Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyxyy

ALERGIA...jakie sa najlepsze metody odczulania

Polecane posty

Gość kozica292
Wydaje mi się, że na każdy organizm co innego może dobrze zadziałać - nie ma sensu więc zrażać się negatywnymi opiniami, tylko spróbować samemu. Dużym plusem jest jak ktoś ma wykupiony taki pakiet, jak np. http://www.pakietymedyczne.info.pl/pakiet-srebrny-indywidualny/ Wtedy można dostać się do lekarza bez kolejek, szybko dostać wyniki, no i oczywiście załapać się na odczulanie z lekiem chorego.

Gość gość
Ja od dłuższego czasu męczyłam się z alergią i w końću znajoma poleciła mi wizytę u http://alergomed.com.pl/ gdzie zrobiono mi profesjonalne badania po których przypisano mi odpowiednie leki, po których nie mam już z nią takiego problemu

Gość gość
nie polecam odczualania - jak dla mnie pieniądze wyrzucone w błoto.. moja recepta na alergie to przejść się do odpowiedniego specjalisty który zapisze kurację dopasowaną indywidualnie - u mnie sprawdziłą się clatra (bilastyna)

Gość gość
jestem podobnego zdania, że uniwersalnego sposobu na odczulanie po prostu nie ma, a przynajmniej żaden się nie sprawdził w moim przypadku. według mnie najlepsza opcja to udanie się do lekarza w http://www.apc-analizy.pl/ i przeprowadzenie kompleksowych badań, które podpowiedzą jak sobie poradzić z alergią

Gość lucas33
Fajne rozwiązanie do auta znalazłem ostatnio na stronie ozoneo.pl. Chodzi mi o ich jonizator samochodowy. Można sobie w wozie oczyścić powietrze, gdzie jednak jest dużo syfu, kurzu, bakterii, a do tego jeszcze wysuszone powietrze przez klimę.

Gość KlaudiaZyg
Odczulanie to pewnie za duże slowo, ale ja jestem zwolenniczką inhalacji. Mamy inhalator Diagnostic nano i go używamy i jest dużo lepiej. Sama swoboda oddychania dużo większa. :)

Gość gość
Takie jakie poleci alergolog. Grunt to tylko trafić na takiego który naprawdę ma o tym pojęcie. Jak ktoś jest z Lublina to polecam dr. Stelmasiak www.alergolog.lublin.pl do której sama chodziłam na odczulanie i pomogło.

Gość martynella4
Nie chcę tutaj odgrywać roli lekarza, ale hmm wydaje mi się, że to zależy od człowieka? :) Podobno im wcześniej zaczniemy odczulać tym lepiej - my chodzimy z naszym 5 letnim synkiem na odczulanie biorezonansem do przychodni NovaMed w Łodzi. najlepiej to po prostu przejść się na konsultację, wykonać testy alergiczne i lekarz dobierze czas trwania odczulania itd. :) nic na własną rękę, to chodzi o nasze zdrowie!

Gość gość
Jeśli szukacie alergologa dziecięcego, to warto skontultowac się z lekarzem z tej przychodni http://www.larmed.pl/. Moja córka miała często wysypki i w końcu okazało się ze to alergia na tle pokarmowym. Prowadza tam też pediatryczny oddział dzienny.

Gość Viviejjjj
Ktoś miał odczulanie biorezonansem wykonywane w Łodzi?? Bardzo proszę o namiar na taką klinikę. Znalazłam Novamed narazie, czy ktoś tam był i może podzielić się opiniami?

Gość Kimmi
Ja miałam taki zabieg w Novamedzie (łódzka przychodnia, która specjalizuje się w odczulaniu biorezonansem). Powiem tak: miałąm uczulenie na kurz i w moim przypadku terapia okazała się skuteczna. Co ważne jest to zabieg krótki i bezbolesny. Zadzwoń do nich, umów się na wizytę, wszystkiego się dowiesz :)

Gość klepiskaaa
fajny ten biorezonans, muszę bardziej sobie o tym poczytać :)

Gość danutakisss
Można kupić drogi inhalator ale ja nie widzę w tym sensu, bo one często nie różnią się pod względem działania z tymi tańszymi. My używamy Alergia Stop Sanity i radzi sobie bezproblemowo przy trójce osób które dość regularnie korzystają – ja mąż i córka. A kosztował dużo mniej niż te większe i niby bardziej profesjonalne.

Gość gość
ja sie zdecydowalam na odczulanie alergenow w Lalimed http://www.lalimed.pl/odczulanie-alergenow/ :) wierze i widze efekty naturalnych i medycyny. Od terapii w lalimed nie musze sie przejmowac wysypkami itp :)

Gość veronikss
Od dawna jestem zwolennikiem inhalacji i jak jeszcze nie miałam inhalatora to sobie robiłam takie inhalacje domową metodą czyli głowa nad miskę z gorącą wodą i pod ręcznik. Teraz mam już nowoczesny sprzęt z kompresorem, to jest polski produkty od Sanity - Alergia STOP. Dość tani model, długa gwarancja na 2 lata, prosty w obsłudze, lekki, poręczny. Mi się sprawdza bezproblemowo jak na razie.

Gość A kontaktowa
cześć, wracam do tematu po latach, pierwszy raz w życiu na forum, ale juz nie daje rady z alergią... xyxyy - jak Twoja alergia? pomogło to odczulanie - tak w perspektywie kilku lat? u mnie po urodzeniu dzieci alergie pokarmowe i wziewne zostaly tak jak w dziecinstwie, ale doszla alergia kontaktowa i od 7 lat zyje z ranami na dłoniach, teraz twarz, szyja i dekolt..miesiac temu odstawili mi sterydy bo używałam juz najmocniejszych, to jest jakis dramat co sie ze mną dzieje po ich odstawieniu... ile to moze potrwać? co robić>? polecacie biorezonans? czy dla osob uczulonych na metale to bezpieczne? i czy słyszeliscie o rękawiczkach/odzieży ze srebra? DZIAŁA TO???

Gość karolinka1987s
Wszechstronny ale dość tani jest model Alergia STOP, ja inhalację bardzo lubię przy bólach gardła a mam je dość często, tak samo przy alergii bardzo mi taka wziewna metoda pomaga.

Gość takkkkx
Dobry atestowany jest nasz Alergia Stop, działa już od blisko roku i nic złego się z nim nie dzieje.

Gość gość
Mam poczucie że Alergia Stop to były dobrze wydane pieniądze, nic się nie psuje, szybko wytwarza aerozol, można różne leki tutaj wprowadzać nie tylko te przeciwalergiczne.

Gość hanka2918
Samemu nie ma co sobie wystawiać diagnozy. Trzeba iść do specjalisty, który wybierze najlepsze rozwiązania. Tutaj http://balumed.pl/specjalizacje/alergolog jest namiar na alergologa, gdzie można z powodzeniem umówić się na wizytę. Nie ma tam jakichś mega długich kolejek.

Gość gość
Lepszym inhalatorem jest Pro bo można sobie kilka rzeczy dostosować pod leczenie, chodiz mi o wielkość leku i o samo tempo rozpylania

Gość gość
Dla dziecka nie ma lepszego sposobu niż wziewne podanie leku moim zdaniem. Przy ostrzejszych stanach zapalnych taka inhalacja działa cuda:) W sieci o inhalatorach jest dużo artykułów teraz, mi dużo dały porady na stronie https://inhalacja.pl, są życiowe, piszą o praktyczych rzeczach.

Gość gość
Można uniknąć alergii przestając między innymi używać kosmetyków, leków i zmieniając dietę.

Gość gość
Inhalator mam polski Pro marki Sanity i jestem zadowolona z efektów można przy przeziębieniach stosować, przy alergii, astmie...zakres kuracji ma szeroki

Gość gość
Najlepszym sposobem jest udanie się do specjalisty, który określi naszą alergię i sposoby walki z nią. Od siebie mogę wam polecić gabinet alergologiczny www.alergolog.lublin.pl z Lublina. Tam spotkacie się z pomocą od prawdziwego specjalisty.

Gość mck24
Udaj się do alergologa i jego o to zapytaj... Jeśli natomiast chciałbyś zmniejszyć objawy swojej alergii lub w ogóle ich nie odczuwać, zdecyduj się na zakup urządzenia, które pozbędzie się z powietrza znajdującego się w Twoim mieszkaniu wszelkich zanieczyszczeń. Badania jednoznacznie wskazują, że zanieczyszczone powietrze nasila objawy alergii. Ze swojej strony mogę polecić Ci http://ranking-oczyszczaczy.pl/recenzje/xiaomi-mi-air-purifier-2s/ które mimo niskiego poboru energii elektrycznej, świetnie radzi sobie z filtracją powietrza.

Gość gość
Dużo potrafi inhalator Pro bo poza samą inhalacją też ma irygator w zestawie co dużo daje, po takich udrożnionych drogach po prostu sama mgiełka z lekiem możne swobodniej płynąć.

Gość gość
U małego dziecka, a już zwłaszcza u kilkumiesięcznego inhalacja jest możliwa ale dość specyficzna, ja polecę inhalator Baby przy tak małych dzieciach, jest naprawdę bezpieczny, nie drży, nie stresuje mi synka