Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WIKAT

OBJAWY CIAZY PRZY KARMIENIU...

Polecane posty

Gość WIKAT

KARMIE OD 7MIESIECY, NIE MIALAM JESZCZE OKRESU. CZY WIECIE JAK SIE MOZE WTEDY OBJAWIAC CIAZA? NIE MAM NUDNOSCI,ALE WYDAJE MI SIE ZE MAM SPUCHNIETY "DÓL BRZUCHA". CO JESZCZE MOZE BYC NA POCZATKU CIAZY???

Gość kiss
no wlasnie. mam podobny problem. karmie,wiec piersi mi nie pomoga. nie pomietam po jakim czasie sa jakies nudnosci i inne objawy-moze ktos nam pomoze...

Gość to ciekawe
piszcie

wydaje mi sie ze najprosciej by bylo sie przetestowac ;-) brzuch od razu sie nie zmienia w ciazy..powinnas pamietac jeszcze.. ja jestem z 7 tygodniu a jeszce nie widze zadnych zmian mimo ze to moja 3 ciaza. jesli sie nnie zabezpieczacie, to proponuje chociaz troche poobserwowac organizm, czy owulacje juz masz czy jeszcze nie. pozdrawiam cieplo!

Dziewczynki jesli karmicie pirrsią i nie mialyscie jeszcze okresu to leoiej sie zabezpieczajcie. Ja karmilam piersia 9 mieś. 8 mis. od porodu zaszlam w ciaze nie majac oczywiscie miesiaczki i gdyby nie to ze prowadzilam kalendarzyk i mierzylam tem. to na pewno jwszcze jakis czas nie wpadlabym na to że moge byc w ciazy. Niestety w 12 tyg. c poronilam a przyczyna byl blad gen. przy zaplodnieniu. Lekarz powiedzial ze tak sie stalo poniewaz nie mialam okresu po porodzie i orgonizm nie wrocil jescze do normy po porodzie i karmieniu, dodal ze on zawsze muwi nowo upieczonej mamie zeby miala co najmniej dwa okresy zanim zdecyduje sie na kolejne dziecko. Dodam ze jestem zupelnie zdrowa,pierwsza ciaza byla idealna i teraz znow jestem w ciazy tez jet wszystko super. Takze lepiej uwazajcie dopuki nie dostaniecie okresu.

Gość kiss
karmie juz tylko 1-2 razy na dzien,bo mala ma juz 10miesiecy, mialam juz 2razy okres i nie traktuje tego jak wpadke,bo chce miec dzidzie i to jak najszybciej.

Gość kiss
Tylko co jest oprocz spuchnietych,bolacych piersi na samym poczatku???

Gość wirka
droga kiss. ja mam dwoje dzieci. młodsza ma prawie 2 latka, starsza skończyła 4. Duża była małżeńska wpadką. chcieliśmy mieć dziecko, ale miało sie począć za kilka miesięcy. natura jednak zadecydowała inaczej. Mała została zrobiona "z premedytacją". róznica między nimi - 2 lata i 4 miesięce. dla mnie to dobra różnica wieku. starsza potrafiła się juz zajać sobą, nie była juz strasznie absorbująca, ani zazdrosna. Ale nie chcę niczego radzić. pozdrawiam.

Dziewczyny. Moja koleżanka zaszła w ciąże w 8m-cy od ostatniego porodu.O tym,że jest w ciąży dowiedziała się od lekarza,przy rutynowych badaniach kontrolnych.Poszła zrobić cytologię,a była w 16tyg.ciąży.Karmiła swojego synka i zaszła w ciąże.I karmiła go nadal,bo lekarze nie widzieliw tym nic złego(ja jestem innego zdania w tek kwestii). Ma dwuch fajnych chłopaków.Jeden w tym roku będzie miał 5lat,drugi 3lata(w sierpniu) ,a ona urodzi kolejne dziecko w marcu tego roku.:)

Gość Hana
a ja mam pytanie dla kobitek które karmiły tylkomiesiąc : otóż ja dost pierwszy okres po 1,5 m-ca od dnia porodu dodam ze miałam cc i teraz niewiem kiedy mam liczyć na dugi okres czy będzie on regularnie tak jak przed ciążą (miałam co 30 dni) czy jest możliwość że się spóżni bo wszystko się jeszcze normuje?????pomóżcie mi bo ja jakoś się boje ćzy nie jestem znowu w ciąży. zabezpieczałam sie prezerwatywa ale boje sie czy jakaś dziurka sie w niej nie zrobiła, jestem 3 -mce po porodzie i obsesje takie że szok!

Hana. Nie ma co panikować.Zrób test,jeżeli chcesz mieć pewność.Po porodzie różne rzeczy dzieją się z okresem.Ja też miałam cc i karmiłam przez 7m-cy.Po odstawieniu małej okres dostałam po m-cu i wszystko dalej szło normalnie.Ale przecież każda z nas jest inna.Nie martw się.Zrób test.Chociaż nie sądzę,żebyś była w ciąży jeżeli się zabezpieczasz.To taka obsesja młodej mamy.Tym bardziej tej mamy ktora jest po cc i wie że kolejna ciąża była by dużym obciążeniem dla macicy po cc. Głowa do góry i leć po test!Albo idz do lekarza i z nim porozmawiaj na ten temat.

Gość Hana
nie chce kupywać testu bo ostatnio mnie zawiódł i nie wierze już w nie a poza tym mysle za jednak dziurka w prez to mało prawdopodobne.tak sobie wmawiam ale psychicznie jestem wycieńczona bo nawet chocbym nic nie robiła to bym sie bała. a nie moge wpasc bo miałam krwotok w czasie operacji i problemy z macica.To chyba nieuzasadniony lęk.Jajnik mnie boli. Oby już przyjechała ta ciotka.

Victorio nie powinnaś mi w ten sposób odpisywać i powiem brzydko straszyć ten twój przypadek (przykro mi że tak miałaś) to jeden na ileś tam. Poplakałam sie wczoraj i niepotrzebnie bo jak poszłam do wc to zobaczyłam to na co czekałam ale po co mi te nerwy były?? Wiem pewnie chciałaś dobrze mi doradzić ale czy zaraz tak panikować??

Cześć dziewczyny. Przepeaszam, że się wtrącam, ale jeżeli ktoras z was jest w ciąży i karmi piersią to powinna od razu odstawić dzidzie od piersi. Nie wolno karmić jak się jest ciąży.

no problem! jestem szcześliwa jak niewiem że mam okres. Planuje 2 dzidzi ale tak za 8 lat.

Gość Ej dziewczyny
!!!!!!!!!!!! Ale przecież to jakiś cholerny,stary przesąd, że jak sie karmi, to się nie zajdzie... :O Oczywiście, że mozna zajść!! I jeszcze jedno: piszecie:, ale ja nie miałam okresu..... Pamiętajcie!! Najpierw jest jajeczkowanie, a dopiero później okres..........

Gość isiek28
a wracajac do tematu...jakie sa te objawy...mnie tez to interesuje i po jakim czasie od zaplodnienia...plis-napiszcie

Gość ale niektóre
z Was bzdury piszą, że aż strach! Skąd to przekonanie, że nie można karmić piersią będąc w ciąży??? Mam dwie córeczki, a różnica między nimi to 14 miesięcy. Po urodzeniu pierwszej, którą karmiłam piersią oczywiście, też nie dostałam okresu i nie miałam zielonego pojęcia, że znowu jestem w ciąży, a jak się zorientowałam byłam już w 4 miesiącu. Nie było żadnych objawów, mdłości, czy czegokolwiek. Z resztą przy pierwszej ciąży też nie było. Starszą córkę karmiłam przez 8 miesięcy, w tym przez trzy miesięce będąc już w następnej ciąży. I co? Żyję. I moje obie córki też. Są piękne, zdrowe, nawet żadnej alergii nie mają, co teraz niestety bardzo często się zdarza. Nie widzę powodów, żeby przerywać karmienie kiedy zajdzie się w ciążę. Na pewno trzeba się dobrze odżywiać ( nie dużo, ale dobrze), bo to duże obciążenie dla organizmu, ale kiedy się tylko karmi, bez ciąży, też trzeba o to dbać.

Gość Kashka

Jak czesto karmilyscie, ze udalo Wam sie zajsc w ciaze?

Czesc Dziewczyny, Czy Aga i Ela moglyby napisac jak czesto karmily dzieci piersia gdy zaszly w ciaze i jak ogarnely stale jedzenie, ze udalo Wam sie zajsc w ciaze gdy 1sze dziecko mialo 8mcy ? Z mezem staramy sie o drugiego bobasa ale jak na razie nie wychodzi. Pierwszy syn ma 8,5 mca. Probowalam troche mu ograniczyc kp aby jajniki ruszyly i owulacja ale on jest cycusiem mamusi i bardzo krzyczy jak nie ma cyca w poblizu. Osiagnelam przerwy nawet 6h ale w nocy budzi sie dosc czesto na karmienie, wody nie chce za bardzo pic. Od 5,5 mca zaczelam go BLW i teraz ma juz 4 zeby co umozliwia mu dosc jadne jedzenie. Zjada sporo, ale karmienia piersia sie nie zmniejszyly. Dodam, ze nie podaje mu wcale mleka modyfikowanego ani kaszek czy sloiczkow. Caly czas jestem na dragach Pregnacare dla matek karmiacych, zalecil mi je GP gdy na poczatku ciazy zaczely bolec mnie stawy. Chcialabym karmic podczas drugiej ciazy. Od jakis 2 tygodni odczuwam male skurcze jajnikow tak jakby cos tam sie zadziewalo. Czy tez mialyscie takie doswiadczenia zanim dowiedzialyscie sie o drugiej ciazy? Znajoma opowiadala mi , ze gdy karmila nawet tylko w nocy to nie zachodzila w ciaze. Musiala kompletnie odstawic od cyca aby w koncu zajsc. Nie chce zachodzic w druga ciaze kosztem pierwszego dziecka, bo widze ze bardzo tej piersi i kontaktu wciaz potrzebuje. Jesli macie ochote podzielic sie pierwszymi objawami ciazy podczas kp to chetnie poslucham. Ja nie mialam zadnych objawow podczas pierwszej ciazy procz braku okresu. Mam 36 lat i niedowage 52,5 kg na 172cm wagi. Bede wdzieczna za wszelkie komentarze i zycze powodzenia w zachodzeniu w ciaze podczas kp i utrzymania pokarmu podczas drugiej ciazy.