Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suelta

---zakłUcanie ciszy nocnej-- pytanko

Polecane posty

Gość no jasne że tak
nie święci ale szanujący innych

Gość cium cium cium
spoko suelta, nie przejmuj sie, taka kafe :)

suelta, to że Ty coś świętujesz nie oznacza, ze inni mają z tego powodu nie spać:o Skoro chciałaś sie pobawić moglaś wyjść do jakiejś knajpy, a nie zatruwać życie sąsiadom. Na tym polega dorosłość - żeby odpowiadać za swoje błędy. Powinnaś z pokorą zapłacić ten mandat, więcej - powinnaś, jako dorosły człowiek, zrozumieć co zrobilaś i czuć sie winna. Skoro szukasz \"dziury w całym\" to wcale nie czujesz sie winna. PS. jak przeprosiłaś sąsiadke to zwracam honor:)

Gość cium cium cium
:D jasne, takie swietoszki, suelta - na Ciebie jada jak po lysej kobyle, a sami wiecej grzeszkow maja na koncie, ale wiesz, podnosza swoje morale przez to, bo oni moga kogos pouczyc, bo w normalnym zyciu brakuje im jezyka w gebie jak im samym nawet dzieje sie krzywda :)

Gość dzid
nie płać, jak tacy uczeni to pewnie adres też błędnie napisali. i komornik cię nie dojedzie. A swoją drogą masz stetryczałych sąsiadów , którzy ci zazdroszczą że potrafisz się jeszcze bawić. olej ich. a także tych wszystkich , którzy obrzycaja cię inwektywami. Nie przejmuj się i szykuj następną imprezę.

Gość nagle wszyscy święci
Ludzie, no naprawdę nie robicie żadnych przyjęć w domu? Nikt niczego nigdy nie obchodzi ?? NIE WIERZE! Poza tym zakłócać ciszę nocną można w rózny sposób i nalezy być wyrozumiałym człowiekiem i nie robić z tego od razu afery. Jak mi się sąsiedzi za scianą bzykali tak, że za nic spać się nie dało (orgazmiczne wrzaski na cały regulator, nie wspominając o skrzypiącym niemiłosiernie łózku), to co, od razu trzeba było nasyłac na nich policję? Też się spać nie dało - ale ludzie, do cholery - więcej wyrozumiałości!!!!!

Gość Cisza nocna
Cisza nocna obowiązuje wszystkich. Ty świętowałaś, ale inna osoba ma swoje życie, swoje problemy i ma prawo oczekiwac spokoju w godzinach nocnych. Piszesz, że jesteś studentką, czyli powinnaś być odobą myślącą. Dlaczego nie pomyślałaś o bardzo prostym rozwiązaniu. A oto co powinnas robić w przyszłości. Przed impreską idzie się do sąsiadów i grzecznie mówi: Będę miała gości i chciała bym prosić państwo o wyrozumiałość jeśli będzie nieco za głośno. Jeśli jestes na co dzień kulturalna i miła, zawsze grzecznie mówisz Dzień dobry to sąsiedzi popatrzą na Ciebie łaskawym okiem raz na kwartał

Gość no jasne że tak
i szykuj się na sprawę w sądzie bo za drugim razem na mandacie się nie skończy

Gość cium cium cium
nagle wszyscy swieci - u mnie kiedys bylo lepiej, bo nawet okna nie zamkneli na osiedlu i po 22.00 takie jazdy byly jak nie wiem co, to ludziom ani do glowy nie przyszlo policje wzywac, tylko co strasi wyszli na balkon, ze to nie u nich te orgazmy a mlodsi i dzieciaki nieupilnowane przed blok i ogladalismy pokazy, no nie powiem, nie lada gimnstyki!!

Gość suelta
do autora wypowiedzi z 20.26---> oczywiście masz sporo racji, ale pomyśl: jak słyszysz nocną imprezę, u siebie w bloku (jeżeli w bloku wogóle mieszkasz), czy od razu sięgasz po telefon i dzwonisz po policję??: powtarzam: cicho nie było, ale z muzyką nie przesadzaliśmy, nie chodzi o to, że chcieliśmy jej specjalnie zrobić na złość, kwestia dużej ilości osób, a impreza to w zasadzie pierwsza taka większa (parapetówa swoją drogą, więc musiała być w mieszkaniu). i nie mówię, że nie czuję się winna, winna w 1/20 ;), bo byłam uczestnikeim, a nie organizatorem, w zasadzie śmieszne, że dyskusja schodzi na "boczny" temat, a ja tylko pytałam, czy mandat wypisany z błędem ortograficznym jest ważny- ech...

Gość cium cium cium
a byla tez raz sytuacja, ale to w klatce obok, sasiad mojego kolegi jechal po zonie jak szalony, lozko mieli przy kaloryferze i ten sie rurki chwycil, zeby mu lepiej szlo. Jak trzymal ta rurke, skkl i sapal, to nieswiadomie caly czas walikaloryferem po calym pionie. Az przyleciala z dolu taka starowinka, puka, grzecznie stoi i czeka przed drzwiami (kumpel przez wizjer widzial), oni skonczyli, bo sasiad krzyknal az ooooooo, a wtedy ta zadzwonila dzwonkiem i mowi do goscia, co ledwo drzwi otworzyl: prosze pana, prosze sobie milosc uprawiac, jestem za, no ja juz nie moge, bo wdowa jestem, ale nastepnym razem, jakby pan mogl kaloryfera nie trzymac, proponuje lozko przestawic, bo za tydzien maja byc u mnie wnuczki, wie pa, ide za pamieci, bo potem w tygodniu to sie zapmni. No co sasiad mial zrobic? Ponoc lozko przestawil :) I tez nikt nie dzwonil na policje

Gość -martka-
Wracając do tematu:Mandat z błędem ortograficznym jest ważny, nie ma jak się wykręcić od zapłacenia kary. Jestem na 100% pewna.

Gość suelta
cisza nocna---> sama rzuciłam ten pomysł przed imprezą, ale nikt nie przechwycił, a podkreślam, że ja tam nie mieszkam

Gość no jasne że tak
już dawno dostałaś odpowiedź na to pytanie. A swoją drogą ja przed wezwaniem policji najpierw próbowałabym porozmawiać z imprezowiczami.

Gość cium cium cium
cholera, to tylko moje osiedle sie tak seksi????????

Gość nagle wszyscy święci
Hehe, ja bym się tam odwoływała od mandatu, że nie ma takiego słowa w języku polskim i nie wieciecie, jaki wam postawiono zarzut tak naprawdę. Raczej wam nie popuszczą tego mandatu, ale niech się wstydu najedzą, że takie tępaki niedouczone :)

Gość la la la
jestem tego samego zdania płacić i już wczoraj moi sąsiedzi-studenciaki, nie żebym miala coś przeciwko bo sama też jestem- darli morde o 1 w nocy i kurde sie człowiek zmeczony wyspać nie może a rano na zajęcia. U mnie za to dziala w bloku system walenia w kaloryfer jak jest za glosno to sie w niego wali i zaraz jest spokój. ja to mam inny problem- sasiedzie z pietra wyrzej. są młodzi i wiadomo kazdy,no a przynajmniej większość uprawia seks, ale oni... nie tego nie można nawet nazwać seksem...to jest wielkie ruchańsko...tak ze mi wszystko po pokoju lata no i to ich łóżko tak cholerni trzeszczy no a ja zaczna o 10 to skończyc nie mogą to jest straszne. Zeby to jeszczejakaś fajna parka była ale oni są tacy obleśni i beznadziejni ze jak sobie tak pomyśle to żygac sie chce. No i co ja mam powiedziec co zrobić przecież nie pójde i nie zapókam i nie powiem-przestańcie się wreszcie rżnać Jakieś pomysły..

Gość musisz zapłacić
czy ci sie to podoba czy nie. mandat mimo błędu jest dokumentem. za błąd może się wstydzić ten kto go wypisał ale mandat musi być zapłacony.

Gość cium cium cium
jezeli by bronila sie tym, ze nie ma takiego slowa w slowniku, to by tylko wyszlo, ze odwolujacy jest nie qmaty. Tak jak ktos wspomnial: blad ortograficzny nie jest bledem rzeczowym! Bo np gdy policjant spisujac notatke o zastraszaniu napisze, że człowiek straszył, że zamordóje sąsiada, i na podstawie tego bedzie sie toczyla sprawa o kolegium, to ten, ktry zastraszal powie, ze nie wie co znaczy mordóje i on nie wie jakie zarzuty. Nie robmy z siebie wiekszych debili nich ktos, kto moze ma tylko zwykla dyslekcje.

Gość suelta
cium cium cium ---> dobre :) -martka----> dzięki za czytanie ze zrozumieniem i odpowiedź nagle wszyscy święci -----> właśnie o to chodzi, że nie liczę, że nam popuszczą, ale właśnie dziwię się, że wszyscy tu na mnie najeżdżają, zero kultury, a wątku poziomu intelektualnego policjantów nikt nie podchwycił...

Gość Świetoszki zakłamane
Suelta! Olej zakłamanych świetoszków, bo ZWYKLE ONI POZWALAJĄ SOBIE NA PUSZCZANIE MUZY NA FULL w DZIEN!!!!! ( my to tępimy) NIE obchodzi ich jak to może kogoś mordować i niszczyć życie. To zakłamane egoistyczne zera. Zaglądaj tu i nie martw się!!!! Będzie dobrze. Postaram się abyśmy mogły normalnie sobie pogadać.Może nowy nr GG? Zaglądaj tu, Suelta ,coś Mój NIedzwiedz wymyśli:) Pamiętaj,że większość osób które pisza to nie osoby ale OSOBA.Ja tam piszę za siebie. A jesli chodzi o mandat-zapłacicie niestety ale NIKT WAS nie będzie ciągał po sądach :D Chcą Cię tu zastraszyć jakieś frustraty;o)

Gość hłehłehłeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
a co kogo obchodzi poziom policjantów, pochwyć swój poziom zakłócania ciszy nocnej :P

moze nie wezwala by policji gdybyscie zapucili radyjo ojca dyrektora ;) to dziala na babki :) a po pijaku zabawa przy radyju zajebista, i jak wesolo, a moherowe berety wierza, ze mlodziez sie nawrocila i cieszy sie slyszac katecheze ojca dyrektora i tak sie smieja glosno. A potem stekania mozna zrzucic na ekstaze ;)

Gość suelta
no i skoro już odpowiedź na moje pytanie padła to na koniec coś nie związanego z tematem: dlaczego Ci, którzy oprócz "najeżdżania" na autora wątku nie mają nic konkretnego do powiedzenia najszybciej znikają. i w ten sposób pozostawiają moje dodatkowe pytania bez odpowiedzi, udowadniając swoją niekompetencję i przypadkowe spostrzeżenia i uwielbienie do bezpodstawnego "rzucania mięsem", takie "święte" społeczeństwo mamy, no ale przynajmniej w nocy śpią cichutko, kiedy to największe " chamy" notorycznie hałasują. zakłamanie i żenada!

moze rozpozela sie katecheza, jak pojdziesz rozrabiac oni powroca na topik i zjada cie z nowa sila, oni sa niewykanczalni ;) pierdol to, gdyby moje imprezy konczyly sie mandatami byloby fajnie :) aprawde fajnie :)

Gość la la la
no dobra skoro masz odpowiedz na swoje pytanie to może ty bądż tak miła i przeczytaj moją wypowiedz i odpowiedz co zrobić z tymi ruchaczami-sorry za słownictwo ale inaczej ich nazwac nie mozna

z ruhaczami? pusc w tym momencie glosno muze, telewizor, nie wiem, plyte z allgro, niech tylko przyjda na skarge, ja odplacam piknym za nadobne. Lub poczekaj, az skoncza i wtedy dzialaj ile fabryka dala w tv

Gość la la la
raz juz tak próbowalam i nastawilam tv na maxa myslałam ze sie kapną alenajwyrazniej są mało domyslni a poza tym t nie mogę nastawić np. o 12 w nocy muzy na calą pare bo mieszkam z rodzicami i juz mniejsz z tym ze bym ich postawila na rowne nogi no ale przecież zaraz kazaliby mi zciszyc no i są jeszcze inni sąsiedzi....

to wal w kaloryfer, nie wiem, dzialaj!!! Jak usna, to wal ile wlezie po rurach, niech dojdzie na pietro.

Gość suelta
Świetoszki zakłamane ---> rzucam mailem i pozdrawiam :) suelta@gazeta.pl hłehłehłeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ---> interesuję Cię to, powiedz tylko w czym mam to teraz zmierzyć, to nie ma sprawy... sexoholck ---> heh, wiesz za drogie te imprezy by były jakby każda się tak kończyła ;) a niech sobie najeżdżają dalej, oni się pieklą, a ja już swoje zdanie na ich temat wyraziłam, jeżeli potrzebują się wyładować na klawiaturze i na przypadkowym autorze topiku pozdrawiam:)