Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martuchna22

Siemię lniane na włosy

Polecane posty

Gość Martuchna22

Pomocy!!! Kiedyś czytałam gdzieś o sposobie na gładkie, lśniące włosy. To był przepis na siemię lniane, tylko, że nie pamiętam w jakich proporcjach trzeba to przygotować i jak dokładnie użuwać? :( Jeśli ktoś z Was zna ten przepis lub wie gdzie jest ten temat to bardzo Was proszę o pomoc 🌻 Z góry dziękuję!

Gość podobne dzialnie
ma kwasna plukanka, np. z cytryny lub kwasku

na lśniące, gładkie włosy? ja słyszałam raczej o puszystych. gotuje się siemię lniane przez 15 min. (trzeba pilnować, bo kipi), wydzieli się z niego taka galaretka, używa się jej tak, jak żelu czy odżywki do włosów, nadaje włosom puszystości, ale trudno je po tym rozczesać.

Gość Martuchna22
Dzięki Dziewczyny! Wydawało mi się, że siemię jest na wygładzenie, czyżby coś mi się pomyliło? A ta płukanka z cytryny jakie ma działanie, wygładzające? Poproszę o bliższe informacje :) Dziękuję i pozdrawiam!

woda z sokiem z cytryny zamyka łuski włosa, dzięki czemu włosy są błyszczące. podobnie działa płukanie włosów zimną wodą na koniec mycia.

siemie tez ma dzialanie wygladzajace;) gotujesz siemie lub po prostu zalewasz wrzatkiem robi sie pseudokiesiel, ktory nakladasz na wilgotne wlosy (bez ziaren) poczatkowo wlosy sa mocno sztywne i trudno je rozczesac, ale po rozczesaniu efekt jest ok pzdr