Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

roza_pustyni

wierszyk podczas blogoslawienstwa

Polecane posty

Gość też
A ja myślę, że to miła tradycja, chociaż nigdy się z nią nie spotkałam - tym bardziej jestem wdzięczna Autorce za przykłady wierzyków :) Róża, na bazie podanych napisałam coś od siebie - trochę może za krótki, ale a nuż się przyda? Tylko mam na to copyright :) * * * Mili moi! Tutaj stoi młoda para co się stara razem godnie zacząć życie Więc krzyknijmy: „znakomicie”! On przystojny bogobojny ona młoda jak pogoda dziś przed Bogiem przysięgają, że nad życie się kochają! Taka chwila świat umila: cud miłości i radości. Szczęść im zatem, dobry Boże niech i świat młodym pomoże!

Gość misia pisia
cudowny

Gość też
Dziękuję, Misia :D Uważnie przeczytałam tamte dwa, żeby odpowiednio wczuć się w klimat ;)

Gość misia pisia
Szczególnie urzekł mnie fragment On przystojny bogobojny ona młoda jak pogoda :) :)

Gość też
Prawda :D Misia, jak mam w Tobie tak oddaną czytelniczkę, to mogę napisać coś jeszcze - chcesz? :D

Gość misia pisia
Bardzo proszę , to dla mnie miód. Teraz już będę szła spać , ale poczytam sobie przy śniadaniu :classic_cool:

Gość też
Oj, bo już faktycznie czas na dobranoc. Chyba nie dostaniesz go, niebogo, na śniadanie. Może później...

Gość misia pisia
Trudno , może przeżyję

Gość misia pisia
Powalający. Prawdziwe arcydzieło

Ja juz pokazałam mojemu Pm... Tylko nie wiem kto bedzie czytał, bo jest tak fajny, ze sie mi goscie o niego pobija:P I te rymy sa cudne :) Ech chciałoby sie juz dzic brac slub :)

Gość też
Może wyjaśnię: "robię" w słowach. Zdarzyło mi się pisać różne rzeczy, wierszyk na błogosławieństwo nie jest wcale najdziwniejszą z nich ;) A topik był dla mnie wyzwaniem :D Mój utwór dedykuję tym wszystkim, którzy mają skłonności do lekkiego kiczu, a którym jednocześnie zależy na czymś oryginalnym :P

Gość hanus
Dla mnie to cale blogoslawienstwo to jakas pomylka.... i jeszcze z wierszykami....no comments...moja mama tez wyskoczyla z takim pomyslem ale jej go wybilam z glowy.... sama wiem ze rodzice mi dobrze zycza, zale zyczenia zloza mi po slubie badz przed ale dyskretnie, bez tego calego przedstawienia, przed nikim klekac nie zamierzam!!!

Gość też
daglezja --> jak tylko mi wena przyjdzie ;)

Gość misia pisia
Może ja też wieczorem pokombinuję , może się uda coś pięknego skomponować

Gość do tez
piekny wierszyk szoda ze juz slub brałam a moze jeszcze piosenke o mamie napiszesz bo roza_pustyni poszukuje http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3138366 napewno ktos sie zgłosi do skomponowania melodii :)))))))))))))))))))0

a jak sie jowy post pojawił to sie tak strasznie ucieszyłam, ze nowy wierszyk bedzie :D a tyu nic :( tez ---> plosimy !!!! jestesce !!! tylko mnie martwi ze tu Roza ostatnio nie zagląda i nawet nie podziekuje, bo to dla niej gownie przecież !!!

Gość ale siara jestescie
banda wiesniaków :o

Gość misia pisia
Ja dzisiaj mam luz , więc przysiadłam i stworzyłam wiersz. To mój pierwszy wiersz , więc proszę o wyrozumiałość , mam mały warsztat , każdy następny utwór będzie lepszy , od czegoś trzeba zacząć :) Oto stoi młoda para piękna i szczęśliwa. Patrzy na nich gości chmara , z zachwytu odpływa. Ona śliczna i liryczna jak kwiatuszek biały. On przystojny cudny , strojny odważny i śmiały. Mamy płaczą ze wzruszenia ojcowie łzy tają. Nie płacz mamo , nie płacz tato oni się kochają. Zamieszkają odtąd razem lecz odwiedzać będą. Jeszcze cieszyć się będziecie gdy wnuki przybędą. A dziś chwila miód-malina czeka para młoda. Poruszona , znieśmielona piękna dziś pogoda. Chodźmy zatem , młoda paro chodźmy , mili goście. Niech w kościele złożą śluby , o to Boga proście. Niechaj żyją nam szczęśliwie , na zawsze już razem. Wiwat wiwat nowożeńcy , teraz - przed ołtarze

Wow !!!! R-e-w-e-l-a-c-j-a !!!!!!!!! Ech a ja mam jeszcze 8 miesiecy do slubu :( Szkoda, szkoda !!!! Cudny jest ten wierszyk - mysle ze masz talen misio - pisio !!! :D Rany ja juzmusze uciekac, a tak sie zaczytałam ze chyba nie zdaze na autobus !!@! pozdrawiam i zcekam na jeszcze :P:P:P

Gość misia pisia
ach dziękuję, jestem wzruszona

misiu pisiu i tez - ---> ktos na innym topiku poszukuje podziekowania dla rodzicow, moze jakis wierszyk znow skrobniecie... ?

Gość też
Misia! Super! :) :) :) Wstyd mi trochę, że sama ustałam w staraniach, no ale najważniejsze, że Was zmobilizowałam ;) Misia, Daglezja, miło spotkać znajome twarze na topiku 🖐️ Ostatnio tu nie zaglądałam (wir roboty!), ale obiecuję poprawę!

jestem jestem dziekuje za wierszyk i za wszystkie odpowiedzi niestetyy juz mi sie zaczely kolokwia i musze troche przysiasc do nauki ....ale zagladam od czasu do czasu

jednak temat juz mnie nie dotyczy, stwierdzilam ze moich pomyslow nie bedze przedstwiac na forum ibo i tak go skrytykujecie a nie potrzebne jest mi zamartwianie sie i denerwowanie a chcialabym znas nwasze zdanie tym bardziej z eprobuje wlasnie fryzury ,makijaze i niedlugo suknie...ale coz dzieki za wszystko i nie do uslyszenia

Mona ! Alez jajestetm twoja wierna czytelniczka !!!! na gimbli jest watek w którym , pokazujesz swoje makijaze, pomysły na krzesła, fryzury, paznokcie, bukiety ... Nigdy sie nie wypowiadam, bo i tak jak zauwazyłam wiekszość wypowiedzi jest wobec ciebie krytycznych, ti ja nie bede dodawac kolejnej:P czekam z niecierpliwoscią na twój andrzejkowy makijaz i fryzure !!!!!!!!