Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gvalchca

Białystok

Polecane posty

Gość białostoczanka z krwi i kości
Nie wstydzę sie że jestem rodowitą białostocznką Nie wstydzę sie niczego co jest związane z moim regionem A tych z innej części Polski którzy podnoszą głowę wyżej nosa traktuję z wielkim dla nich "szacunkiem" na jaki zasłuzyli Nie można klasyfikować - ten z podlasia gorszy a ze śląska lepszy Może i mamy większe bezrobocie niz w innych regionach lecz wspaniale dawalismy i dajemy radę Granicząc z Białorusią mamy możliwość wyjazdu do sąsiadów zaopatrując sie w ... nie powiem bo cała Polska zaraz tam poleci Faktem jest że wielu wyjechało do Europy i stanów lecz nie mozna nikogo za to winic że chce sobie budżet podreperowac. Szkolnictwo mamy na odpowiednio wysokim poziomie _ Uniwersytet Białostocki (dawniejsza Filia Uniwersytetw w Warszawie), Politechnika Białostocka, Akademia Medyczna (słynna na całą nie tylko Polskę) Akademia Muzyczna itd itd. Wody i jeziora z przejrzystą wodą jak też roślinność zieleńsza niż gdziekolwiek. Czego nam brak??? NICZEGO!!!! Mamy wszystko a nawet jeszcze więcej. Mamy swoją godność. Godność podlasiaka!!

Gość kto to wie
ja tez jestem z podlasia. pozdrawiam, serdecznie lubie te nasze rejony, ale wyjechalam, bo faktycznie z praca nieciekawie

Gość hm?!
Nierozumiem wogole tego poniżania białegostoku. Przeprowadziłem się tutaj kilka lat temu i jestem bardzo zadowolony. Może nie ma tu wieżowców czy masy szklanych budynków, ale to duże miasto. Cała aglomeracja to 350 tys mieszkańców, a gestosc zaludnienia dorownuje najwiekszym miastom w polsce. Mozecie sie podniecać np Gdańskiem, brudnym miastem, które procz upadajacych stoczni i ulicy długiej tak naprawde ma niewiele czym sie pochwalić, całe trojmiasto drogie w utrzymaniu dla zwyklego czlowieka, warszawa - jest prezna, ale zatłoczona, poznan - tu chcialbym sie wyniesc gdybym mial sie przeprowadzic. Białystok jest klimatyczny... Jeśli chce popatrzeć na ludzi to idę na rynek, gdzie przewija sie masa spacerowiczów, jesli chce pobyć wsrod zieleni - planty, na wypady ze znajomymi na pizze tez mam gdzie iśc ( http://restinfo.pl ). Co chcieć wiecej, nie mecze sie w korkach, jest czysto, tryb zycia dynamiczny... jest fajnie