Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zatroskana mama

PILNE PYTANIE DLA KOBIET W CIĄŻY

Polecane posty

Gość Zatroskana mama

powiedzcie mi proszę przyszłe mamy, co byście zrobiły, gdyby wasze wyobrażenia odnośnie potomka niezupełnie sie ziściły... http://www.ebaumsworld.com/flash/rubberjohnny.html przez ostatni rok nie oszczędzałam swego organizmu, prowadząc raczej niezdrowy tryb życia, nie stroniłam od alkoholu (choc wyłacznie w miare rozsądnych ilościach) zdażało mi się również palić marihuanę, nie wspominając już o czasie studiów, gdzie prowadząc badania laboratoryjne miałam do czynienia z wieloma silnie szkodliwymi substancjami, pozostawiającymi trwały ślad w organizmie... tego czasu nie planowałam jeszcze dziecka, stąd po częsci nie-przyszłosciowe zachowanie i podejście do życia... ...jednak od czterech miesięcy jestem oczekującą mamą. Niestety bardzo zatroskaną mamą, razem z mężem bardzo martwimy się o prawidłowy rozwój naszego, przyszłego dziecka, czyniąc wszelkie starania by szedł on w dobrym kierunku, jednakże widmo przeszłosci pozostawiło trwałe zmiany w organizmie, które mogą odbić się na ciąży, proszę powiedzcie co o tym sądzicie i spróbujcie postawić się w sytuacji nakreślonej w pierwszym akapicie

Gość małe opowiadanie
Dwa lata temu w wakacje byłam nad możem , nie wiedziałam że jestem w pierwszych tygodniach w ciąży, no i trochę pochulałam. Alkohol, papieroski, nieprzespane noce /duuuuużo tego było/. Strasznie źle się czułam ale myślałam że to przez "zmianę klimatu" i dalej hulałam. Po powrocie strasznie bolał mnie krzyż /normalka u niektórych ciężarnych/ brałam czasem po 6 tabletek apapu /dalej nie wiedziałam że jestem w ciąży/. Kiedy wreszcie wyszedł pozytywny test, zamarłam , myślałm że po takiej dawce wrażeń jakie zgotowałam swojemu maleństwu urodzi się z jakimiś wadami. Dziś mój synek ma ponad rok i jest zdrowiutki i wspaniały. Przynosi nam dużo radości. Myślę że jeżeli teraz dbasz o siebie, przyjmujesz kwas foliowy i ogólnie troszczysz się o swoje maleństwo to wszystko będzie dobrze. Życzę WAM tego i pozdrawiam.

Gość a ja...............
w pierwszych tygodniach ciązy też byłam na wakacjach, spałam pod namiotami, piłam piwo i popjałam wódką (wogóle to impreza za imprezą) na kaca etopiryna i ibuprom. Jestem w 3 misiącu ciąży i też się boję

Gość dziwna jestem
Matko kochana, co to za makabryczny film? PS. moja mama przez cala ciaze ze mna palila papierosy, z moja siostra tez. ja jestem dosc zdrowa, ale siostra jest wczesniakiem i non stop choruje