Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania_42

Kto ma ochote dzis na kawke?

Polecane posty

Jako, że tera karzom pokutować...rozmyślać i refleksjami Torepki zasypywać...TWA ma cuś ;) zupełnym przewieństwem tego co lubimy wszystkie... a jednocześnie jest to rzecz kobieca, ktura upienksza TWAsz ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
śfiergotanie zakończyło siem fprowadzeniem tygodniowego zakazu rozmawiana o h-fujah i śfintuszenia DOBRANOC! 👄

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam o poranku!! Prezeska miała spszontać a siem brudzi :O a ja mialam spszontać i klekotam s Prezeskom :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Młode małżeństwo po wizycie u lekarza siedzi w poczekalni. Po chwili lekarz wzywa samą kobietę i mówi: - Pani mąż cierpi na bardzo rzadką przypadłość, która jest związana bezpośrednio z codziennym stresem. Jeżeli nie będzie pani postępowała według moich wskazówek, mąż umrze. Proszę pamiętać, aby dostał każdego ranka zdrowe śniadanie do łóżka. Musi pani być dla niego miła i dbać o jego dobre samopoczucie. Obiady powinny składać się tylko i wyłącznie ze zdrowej żywności, podobnie kolacje. Niech pani nie dzieli się z nim złymi wiadomościami, wszelkie problemy powinna pani sama załatwić. Proponuję, aby po domu chodziła pani w samej bieliźnie, to go uspokoi i zrelaksuje. Wszystkie robótki domowe proszę wykonywać sama, bo zdrowie męża jest najważniejsze. Większość czasu mąż powinien spędzić w łóżku, oglądając telewizję. Ach, i jeszcze jedno. Proszę uprawiać seks siedem razy w tygodniu, dwa razy dziennie przez dziesięć miesięcy. Mąż z tego wyjdzie. W drodze do domu zaciekawiony mąż pyta żonę o to, co powiedział lekarz, a ona: - Niestety, wkrótce umrzesz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam dziefczyny ! Mam od rana mały kocioł ... zwłoki niektóre przyszły rano, drugie w południe a jedne jeszcze śpiom ! :D Pomór jak u moich frajeruf ! Prezeska > Ty siem ciesz, że Przystojny taki żywotny - nie doceniasz tego co masz !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzień dobry :D Prezeska ja tesz je koham i czekam, że bendzie mocno gżalo :D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam o poranku U mnie som pżebłyski ale wystarczom, rzeby napisać rze w 1986 - W nocy z 19 na 20 marca z Bazyliki Archikatedralnej w G. skradziono z relikwiarza wykonaną w srebrze postać św. Wojciecha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja pszykryfka jajkowa jusz tesz gotowa :D Prezeska mósiałas być gżeczna jak pszykicał tak szypko :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bigos bez kapusty Składniki: 1/2 kg pieczarek, 1/2 kg cebuli, 1/2 kg ogórków kiszonych, 1/2 kg marchwi, 25 dag papryki czerwonej, 25 dag boczku, 25 dag kiełbasy, 20 dag przecieru pomidorowego, sól, pieprz, majeranek Przygotowanie: Pieczarki pokroić w słupki, a cebulę, kiełbasę i boczek w kostkę. Razem przełożyć na patelnię i smażyć. Ogórki, paprykę i marchewkę pokroić również w kostkę i smażyć na osobnej patelni. Gdy wszystko się podsmaży, przełożyć do garnka, dodać przecier pomidorowy, podlać wodą i dusić ok. 40 minut. Doprawić do smaku. Podawać na ciepło z pieczywem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Czy wiesz, co jesz? Świadomość tego, co się je może być źródłem ograniczeń, jednak zdecydowanie pomaga ona dokonywać trafnych wyborów biorąc pod uwagę nasze zdrowie. Dzięki tej wiedzy nie tylko czujemy komfort psychiczny, ale również jesteśmy mniej narażeni na różne choroby. Dzięki zakrojonym na szeroką skalę badaniom, wiemy już, że większość konserwantów, także tych pochodzenia naturalnego, mogą przyczyniać się do powstawania różnych chorób alergicznych. Alergie to jedna z chorób cywilizacyjnych występujących u około 30% społeczeństwa. Najczęstsze postaci tych chorób to pyłkowica odnotowana u około 20% populacji i astma oskrzelowa występująca u 5-9% całej populacji. Pytanie za co jeszcze przyjdzie naszej cywilizacji zapłacić? Przemysł spożywczy często stosuje różnego rodzaju dodatki (food additives). Część z tych dodatków oznaczona jest na etykiecie produktu numerem poprzedzonym literą E. Są to tzw. polepszacze, których celem jest poprawa wyglądu, konserwacja oraz poprawa smaku produktu. E budzi jednak nieufność wśród konsumentów i to nie tylko z powodu braku jasnej ich interpretacji. Podświadomie czujemy, że nie są zdrowe, nawet jeśli opakowanie pieczywa krzyczy nam coś zupełnie odwrotnego. Specjaliści żywieniowi obliczyli, że przeciętnie człowiek spożywa około 5,5 kg różnych dodatków typu E w ciągu roku. Wiele ludzi, ale także i przemysł spożywczy, zadali sobie pytanie, czy taka ilość chemii nie jest szkodliwa. Wtedy też powstał nowy segment zdrowej żywności (bio), na którego produkty wraz ze wzrostem naszej świadomości rośnie. Zdrowa żywność zwana także ekologiczną jest pozbawiona wszelkich dodatków, dzięki czemu jest zdrowsza. Poniżej znajduje się lista grup dodatków żywieniowych, których przebywa z miesiąca na miesiąc. Obecnie jest ich już ponad tysiąc. Dodatki spożywcze dzielimy na: E100 - E200 - barwniki, E200 - E300 - środki konserwujące, E300 - E400 - przeciwutleniacze, E400 - E500 - emulgatory, E400 - E500 - emulgatory i środki zagęszczające, E500 - E600 - dodatki o zróżnicowanym przeznaczeniu, E600 - E700 - wzmacniacze smaku, E700 - E800 - antybiotyki, E900 - E1202 - dodatki do żywności o różnym zastosowaniu, E1400 - E1500 - modyfikowane skrobie (środki zagęszczające), E1500 - E1525 - sztuczne wzmacniacze smaku. Powyższa generalna klasyfikacja daje nam tylko wskazówkę, jakiego typu polepszacz użyto w produkcji. Warto pamiętać, że dodatki, mimo nazewnictwa E, mogą być naturalne (np. część barwników). Ponadto wyróżnia się dodatki identyczne z naturalnymi, a więc takie, których skład chemiczny jest taki sam jak w przypadku jego naturalnego odpowiednika, jednak uzyskany sztucznie. Zdecydowaną większość dodatków jest syntetyczna. Pełna lista dodatków wraz z ich opisem (pochodzenie, funkcje i cechy charakterystyczne, dopuszczalne dzienne spożycie oraz efekty uboczne) dostępna jest na stronie Food-Info, pozycja menu \"E-numery\". czytamy i stosujemy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
co mam zrobić rzeby móhy nie latały pomiendzy W. a J.? ;) Zamykam siem mrokach pałacu aby patżeć z za winkla co tesz nieuczciwe dwurki poczynajom ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzień dobry :D Móhy mószom latać bo pijafki lubiom móhy i siem cieszom!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×