Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielony_groszek

nieregularny okres a Cilest?

Polecane posty

Jestem w trakcie brania już 6 opakowania pigułek Cilest i wiem, że przy pierwszych mogą pojawiać się plamienia. Moim problemem jest jednak wciąż bardzo nieregularna @. Pojawia się na przykład przy 10, 12, 18 pigułce z opakowania!!! Przez cały czas stosowania Cilestu ani razu nie pojawiła się tak jak powinna czyli podczas 7-mio dniowej przerwy. Innych negatywnych skutków nie zauważyłam, ale zastanawiam się czy w takiej sytuacji pigułki działają jak powinny?! Zwątpiłam w ich skuteczność tym bardziej, że zauważyłam u siebie objawy, które mogłyby sugerować ciążę. Może któraś z was miała podobne przeboje i doradzi mi co robić? Może jak najszybciej biec do lekarza? Zmienić pigułki? Natychmiast przestać brać Cilest? Będe wdzięczna za każdą poradę.

Gość aaannnuulllkkkaaa
wiesz co?najlepiej idź do ginekologa i powiedz co się dzieje...ja biorę cilest od 1,5 roku i nigdy nie miałam tyakich doświadczeń, wszystko regularnie jak w zegarku. Co do tego, że mogą nie działać, wątpię, jeżel;i bierzesz je regularnie to nie ma się czym martwić, wierz mi :-) Może po prostu odpowiedniejsze będą dla ciebie inne tabletki? Pozdrawiam cieplutko.

Gość ktoś kto czuje to samo...
wiesz....biorę cilest 6 lat nigdy nie miałam problemów takich jak piszesz, wybierz sie koniecznie do lekarza!! bo moga byc problemy...powodzenia

Gość mmmmkk
Ja mialam podobny problem, kiedy bralam logest,dosatawalam okres a do konca opakowania bylo jeszcze 3 czaesm nawet 5 pigulek, lekarz najpierw kazal poczekac kilka cykli i dopiero kiedy bylo pewne ze to sie nie unormuje zmienilam pigulki wlasnie na cilest, powiedzial ze logest mial jak dla mnie za mala ilosc hormonow i to wszystko wczesniej zaczyalo sie zluszczac, ale pomimo to dzialanie antykoncepcyjne jest zachowane wiec jesli o to chodzi to nic sie nie boj, ale lepiej zglosic sie do ginekologa i wybrac inne pigulki dla wlasnej wygody i bycia pewnym ze okres jest regularny :) pozdrawiam