOTYWACYJNY i takowy już dałam pracodawcy z prośbą o przyjęcie mnie na staż. Dostałam się jako jedna z dwóch więc to chyba o czymś świadczy femme fatale... Piszę jeszcze raz: mam napisać list motywacyjny ALE ma dotyczyć "zadań realizowanych na stażu" (a nie tak jak w "zwykłaym" liście mot. to co umiem i co skonczylam, czym motywuję...)

Gość Stażystka_
"FEMME FATALE: REce opadaja kiedy ludzie nie potrafia napisac w paru slowach czegos o sobie i swoich umiejetnosciach....Eh.... " jeszcze gorzej jak mają problemy ze zrozumieniem tekstu! bo wtedy to chyba wszystko jedno jak wyglada list motywacyjny skoro i tak nie umiesz zrozumieć treści... ;P

Gość z innej beczki
a na jakim stanowisku jestes?

Gość Stażystka_
wystarczy przeczytać pierwsza wiadomosc w tym topicu a sie dowiesz na jakie stanowisko

Gość pewnie pracodawcy chodzi o to
żebyś napisała co da ci ten staż czyli podniesienie ogólnych kwalifikacji, nauka obsługi urzadzeń biurowych, obsługa komputera - zaznajomienie sie z oprogramowaniem niezbędnym do np. wystawiania listy płac, ksiegowania, wystawiania delkaracji rozliczeniowych, deklaracji ZUSowskich, śledzenie przebiegu dokumentów kadrowych itp.itd. tak nawiasem mówiąc, to taki plan stażu powinien napisac Twój pracodawca

Gość Stażystka_
no właśnie też sądzę że taki plan stażu powinien napisać pracodawca ja nie wiem wyręcza sie czy co? wogle wszystkich ciaga po kilkunastu rozmowach czesto przeklada na jutro, na jutro... jest to jakś fundacja nie mam pojecia czego tam mozna sie nauczyc, obslugi komputera??

Takiego planu stażu wymaga Urzad Pracy, który pewnie skierował cie tam na staż i za niego będzie płacił. Zrobienie planu stażu należy do pracodawcy, ale jak to wygląda w praktyce wszyscy wiemy. Skoro to jakaś fundacja, to napisz np.szczegółowe zapoznanie się z pracą fundacji oraz dokumentacją od momentu pozyskiwania sponsorów i darczyńców, poprzez metody wyszukiwania osób, związków, domów dziecka czy stowarzyszeń potrzebujących wsparcia aż do finalizacji darowizny. Trza wody troche polać :)

Gość Stażystka_
pewnie pracodawcy chodzi o to ----->> jejku dziękuję!! juz spisuję kazde słowo :) tylko jak wogóle zacząć :/

a wiec wpisz miejscowośc datę, twoje dane z adresem i nr telefonu oczywiście nazwe i adres firmy w której bedziesz pracować i wpisz treść mnikej wiecej tak: W związku ze złożonym wnioskiem o zawarcie umowy stażowej poniżej przedstawiam program stażu i wypunktuj to czym spodziewasz sie zajmować i czego chciałabys sie tam nauczyć. Jeszcze raz podkreslam, że to należy do pracodawcy, pewnie on przepisze to co ty napiszesz zaadresuje pismo do urzędu pracy i ma z głowy :P A tak wogóle to ciesze sie,że moglam pomóc i milej pracy w fundacji życzę :)

Gość Stażystka_
Wielkie dzięki!!!! 🌼 ❤️ 🌼 ❤️ 🌼 ❤️ 🌼 ❤️ 🌼 ❤️ 🌼 ❤️ 🌼 ❤️ 🌼 ❤️ 🌼 ❤️ 🌼 ❤️

Gość Stażystka_
a niech sobie to podpisze ja na dole strzele SWOJ podpis :P a coo hmm moze bez poważania ale przynajmniej sie podpisze

Gość a jaaaaa
Kochana ten pracodawca to jest nieźle porypany. Pracuję w UP i tak sie składa, ze takie zadania maja pisać pracodawcy a nie przyszli stazyści. Gdybyś miała więcej czasu mogłabys podejść do UP i poprosić o harmonogram stazu o tego pracodawcy. Wejść na www.praca.gov.pl i znajdź po lewej stronie opisy zawodów. Poszukaj jakiegos pracownika biurowego czy referenta, wyskoczą Ci zadania jakie sa realizowane na tym stanowisku;)

no koniecznie musisz sie podpisać :)

Gość Stażystka_
dzieki dzieki!! Dowiedzialam sie wlasnie ze staz na dodatek nie jest w miejscowosci w ktorej ma byc tylko jeszcze dalej co wiaze sie z 2-3 godzinnym dojazdem i okolo 200 zł na bilety!!!!!!!!!! O nie !! jak jutro go znowu nie bedzie.... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Ale niech ma napiszę mu to! ale i tak zrezygnuje bo to sa dla mnie za duze koszta te dojazdy (przypadkiem spotkalam na gg kolezanke co tez tam starala sie o staz i mo poopowiadala) CO ZA... @#$#$%@$$ noooooo

Gość a jaaaaaa
My wypłacamy zwrot kosztów dojazdu na staż. Dowiedz się w swoim UP czy tez płacą:)

Gość a jaaaaaa
Musisz napisać wniosek o zwrot kosztów dojazdu na staż i bedziesz miała co miesiąc normalnie wypłacaną kase za dojazdy (100 poniesionych kosztów)

Gość a jaaaaaa
100% miało byc

Gość Stażystka_
mogą być takie? : q szczegółowe zapoznanie się z pracą fundacji q przyjmowanie petentów i klientów q przygotowywanie spotkań z kontrahentami q umawianiem kontrahentów q udzielanie informacji q posługiwanie się urządzeniami biurowymi q obsługa komputera - zaznajomienie się z niezbędnym oprogramowaniem q pisanie tekstów na edytorze lub na maszynie q nadawanie i przyjmowanie korespondencji

Gość Stażystka_
ooo a czy dostane zwrot kosztów to od czego zalezy? (bilet bedzie kosztowal okolo 80-85 zł miesieczny( nie ulgowy)

Gość a jaaaaaa
Należy sie zwrot kosztów osobie skierowanej np. na staż Co miesiąc będziesz tylko składać takie ROZLICZENIE do UP. Napisze Ci jak to jest u nas. Stazysta do rozliczenia musi dołączyc dwa bilety (w jedna i drugą stronę). Wystarczą dwa bilety. Przykładowo bilet kosztował 8 zł więc koszt dzienny 16zł. Sprawdzamy w liscie obecności liczbe dni przepracowanych i wyliczamy koszt miesięcznego dojazdu. Jeslli masz bilet miesięczny to dostajesz równowartość tego biletu. Jesli ktos dojeżdza samochodem prywatnym jest rozliczany na podstawie informacji z PKS o cenie biletu na danej trasie. W naszym UP jest 100% zwrotu kosztów dojazdu (ale w poprzednim roku było 50%). Musisz sie dowiedziec ile u was oddają za dojazdy (mysle, ze teraz wszedzie jest 100%). Dowiedz się też czy mają środki na ten cel. zdarza sie ze w danym okresie nie ma kasy to wtedy jest odmowa. Jesli jednak kasa teraz jest i złozysz podanie o zwrot kosztów dojazdu i zostanie rozpatrzone pozytywnie to nie moga potem zaprzestac wypłacania Ci kasy.

Gość Stażystka_
dobrze wiedzieć dzieki za tak szczególowe informacje na ten temat :)

Gość olka_25_
na zwrot kosztów dojazdu potrzebna jest umowa, ja mam taką spisaną z pupem jeśli nie będą ci chcieli zwracać 1. idziesz do sądu 2. informujesz starostę lub. prezydenta miasta