Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JUDOka

Kto tutaj trenuje JUDO?

Polecane posty

Napiszcie, ile macie lat, jaki pas, od ilu lat trenujecie, jaka jest wasza ulubiona technika, wasze sukcesy na zawodach. Ja na przykład mam 12 lat, 6 kyu, trenuję od roku, moja ulubiona technika to o-goshi. Specjalnych sukcesów na zawodach nie mam, ale JUDO jest dla mnie relaksem i sposobem obrony przed kimś, kto mnie napadnie. Czekam na odpowiedzi.

Gość ladna niunia
judo przeciez to jest smiesznie zapisz sie na bjj + tajski boks , judo to jest takie delikatnie , moj chlopak ktory to trenuje i ma sparingi z judokami powiedzial ze lubi z ni,i walczyc bo latwo ich za plecy zajsc

Gość Nium
Judoka... ...ja rok temu ztrezygnowałam z uprawiania tego sportu... teraz mam 17 lat i problemy ze stawami, zwłaszcza kolanowymi... za każdym razem, jak ćwiczę na wf-ie albo uprawiam jakikolwiek inny sport muszę zakładać specjalną ortezę, zeby kolano było stabilne... ...nie chcę Cię straszyć, to nie jest tak, że po trenowaniu judo będziesz kaleką, ale chcę tylko zwrócić Twoją uwagę na to, abyś dbała o siebie i jak coś Cię boli, masz jakąś kontuzję, to lepiej się dokładnie z tego wyleczyć niż ćwiczyć, bo tak chce trener :) miałam 4 kyu, trzecie miejsce na mistrzostwach województwa :) trchniki: harai - goshi, uchi - mata. o - soto - gari Powodzenia, zdrowia i sukcesów :)

Do ladnia niunia: Słuchaj, kiedyś był taki turniej, gdzie brali udział zawodnicy WSZYSTKICH dyscyplin sportów walecznych. KTO WYGRAŁ? Facet trenujący JUDO. JUDO nie jest śmieszne! CZEKAM NA DALSZE WYPOWIEDZI TRENUJĄCYCH!!!!!!!!!!!!!!!

Gość trenowalem to
ale odpuscilem sobie. tez mam teraz strzykajace kolana. a co do samoobrobny hahahahaha nie zartujcie :) kazdy chyba slyszal o mistrzu judo chlopak z polski kjtory tak sie postawil w pubie w obronie czyjejs ze dostal KOSA i jest kaleka. to nie jest najlepszy styl do samoobrony. no chyba ze ktos trenuje juz nie wiem ile lat a i tak wyst\arczy kosa i po nim jak pokazuja fakty.

Gość przed nożem b.trudno sie
obronić gołymi rękami. chyba ze trafisz na pijanego menela.

Gość to co warto trenowac
zeby sie obronic??

Sory, miało być ladna niunia, a nie ladnia nunia! Pisać dalsze wypowiedzi to tego tematu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Jaki waszym zdaniem jest
najlepszy styl do samoobrony. I dlaczego?

Gość to zalezy
mowia ze krav maga jest tym czego sie mozna nauczyc najszybciej. ale nie ludzmy sie. jesli ktos wyskoczy z nozem chocby tylko albo tasakiem to nic to nie da ZADNA sztuka czy stylk walki. no juz nie mowie nawet o broni palnej. nie wiem jaki musialby byc gieroj zeby wtedy sobie poradzic golymi rekami hehe. chyba jesliby trafil na debiola z bronia

Fajnie, że piszecie, ale chciałabym zapytac ludzi terenujących JUDO, o to, co napisałam na początku. Czekam na dalsze wypowiedzi.

Gość jhghjh
judo bleeeeeeeee