Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zzuzza

Jak zawiesić Linuxa?

Polecane posty

Z moim facetem, użyłam słowa \"kolega\" by się nie wgłębiać zbytnio :) Nie denerwuj się, to naprawdę nie jakiś zakład na śmierć i życie, pośmialibyśmy się trochę i tyle. On wie, że się nie znam i że to tak tylko dla żartu :)

Gość dziwne jestescie
umiesz instalowac na linuxie?

Ehh... To on mi powiedział, że zawiesić się go da... Przecież nie upierałabym się przy tym, bo faktycznie lamerka jestem, nie ma co owijać w bawełnę :)

Gość dziwne jestescie
linuxa jako takiego nie zawiesisz, bo to inny system jak windows :) mozesz zapchac jedynie procesy w pamieci. A to zrobisz najprosciej jak sie da - otwierajac wszystko naraz

Gość dziwne jestescie
moze zacznij instale programu i w momencie instalki otwieraj inne programy, oraz witryny internetowe. Zapcha prace procka, pamiec sie zapcha, komp stanie na chwile, ale bardzo krotka chwile

Spróbuję :) A co jest jakieś najbardziej pamięciożerne? Otworzyć ze 4 gry w tle, a poza tym coś do rippowania włączyć?

Wiesz, mam plan :) a gdyby skompilować jakąś niestabilną wersję? To by mogło się udać ;)

Zawiesić linuxa bez exploita na dany release konkretnej dystrybucji to rzecz praktycznie niemożliwa dla śmiertelników. Pewnie są tacy, którzy wiedzą jak to zrobić. w linii komendy jako root napisz: rm -r /etc/ * kompa to nie zawiesi prawdopodobnie od razu ale przy kolejnym uruchomieniu może być zabawnie. Twój chłopak się na pewno ucieszy i od razu zobaczysz czy na pewno i jak bardzo Cię kocha. Jeżeli to slackware powinno podziałać, powiedz mu na wstępie żeby szukał płyt instalacyjnych bo slack 10 jest na dwóch. pozdrawiam ;)

Chciałem jeszcze tylko dodać, że powyższy trick jest jednorazowy i nieodwracalny, i to zła rada stryjka złej rady więc może lepiej jednak tego nie pisz. Nie mam pojęcia co Ci poradzić, najlepiej zapytaj na jakiejś stronce dla hackerów, może coś będą wiedzieć o jakichś ciekawych trojanach lub sprytnych metodach podwieszenia linuxa.

hahahahahaha ale zaklad !!!!!!!!!!! mi sie to jeszcze nie udalo, najwyzej wykrzaczy sie aplikacja a system stabilny jak partyjny beton :P oczywiscie windows to zaden problem. zawiesza sie naweet bez naszego pragnienia :P i to kilka razy na godzine/dzien/ itd itd zalezy od szczescia

oooo fakt. cam. net ma racje :) ja mowie o sytuacji kiedy uzytkownik DBA o system normalnie. a to jasne ze robic cuda niewidy mozna spieprzyc najstabilniejszy system :) no bo ataki typu Dos to normlanie kazdy chyba jest zabezpieczony ( przynjamnie to podstawa) ale oczywiscie ze przez majstrowanie mozna skopac wszystko. to zaklad bez sensu bo najtrwalszy dom sie zawali jesli sie podkopie odpowiednia sciane :P

Gość nie znam metody
Ale Linux zrobił to bez mojej "wiedzy" i zgody :D

Myślę, że Linuxa da się zawiesić, jak ktoś bardzo chce. Mnie oczywiście nie chodzi o jakieś nieodwracalne krzaczenie, bo jak pisałam nie jest to zakład na śmierć i życie a wiem że komputery to pierwsza miłość mojego skarba (i chyba naprawdę mnie uwielbia, skoro z własnej woli chce się nimi ze mną dzielić :) ). Dla śmiechu miało być, choć po rozmowie z koleżanką odechciało mi się śmiać, szczerze mówiąc :) Trzymajcie się ciepło! Miłego dnia!

Da się zawiesić... (niestety)... niepamiętam jak to zrobiłem ale sie mi to zdażyło parę razy. Bez uszkadzania sytemu.

przekompiluj jądro :) A tak na serio, Linux w wersji graficznej zawiesza się, jest jednak tak wiele dystrybucji, że ... Ja potrafiłem zawiesićSuise\'a jak coś kombinowałem z KK, a potem zmieniałem prawa dostępu do pliku, ale już nie pamiętam , co to było :(

Dziękuję serdecznie za rady :) Stracilam nadzieje na pojawienie się tu kogoś obeznanego :)

Gość gość
Wystarczy w terminalu wpisać :(){ :|: & };: To zawiesi system na 99,(9)%

Gość gość
sznurek, pętelka i wieszasz na haczyku i już:P