Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona w niebieskie kropki*

problem intymny....

Polecane posty

Mam straszny problem zdrowotny,ktory ciagnie sie juz od kilku lat.Nie wiem jak sie go pozbyc,nie wiem jaka jest przyczyna tego.Oczuwam straszne swedzenia sromu(łechtaczki,warg)Swedzenie wys.prawie codziennie.Mam rozmne nasilenia słabe,średnie i takie mocne ze az chodzic nie moge.Ten problem jest bardzo klopotliwy.Zaden lekarz jak do tej pory nie potrafil mi pomoc,przepisal mi jakies lekarstwa.I co i nic,swedzenie wrocilo.Co gorsza lekarze nie potrafia znalezdz przyczyny.Dbam o higiene,nosze bawelniana bielizne aby skora oddychala.Nie mam zadnych przypadkowych kontaktow seksualnych.Ba moj problem pojawil sie na dlugo przed tym jak stracilam cnote.Trace powoli nadzieje ze sie cos zmieni,boje sie ze ze bedzie mi sie to ciagnelo do konca zycia.Nojgorsze jest to ze czuje sie z tym osamotniona,kolezanki nie maja takich problemow,moja mama mnie nie rozumie.Wstydzilabym sie powiedziec o tym facetowi,bałabym sie ze nie zrozumie,ze pomysli ze to moja wina...A przeciez to nie jest moja wina.Gdy kogos boli brzch to powie glosnoi ze go boli i jest ok,ja nie moge tego powiedziec boje sie ze nikt nie zrozumie.Bylam u roznych lekarzy,prywatnie i nie prywatnie i nic zadem mi nie pomogl.Mam jeszcze mala iskierke nadzieji ze moze jakis specjalista zna sie na tym i wypisze mi recepte na dobre leki.Jak do tej pory stracilam duzo $ i na nic...Jestem w trudnej sytuacji finansowej,nie moge sobie pozwolic aby isc prywatnie do lekarza.Moze ktos zwas ma podobne dolegliwosci?Prosze napiszcie czym sie leczycie?Jak sie tego pozbyc...Czasem nie chce mi sie zyc naprawde...Moze to glupie ale pocieszam sie wtedy ze niektorzy ludzie sa bardziej chrzy ode mnie,bardziej cierpia,sa nie pelnosprawni.I to mi troszke pomaga.Jednak chcialabym sie tego pozbyc raz na zawsze.

Gość Asika
znajdź temat: grzybica pochwy, tam wszystko znajdziesz.

Gość a czytałaś ten wielgachny
topik o grzybicy pochwy?

Grzybica pochwy...no ale mnie nie swedzi w środku w pochwie tylko na zewnatrz na sromie.Wiec czy to bedzie to?

Gość tak to bedzie to

Pozatym skoro to moze byc grzybica wiec czemu zaden lekarz tego nie stwierdzil?Czy trafiam na niewlasciwych lekarzy?O a przy okazji jesli znacie jakiegos godnego polecenia ginekologa ze Szczecina to napiszcie.Z gory dzieki!

Dzieki za informacje Monikucha;-)A ta kobieta przyjmuje prywatnie czy na kase chorych?Dlugo trzebaczekac na wizyte?

Ja bylam u niej prywatnie, wlasnie tam na Pomorzanach, za wizyte placilam wtedy 70 zl (lipiec). Na kase chorych tez przyjmuje. Dostalam od niej taka karteczke (adres obydwu miejsc, telefony) - ale niestety gdzies ja zgubilam. Jej telefon (komorka) jest w ksiazce telefonicznej, zadzwon do niej!!

Gość karditop
ja miałam identyczny problem. moja ginekolog polecila mi zbadanie sie pod mikroskopem ktory jest specjalny do badania pipki, znajdziesz go raczej w szpitalach specjalistycznych bo jest on b. drogi i prywatnych gin. raczej nie stac na niego. Ginekolog dlatego zlecila mi badanie bowiem zadne lekarstwa mi nie pomagaly i w koncu nie wiedziala co mi dolega a pod takim mikroskopem widac bakterie/drobnoustroje ktore są niewidoczne pod okiem. Po badaniu okazało się, że jestem w sensie ginekologicznym zdrowa a mam zwykłe otarcie skóry i kazała mi pojść do dermatologa. dermatolog przepisał mi maść robioną na noc i krem też robiony z vitaminą A i E, ulge poczułam po 1 . zastosowaniu Ja miałam identyczne objawy co ty, dlatego polecam ci abyś nie brała żadnych dostepnych w aptece lekarstw na otarcie, bowiem moga podraznić one błonę śluzową.Poproś dermatologa o maść i krem z vit. A+E!!! Aha ginekolog mówiła mi,żę często wkładki chigieniczne uczulają!! dlatego zrezygnuj z nich.Bielizne pierz w mydlinach z mydła dla niemowląt oraz podmywaj sie takim mydłem. Dla mnie najlepsze jest nivea baby. staraj się używać tampony.

Gość karditop
zanim sie wyleczyłam to tak mnie piekło, że nie mogłam chodzić ani siedzieć. Cały srom był czerwony, natomiast w środku byłam zdrowa. przypomniałam sobie że oprócz maści kkremu miałam zażyważ 3 opakowania captivit a+e Życzę Ci powodzenia i jestem niemalże pewna że masz to co ja miałam kiedyś.

Gość karditop
ps. wczoraj odpowiedzialam na twoj post i dzisiaj on znikł.Bezsensu

Gość tez juz pisalam
ale pisze znowu, bo to moze byc cukrzyca, nie zartuje, nasun ten pomysl lekarzowi.

Gość mała sugestia
TO NA PEWNO NIE JEST GRZYBICA POCHWY!!! też mam takie objawy jak ty: ustawiczne (prawie) swędzenie zewnętrznych warg sromowych, zaczerwienienie (w tej chwili to nawet w okolicach odbytu) jeżeli by to była grzybica, to by cię ginekolog wyleczył już dawno miałabyś serowate upławy... jak ginekolog stwierdził, że jesteś 'czysta' w środku, to to nie grzybica ja się męczę z tym od ponad roku też się dowiedziałam, że to jest problem dermatologiczny a nie ginekologiczny najlepiej iść do dermatologa-wenerologa, bo tacy powinni wiedzieć najwięcej dzisiaj poczytałam sobie na temat chorób sromu na anglojęzycznych stronach i okazało się, że może to być: liszaj pospolity (simplex lichen), który może się umiejscowić m.in. na sromie właśnie; lub liszaj twardzinowy i zanikowy sromu (Vulval lichen sclerosus and lichen planus). http://pl.wikipedia.org/wiki/Liszaj_twardzinowy_i_zanikowy_sromu Ten pierwszy, z tego co wyczytałam, nie prowadzi do raka, ale dwa ostanie mogą prowadzić. Aby sprawdzić, czy zmiana skórna jest niepokojąca, należy pobrać wycinek skóry (chyba biopsja) i przebadać. Liszaje te leczy się je za pomocą maści sterydowych (niestety) i leków antyhistaminowych doustnych, aby złagodzić swędzenie. Przebieg choroby jest zazwyczaj długotrwały i nie tak łatwo jest się tego cholerstwa pozbyć przyczyny swędzenia sromu: jak ktoś wspomniał - CUKRZYCA, problemy z hormonem tarczycy, deficyt żelaza i wiele wiele innych, których nie udało mi się zapamiętać niestety

Gość manuskrypt5
czytam to i płakać mi sie chce. mam to od 3 dni. już tak długo nie wytrzymam. nie mam ochoty na jakies skomplikowane badania. mam 18 lat. jak ja powiem o tym rodzicom. nie mam z kim o tym porozmawiać. to swedzenie az boli. bardzo mi z tym zle. nigdzie nie moge wyjsc.chcialabym poprostu isc do apteki i cos normalnego kupic. doradzcie mi. mam te same objawy.

Gość clotrimazolum krem kup

Gość anulka2009
Zapytaj jerzyniew@o2.pl. Cos wynajdzie, nie z takimi dolegliwościami sobie radził . Powodzenia.

Gość jjjjjoooooolllllkkkkkka
KTO TO JEST?

Gość klemmka
Zawsze jesli pojawia sie takie problemy,moim zdaniem bez zastanowienia powinniśmy iśc do lekarza.Teraz nawet moze przepisac nam szczepionke,wiec problem mozna szybko rozwiazac.

Gość musisz mieć
zrobiony wymaz bakteriologiczny.