Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ELIZABETH 245

W jakim wieku ginekolog może przepisac tabletkii bo mam 17 lat !

Polecane posty

Gość ELIZABETH 245

mam dopiero 17 lat a chce zaczac wspolzyc czy trzeba miec skonczone 18 aby ginekolog wypisaql recepte ??

Gość Polin2
Przepisze Ci...ja tez bylam u ginekologa zeby mi przepisal tabletki jak mialam 17 lat. Chociaz to juz bylo dawno :) Teraz uzywam plastrow

Gość to zależy od ginekologa
są tacy którzy stwioerdzą żę nie bo jesteś jeszcze za młoda i nadal się rozwijasz... i to zależy od wielu czynników...najpierw cię trochę popyta kiedy dostałaś miesiączkę, czy masz regularne cykle i takie tam... zrobi ci najpierw badania i potem zapisze odpowiednie tabletki.

Gość ELIZABETH 245
dzieki dziewczyny a jak myslicie jakie metody sa dobre ?? i zy lepiej isc do kobiety czy mężczyzny ?? i czy do panstwowego gabinetu ??

Gość ELIZABETH 245
dzaiekuje za rady ! a mam jeszcze jedno pytanko czy isc do ginekologa ?czy globulkami patentex oval i prezerwatywa tez suie mozna zabezpieczyc pod wzgledem skutecznosci jak tabletką ???

Gość Zigga
No skutecznośc prezerwatywy w połączeniu z globulkami jest porównywalna do tabletek, a nawet mniej szkodliwa dla kobiety! Ale moim zdaniem liczy się też komfort i tu raczej nie ma wątpliwości, że tabletki lepsze!

Gość aga 86
ja równiez mialam 17 lat

Moim zdaniem 17-latka jest jednak troche za młoda ta tabletki. Nie ma znaczenie czy jestes pełnoletnia do tego aby lekarz przepisał tabletki.

Mi lekarz w wieku 17 lat tabletki przepisal.Jesli Cie stac to jasne ze idz prywatnie!!A pod wzgledem plci.To chyba obojetne chociaz duzo osob mowi ze baby lubia robic problem z niczego a faceci sa lajtowi.Ja chodze do faceta.

Gość anka111111
mam pytanko w czerwce mam zamiar isc do ginekologa(pierwsza wizyta) po tabletki anty.... zastanawiam sie jka wyglada badanie na podstawie ktorego zostaja one przepisane bo z tego co wyczytalam to powoli trace na te wizyte ochote!!!

Gość popieśćmy się
Przede wszystkim ginekolog musi Ci zrobic cytologie. Tez za bardzo tego nie chcialam ale powiedziala mi ze nie wypusci mnie z gabinetu jak nie zrobi mi cytologii. Ogolnie nie bylo tak zle...

Gość kaziklol34

Gość mili384
co do panstwowych lekarzy -nie zdziw sie jak pujdziesz i uslyszysz dziwny tekst typu WSKAKUJ NA SAMOLOT PRZGLAD ZROBIMY.a co do tabletek fakt sa skuteczne ale jak bendziesz je przyjmowac wiele lat uwazaj zebys nie miala pozniej problemow z zajsciem w ciaze-moja znajoma wlasnie przez tabletki nie moze teraz zajsc w ciaze.a co do tego czy przypisze ci tabletki to mysle ze tak.

"ale jak bendziesz je przyjmowac wiele lat uwazaj zebys nie miala pozniej problemow z zajsciem w ciaze-moja znajoma wlasnie przez tabletki nie moze teraz zajsc w ciaze." a na jakiej podstawie ta diagnoza?...

przepisze ci bez problemu a jakby ci robil problemy ze po co i w ogole to wystarczy ze powiesz ze masz straszne bole menstruacyjne i masz nieregularne miesiaczki wtedy na bank ci przepisze:)

Gość spoko maroko
Niektórzy to się nie powinni wypowiadać bo piszą bzdety na prawdę!!! tabletki anty nie powodują bezpłodności - wręcz przeciwnie po przerwaniu ich stosowania, przez pierwsze 3 cykle płodność jest znacznie wyższa, dlatego czasem są stosowane przy problemach z zajściem w ciąże przy tzw. leniwych jajnikach. Na ginekologa porywanego nie będziesz wydawała kupy kasy co miesiąc bo badania robisz na początku a potem co rok albo nawet co półtora, a za samą receptę to raczej lekarz nie kasuje, u mnie czasami 10 zł, nie wiem od czego to zależy. Wg mnie facet ginekolog jest o wiele delikatniejszy. Pierwszy raz w życiu poszłam do kobiety i po każdej wizycie u niej strasznie mnie wszystko bolało. Kiedyś jej nie było i byłam zmuszona iśc do faceta. Stresowałam się, ale teraz nie zmienią go na żadnego innego lekarza. Nic nie czuję kiedy mnie bada, poza tym jest konkretny bardzo i robi dokładnie wszystkie badania. Ale to niekonieczmie zależy od płci.

wiekszosc mowi ze tab anty powoduja bezplodnosc,owszem moga byc takie skutki ale nie koniecznie-moze przez jakis czas bedzie trudniej zajsc,ale wiekszosc osob ktore znam po odstawieniu tab anty od razu zaszly:)

Gość Mała_123
Ja zaczęłam brać tabletki jak miałam 16 lat.