Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Amant Wszech Czasów

Bardzo Trudne Zagadki-kto odpowie najwięcej będzie w spisie rekordzistów

Polecane posty

Na początku ostrzeżenie-z pewnych względów mogą w konkursie uczestniczyć tylko ci co mają nazwę na czarno.A teraz Bardzo Trudna Zagadka- Co to za gatunek grzyba -nie wymaga nawozów organicznych,najprędzej rośnie ze wszystkich,osiąga największe gabaryty,lecz krótko żyje?Za kilka dni sam napiszę jak nie będzie odpowiedzi.

Gość Kaczory purchawy
i oby tak bylo

Kłapouchy -niestety zwykle to trwa krócej :P .Do tego niestety jest organiczny:P .No żeby takiej prostej zagadki prawie nikt nie potrafił rozwiązać to jest kompromitacja.

Gość powiem że mężczyzna
:P

powiedziałem że \"nie wiecznie\" a nie \"wiecznie\" :P i co z tego że jest organiczny, pytałeś o NAWÓZ organiczny :>

No to żeby było jasne że woda jest mokra to dodam że istnieje możliwość powstania takiego grzybka z części nieorganicznych i do wzrostu nie są wymagane związki węgla tak jak w rozwiązaniu Kłapouchego.No i ten wzrost jest zdecydowanie szybszy niż w propozycji Kłopouchego;).

Gość brondynka
Pewnie to grzyb po wybuchu bamby atomowej :(

Obiektywnie rzecz biorąc zgdzam się, był lepszy ;) Ale jako rozwiązanie zagadki niestety, nie zdał egzaminu.

Kłapouchy-pamiętaj że rozmiar też za mały:P .A teraz następna zagadka.Jest scenariusz -jesteś dyktatorem w całym wszechświecie .I jak zrobić aby zlikwidować wszędzie prędko przestępczość ?

Gość Maksiu
1.Zmienić prawo w ten sposób, aby nie było czynów noszących cechy przestępstwa. Co prawda skończy sie to anarchią, ale w świetle prawa przestępczości nie będzie. 2. Propozycja jeszcze bardziej rasykalna - unicestwić wszystkich przestępców, potencjalnych przestępców i przestępców z przypadku, czyli mniej więcej 100% ludzkości.

Maksiu nie przeczytałeś czegoś i niestety odpowiedź 1 chodź poprawna nie może zostać zaliczona(bardziej zrozumiale chodzi o likwidację prawa karnego) :O .Natomiast 2 by się nie dało prędko wykonać bo zanim informacja by dotarła i zlikwidowano by tych przestępców to minęłyby miliony lat:P . Rekordziści: 1.Niania Ogg

Prognozowane ocieplenie klimatu nie musi stopić wszystkich lodowców. Lodowiec grenlandzki będzie się kurczył, ale lodowiec antarktyczny rozszerzał - wynika z międzynarodowych badań, w których uczestniczyli Polacy. Okazało się, że lodowiec niekoniecznie zachowywał się \"logicznie\". \"W badanym przez nas okresie zaniku lądolodu nie zawsze topił się, kiedy było ciepło, i rozrastał się nie tylko w zimnych warunkach\" - powiedział prof. Marks. Zdarzało się tak dlatego, że zmiany lądolodu zależą nie tylko od temperatur, ale i m.in. od opadów śniegu. jestem tak leniwa, ze nie chce mi sie własnymi zdaniami - cytat z onetu

To nie jest bardzo trudna zagadka :D To raczej problem do dyskusji :) Czyżby koniec pomysłów? ;)

Przepraszam za opuszczenie tematu.No oczywiście się zgadza bo ocieplenie na Antarktydzie musiałoby być znaczne aby cały lód się stopił a jednocześnie wzrosłyby opady śniegu;). Tutaj miejsca: 1.Niania Ogg 1bis. we* Teraz następna zagadka-trochę trudniejsza: z jakiej piosenki są takie teksty :"nie wiem co to jest co mi sprawia ten ból","czemu tak?Kto to wie?" :classic_cool: ????

Gość kolejna dawaj

Gość agata------
Drogi Amancie Wszech Czasow ja mam dla Ciebie pytanie, czy takie trudne jak Twoja zagadka o grzybie to nie wiem, ale po co w ogole zakladasz ten topic? rozumiem ze zabawiasz ludzi na kafaterii:P?? bo moja wyobraznia jest na tyle ograniczona ze inaczej nie umiem sobie na to odpowiedziec;) naprawde czlowieku nie masz juz co robic, o czym swiadczy rowniez twoja dluuuuuga stopka;P szanuj sie! ;)

Gość agata------
o twoja stopke sie nie pytalam:P okej dzieki za odp;) pytanie cie przeroslo;], oblales;P :)

Złe i nielogiczne podana informacja. Nie kto najwięcej odpowie, tylko kto najlepiej odpowie powinno być. :P Bo najwięcej, ale źle, to ja tu mogę bez przerwy jakieś bzdurne odpowiedzi dawać. :P