Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyWedding

Kto chce do Chin????

Polecane posty

Gość LadyWedding

Witam! Szukam osób zainteresowanych wyjazdem do Chin ( przełam stycznia i lutego) na około miesiąc. Cel: zobaczyć trochę świata i ciutkę zarobić. Najchętniej osoby z Lublina. Serdecznie Pozdrawiam. caroo1@o2.pl

Gość LadyWedding
tak może głupio to brzmi, ale właśnie sobie zdałam sprawę , ze to już ostatni moment zeby coś zrobić ze swoim życiem, trochę się zorientowałam i to wcale nie jest takie trudne, trzeba tylko odrobinę odwagi no i.....troche kasy....pozdrawiam i czekam na sygnały.............

Gość LadyWedding
Przegrałam życie w Lublinie, wyjeżdżam pomlaskać żółtawe pytongi :o

Gość LadyWedding
Dla zainteresowanych polecam wstępnie linki: http://samoloty.onet.pl/4703,promocje_red.html http://www.taniehotele.co.uk/hotele_w_chinach.htm http://www.polandembassychina.net/PO/china-1.htm www.chinaembassy.org.pl jak już wszyscy wiedzą po ostatnich prasowych wypocinach o pracę w Chinach dla białych europejczyków łatwo..... no i oczywiście angielski trzeba znać choć troszkę Jak sie zbierze grupka to sobie zrobimy spotkanie organizacyjne.

Gość ale czy ty wiesz
mniej wiecej jaka ewentualnie praca tam może być ? Czy na razie po prostu tak na ślepo chcesz jechać ?

caroo1@o2.pl - mój mail słuchajcie jaka praca to nie wiem, gdyż zajmuje sie tym od wczoraj ale myślę , ze im więcej ludzi tym więcej pomysłów, kontaktów, informacji itp. Tak dla podtrzymania humoru można przeczytać artykuł o pracy w Chinach w ostatniej Angorze ( z poniedziałku). pozdrawiam i do jutra

Gość mieszkalam w Chinach
i glowna rzecz, jaka moge poradzic, to nauczyc sie choc troche chinskiego. Bez tego oszukaja was na kazdym kroku. No i dla niewtajemnieczonych Chiny sa potwornie drogie. Z podstawami chinskiego bialemu jest tam nieporownywalnie lepiej.

Gość klikuklik
Byłam w Chinach 3 miesiące, to znaczy była to podróż, nie praca. Rzeczywiście biali ludzie podobno mają łatwo o pracę, jako nauczyciele angielskiego, ale doprawy jest ich tam dosyć sporo. Całe szczęście Chińczyków też wiele, więc praca jest....Dlatego nie wiem czy uda Ci się załatwić coś w ciemno, na takiej zasadzie, że po prostu pojedziesz i koniec. Pamiętaj o panującym tam ustroju i kulturze, tak odmiennej od naszej. Postaraj się wkręcić tam poprzez jakąś osobę na miejscu, może nawet przez neta, ale nie jedź tam zupełnie w ciemno, no chyba że chcesz się tylko przejechać, to warto.

Gość klikuklik
jak to Chiny drogie??? bez przesady.... oczywiście naciągają Chińczycy, gdy widzą białego od razu kojarzą to z grubym portfelem (no i slusznie, dla przeciętnego Brytyjczyka ceny są mikroskopowe, więc płaci i tak dużo). Z czasem oduczysz się aż tak bardzo przepłacać jak na początku ;-)

Gość mieszkalam w Chinach
no na przyklad w porownaniu z Tajlandia czy Filipinami na pewno - jesli sie chce byc tam turysta. W kazdym raziejak sie targujesz po chinsku to mozesz kupic nawet za (doslownie ) 50 razy mniejsza kwote - i wtedy jest tanio. Chinczycy uznaja cie za swego i zupelnie inaczej traktuja.

Gość jestem z lublina
ale szczerze mowiac jak na moja kieszen to zbyt duza wyprawa narazie :) ale zycze powodzenia szczerze :)

Gość jestem z lublina
na ostatnim roku studiow to troche mi nie pasuje :) ale pozniej to nie mam czego szukac w polsce wiec swiat otworem stoi przede mna :P

Gość nie radzeponieważ
mam tam siostre ktora wraca do Polski i nigdy wiecej do Chin nie wroci!!!!!!!!!

Gość twierdzi że chińczycy są
okropni.....koszmarne jedzenie,strasznie drogo,upały codziennie,cieżka praca i mało płacą...eh........

Gość jestem z lublina
no nic dziwnego :) placa firmy jesli sie pracuje dla zachdinego koncernu jak znajomy ktory ma rzadka specjalnosc i jest inzynierem to zyuje jak krol. a przeciez nie musza chinczycy placic sami duzo bo maja MASE ludzi ktorzy jak niewolnicy pracuja. dobranoc a kwestia jedzenia i klimatu... no coz polska najlepsza jesli sie ktos przyzwyczail. :)

Gość niedokładne tłumaczenie
Ja trochę nie na temat, bo w samych Chinach nie byłam, ale kręciłam się pod granicą. Wiem, że to Ci dużo nie pomoże, ale żeby zaoszczędzić koszty (niestety nie czas), proponuję podróż koleją transsyberyjską. Pamiętaj, że koleje rosyjskiesą tanie, nawet po uwzględnieniu faktu, że obcokrajowcy płacą więcej za bilet. Dobrze byłoby, gdybyś znała rosyjski, w zachodniej części Chin jest on dość popularny, przekonałam się o tym ,spotykając w Rosji ludzi z tych regionów. Pozdrawiam!

Gość praca w chinach
nie, raczej nie znajdziesz. raczej przywieź coć na handelek, np. krawaty, bo różnnice cen sa ogromne. to prawda, że dla białych ceny sa wyzsze, co nie zmnienia faktu, że i tak tańsze niz u nas. a ten kto pisał, że drogo to był pewnie tylko w pekinie i to w centrach handlowych. a tam trzeba iść na bazarek! i się targowac. poza tym jest cholerny klimat, żarcie zupełnie inne niż u nas, wię trzeba czasu, aby sie przyzwyczajić. na ulicy nie napadaja, ale za to moga cię oszukac. byłam to wiem!

Gość bleeeeeee
z doswiadczenia: jesli chodzi o przelot to warto sprawdzic ceny finnair jedzenie jest rzeczywiscie koszmarne trudno odnalezc sie (szczegolnie kobiecie) w tak odmiennych warunkach kulturowych ceny raczej umiarkowane - targowanie sie obowiazkowe wszechobecny brud i przedziwny ruch uliczny - uwaga na przejsciach dla pieszych! ja swoje chiny wspominam jak najpiekniejsza w zyciu podroz... zaczela sie tam - trwa do dzis :-)