Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gvalchca

Białystok

Polecane posty

Nie wątpię, ale nie wszyscy umieją, więc piszę, żeby potem nie było niedomówień:D Że u nas to tylko rolnictwo, ochrona środowiska albo agroturystyka:P 🌻

A gdzie ma byc ta ochrona srodowiska? Na Slasku? Z całym szacunkiem dla Śląska.

No może być jeszcze nad morzem... W górach... :P Tam też chyba jeszcze mają co ochraniać... Oby...

Bo ludzie z Podlasia w ogóle są świetni! :) Poważnie mówię, zauważyłam znaczną różnicę - są bardziej \"żywi\", optymistyczni, życzliwi i mają fajne poczucie humoru. Nie ma w nich takiego zadufania Warszawki (bez obrazy dla Warszawiaków, chodzi mi o wiadomą część społeczeństwa, co to nagle jest och i ach). Przyznam się Wam, że przez chwilę miałam symptomy kompleksu prowincji, bo moi najbliżsi przyjaciele wyjechali właśnie do Warszawy, zmienili się i zaczęli narzekać. Ale szybko mi przeszło. I bardzo dobrze. :)

ja nigdy nie mialam kompleksu dziewczyny z malego miasteczka...moze w warszafce bym odczula to jakos ale Lublin to tez sciana wschodnia i za bardzo nie odbiega od naszych stron;) a Ci co tak ochuja i achuja wlasnie z takich pipidowek pochodza i uwazaja ze sa wielkie pany jak mieszkaja, studiuja lub pracuja w stolicy...

Prawda. W większości przypadków. Odbiegamy od tematu:) Proszę o wypowiedzi na temat Podlasia, Podlasian, Suwalszczyzny itp...

jak jezdze do stryjecznego rodzenstwa w Dabrowie Bial. to zajadam sie baba ziemniaczana i kielbasa palcowka tkzw. wiem jak sie robi babe bo w moim domu moj Tata robil. wszystko tam jest swietne ; miod , zytni bimber , pyszne papu , powietrze i krajobraz piekny.zebym mial pomysl na utrzymanie sie tam to bym tam sie osiedlil bo piekniej niz w zatloczonej Wawie . pozdrawiam.

Hej, Dąbrowa Białostocka się kłania, aż mnie zatkało z wrażenia: tyle komplementów! No, ja mam niestety inne zdanie na temat mojego miasta, niż gienek w gomakach :O

genek---------> a na pewno, na pewno, wszak tu wszyscy się znają :O Co do podstawówki, to ja tam już mało kogo znam, bo jest dużo młodych nauczycieli. No ale rok temu miałam praktyki hehehe.

chyba jednak w genach po ojcu odziedziczylem mentalnosc ludzi z Bialostoczczyzny. zawzietym jest , klotliwy ale tez szczery i goracy nie zimny. jakis. bo takich ludzi pamietam z tamtad jak sie smieja to szczerze sa serdeczni dla znajomych a tajemniczy i sprytnie grajacy wobec obcych.a i patriotyczni i madrzy. Zadne niby to mundre ucone im kitu nie wcisna - wysluchaja a i tak swoje wiedza . to jest dopiero madrosc.