Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość struśka

Jak wyjawić trudną prawdę?

Polecane posty

Gość struśka

Czy ktoś wie jak mam powiedzieć najbliższym z góry wiedząc że tego nie akceptują, że podjełam wybór chodzi o to, że wychowywali mnie rodzicie w zgodzie z kościołem, itd zawsze było tak jak chcieli, wzorowa uczennica, studia, zawsze nienaganna opinia. I masz ci los wybrałam życie z mężczyzną który teraz jest w trakcie rozwodu, ma dzieci. Będzie to dla nich szok, tymbardziej, że On jest z rocznika moiej mamy. Boję się reakcji taty, mamy... ale wybrałam.

Gość serduszka
a ja na twoim miejscu nie wiazałabym sie tak narzie na stałe z tym facetem? Kto wie co porzyniesie jutro????;)

Gość serduszka
nie stac cie na kogos lepszego? młodszego? wolnego?

Gość w trakcie rozwodu
jest mówisz? poczekaj z przedstawianiem go rodzicom az bedzie po rozwodzie

Gość przeczytaj
"chce jeszcze napisać - dlaczego tak piszę. Ja z moim mężczyzną bede do końca mojego życia - ale są kobiety które może spotkały "faceta z odzysku" i się zastanawiają, może nie są jeszcze zaangazowane. Tym mówię : zastanów się ! To nie jest taka do końca bajka. Miłość to piękne uczucie ale życie codzienne samo w sobie jest często szare a jeszcze dokładacie sobie bagazu. Zawsze gardło ściska kiedy pomyslisz ,ze on kiedys był z tamta kobietą , slubował jej ... itp. itd. , to dziecko jej z nim było tym pierwszym.... to twój budzet domowy cierpi a wreszcie skoro raz rzucił zone to czy ja jestem naprawde tak wyjątkowa ,że mi tego nie zrobi. to trudne. Kocham i jestem kochana - miłość nie pozwala mi się poddawać ..... ale tak jest. Takie związki sa trudne"

Gość głupich nie sieją
sami się rodzą. Chcesz się powiesić to się powieś, to twoje życie.

Gość ja tak uwazam
podobna historia jak z filmu na wspolnej..................

Gość struśka
Jeśli chodzi o słowo Boże to obecnie nie wierzę w wiele tematów i kwestii które porusza kościół, księża, radio Maryja. BVóg kazał się kochać, popę i pociąg po to mamy abyśmy umiejętnie korzystali z bliskości. Historia z serialu... to nie tak, tak jakaś sprawa znacznie bardziej bezuczuciowa, ja 15 miesięcy miałam przermyśleń, codzień od nowa, uciekać, zostawić, nie dało się, serce ma swoje prawa, których rozum nie zna. Nie wiem czy tatko wyrzuci mnie z domu, ale On zaproponował mi już przeniesie4nie się do jegom kawalerki. Tylko chciałabym utrzymać dobry kontakt z rodziną, potrzebuje silnych argumentów