Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyxyy

ALERGIA...jakie sa najlepsze metody odczulania

Polecane posty

Gość annejka
interesuje mnie temat biorezonansu, zrobiłam dziecku (7 lat) testy wyszło uczulenie na pleśnie, candida, cukier, kakao oraz na bakterie, które ma w jelitach (escherichia coli itp). Lekarz wykonujący testy powiedział, że bezwzględnie trzeba odczulać: najpierw na bakterie, żeby jelita normalnie funkcjonowały, potem na pokarmy. Cała sprawa jest dość kosztowna. Nie wiem co robić. Wcześniej miał robione testy z krwi, które wykazały uczulenie na roztocza oraz na sierść psa, nie było uczulenia na pleśnie. Z biorezonansem nic się nie pokryło.

Gość anejka
biorezonans, czekam na opinie tych, którzy spróbowali

Probowalyscie odstawic mleko krowie (+ produkty mleczne), slodycze i biale pieczywo ? Ja uslyszalam o tym od mamy kolezanki mojej corki. Moja corka tez jest alergiczka. Od poczatku lipca nie podaje jej lekow (brala zyrtec i sterydy)...i poki co .... cisza.

Gość big alergia
Jestem alergiczką od wielu lat. Uczulona jestem prawie na wszystko . Począwszy od trwa, zbóż, roztoczy kurzu, po promienie słoneczne... Alergia niestety nie znika, a nasila się z roku na rok. Z tego wszystkiego przyplątała mi się też astma oskrzelowa. Biorę sterydy wziewne i jakoś sobie radzę. Leczę się farmakologicznie. U mnie nie wchodzą w grę szcepionki autoimmunologiczne, ponieważ na zbyt wiele rzeczy mam uczulenie. Stosowałam kiedyś bicom - moim zdaniem jest beznadziejny i nie daje wogóle rezulatatów. Muszę doprowadzić mój organizm do porządku, ponieważ idę na operację. Ostatnio , gdzieś to na forum czytałam o czarnuszce. Podobno jest nieoceniona przy alergiach i astmie. Zamówiłam :) Zobaczymy jakie przyniesie rezultaty. Zastanawiam się przyznam też nad waszą dietą owocowo - warzywną. Co do czarnuszki : m.in. korzystnie wpływa na wygląd skóry i poprawia stan jej zdrowia,wspomaga eliminację zmian skórnych wszelkiego rodzaju, działa odtruwająco, działa antybakteryjnie, antywirusowo, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie,rozszerza oskrzela i ułatwia oddychanie,hamuje nadmierną odpowiedź immunologiczną (alergie, świerzbiączka, astma), wykazuje działanie przeciwzapalne. Aha. Kobieta, która ją stosowała mówi, że urosły i ujędrniły się jej piersi ( to chyba efekt uboczny :). Jeśli słyszałyście ocś na ten temat - proszę piszczie.

Gość Ciabatka
Ja od kilku tygodni przyglądam się stronie www.bioslone.pl Sama zaczęłam kurację 6 tygodni temu i..... może to za wcześnie, aby bić brawo.... ale chyba zaczynam odczuwać rezultaty..... Może same zobaczcie. Jest to droga dla cierpliwych, ale dla zdrowia - WARTO! Pozdrawiam serdecznie:-)

Gość annejka
zroniliśmy odczulanie biorezonansem na większość alergenów (tylko na jeden nie, ale mało istotny). Niestety nie pomogło, a nawet alergia się pogorszyła - doszły duszności. Jestem zawiedziona. Wydaliśmy prawie 1000 zł

Gość alergiczkaaaa
mi mikstura MO ze strony bioslone nie pomogła ani nie zaszkodziła a próbowac trzeba

Gość Madziula666666
ja tam wogole sie na alergie nie lecze chociaz mam duza! a wy tam narzekacie!@

Gość -indigo-
Witam wszystkich Mój dwulatek od dłuższego czasu ma buzię jak papier ścierny. Do tego strasznie się drapie aż do krwi czasem. Na ciele w niektórych miejscach ma nieładne suche plamy. Zrobiłam mu test biorezonansem i wyszło 15 alergenów pokarmowych. zaczęłam odczulanie. Ale im więcej czytam na ten temat tym więcej wątpliwosci. Przerażają mnie wypowiedzi, ze po biorezonansie alergia się pogorszyła. Powiedzcie, czy skoro mój synek nie ma kataru ani kaszlu tylko te objawy skórne, czy to też może się przerodzić w coś gorszego?? Pomyślałam, ze odczulę go na roztocza i kurz oraz na mleko i laktozę. Poczekam na efekty i ewentualnie będę dalej odczulać. U nas w szczecinie to strasznie drogi interes. Za każdy alergen 100 zł. Przy większej ilosci nieznaczne zniżki.

Gość martia 1
:O

Gość martia 1
Kilka miesięcy temu pojawiła się alergia na prawym policzku...myślałam ,że od proszku, kontroluje spanie na lewym boku... kupuję leki...sama stosuję dietę, woda źródlana, mało jem,żeby wychwycić alergen nie pomaga idę do lekarza, dostaję leki, maść po 3 tyg poprawa znów wraca, ja uważam ,że od kurzu, roztoczy, pleśni dr mówi,że nie widzi nic a ja widzę, swedzi jak cholera ten policzek swędzi mnie teraz na ulicy, w samochodzie, przy sprzątaniu i wysypka czerwona z białymi chrostkami - dlatego myślę od kurzu, bo go sporo... pomocy!

Gość martia 1
i to 1 policzek, już pal 6 wygląd, ale ten swąd!!! czym myć twarz? myje wodą, czzystą ,bez mydła, kremu...

Gość bb..
a probowal ktos odczulac sie aparatem mora??

Gość martia 1
wyczytałam ,że u mnie to może być pokrzywka na kurz, roztocze, ciepło

Gość martia 1
nie wiem czy mogę myć twarz wodą? czy tonikiem?

Gość sismuerte
Być może że to pokrzywka, choć ja mam ją od dzieciństwa i objawia się troszkę inaczej. Bo sama wysypka się zgadza, ale ja mam to tylko po kąpieli i trwa góra 30 minut i związana jest z chlorem. Ale jęsli ty masz na kurz to może dlatego się to tak przedłuża, bo masz z nim kontakt cały czas. Do mycia się kup sobie physiogel żel, a do smarowania physiogel krem, jak dla mnie są to bardzo dobre kosmetyki. Co prawda ja mam azs, ale do pokrzywki też dobre. Poza tym polecam konsultację jednak z jakimś innym lekarzem i przede wszystkim z dermatologiem. Ja osobiście znam tylko jedno miejsce z bardzo dobrymi lekarzami pod warszawą (w szpitalu specjalistycznym), ale nie wiem skąd jesteś. ufff ale się opisałam :)

Gość bb..
ponawiam pytanie czy probowal ktos odczulac sie za pomoca aparatu mora?

Gość sebastianj
Witam! Opisze swój przypadek będąc dzieckiem alergia na kurz i rostocze i co za tym poszło astma na tyle wszystko rozwinete że do szkoły miałem siłe chodzić może 2 tygodnie w miesiącu ile wyleżałem w szpitali w \'bez dechu\' to tez moje... :/ ciage antybiotyki i jakieś dziwne wynalazki typu lamy zaszczyki inchalacje... w wielu 12 lat zaczęłem brać jakieś angielskie :) szczepionki które trzeba było brać raz w miesiącu przez 3 lata po 1 roku brania zapomniałem co to astma i zaczęłem chodzić grać w piłe nawet zimą (bez najmniejszego przeziębienia) po kolejnym okresie brania i jakiś czas po byłem jednym z najlepszych biegaczy średniodystansochych (400,800metrów) szkół ponadpodstawowych chodziłem na zawody w 50tys. mieście. Po skończeniu liceum i jakimś okresie po miałem spokój zupełny zaro przeziębiej katarów nic dosłownie nic aż do osiągnięcia 24 roku zycia wtedy musialem zacząć brać zyretec...w tej chwili mam 26 lat i czuje się coraz bardziej rozkładany a zyrtec przestaje działać...co prawde mam obiawy głowie katar itp ale astma przy szybszym trybie życia zaczyna wracać... Moje odczucia szczepionki mi pomogły bardzo!!! Z tym że efekt 10 letni...i chyba czuje troche pyłki a wcześniej w ogóle... zawsze są plusy i minusy ja tam dzięki szczepiokom przeżyłem najlepsze ponad 10 lat swojego zycia... ale może są nowsze metody i bardziej skuteczne od tych bo jakby nie było mineło pare lat... Pozdrawiam!!!

Gość aaa-nka
sebastianj - a jak się odżywiasz, czy pijesz mleko, jesz biały ser, lody, bitą śmietanę, słodycze itp.... - te produkty wzmagają objawy alergii i astmy - mnie pomogła dieta oczyszczająca warzywno-owocowa wg dr Ewy Dąbrowskiej oraz prawie całkowita eliminacja produktów mlecznych za wyjątkiem masła, żółtego sera a czasami kefir i maślanka.

Gość aaa-nka
Cytat: Daniel Reid - "Na straży trzech skarbów" "Mleko i jego przetwory" Cielęta powinny pić mleko krowie, tak jak niemowlęta do czasu odstawienia od piersi mleko swych, matek. Obydwa rodzaje mleka natura przygotowała dla odpowiednich przewodów pokarmowych. Dowiedziono w sposób naukowy, że cielęta zdychają po podaniu im pasteryzowanego mleka ich własnych matek zazwyczaj w ciągu sześciu tygodni, zatem podejrzenie, że pasteryzowane krowie mleko nie jest najzdrowszym, podtrzymującym życie pożywieniem dla cieląt, nie mówiąc o ludziach. Mleko krowie - zawiera czterokrotnie więcej protein i jedynie o połowę mniej węglowodanów niż mleko człowieka, pasteryzacja zaś niszczy enzymy mleka krowiego niezbędne do strawienia tak wielkiej ilości protein. Nadmiar protein w mleku krowim zalega w układzie pokarmowym człowieka, wywołując procesy gnilne, zatyka jelita lepkim szlamem, który przedostaje się nawet do krwi. Z czasem tego szlamu jest coraz więcej i organizm stara się go wydalić przez skórę (wypryski, trądzik) i płuca (katar). Jednak część rozkłada się wewnątrz, tworząc doskonałą pożywkę dla infekcji - śluz, źródło reakcji alergicznych wywołujących sztywnienie stawów z powodu odkładającego się wapnia. Wiele przypadków chronicznej astmy, alergii, infekcji ucha i chorób skóry wyleczono po wyeliminowaniu z diety wszelkich przetworów mlecznych.

Gość ehh...
aaanka--> a co myslisz o mleku sojowym? i jak przezyc bez nabialu kiedy jest tak potrzebny :(

Gość AIGRELA
JA SKORZYSTAŁAM Z BIOREZONANSU .WYSZŁO MI DOŚĆ DUŻ ALERGENÓW ,NA KTÓRE BYŁAM UCZULONA .ZROBIŁAM WSZYSTKIE PALETY .ZACZĘŁAM ODCZULAĆ JUŻ JAKIEŚ 5 LAT TEMU .PO DWUCH TYG.OD ODCZULANIA MOGŁAM TO SPRAWDZIĆ . WSZYSTKO BYŁO I JEST OK ODCZULONE . A KORZYSTAŁAM Z BIOREZONANSU W CZĘSTOCHOWIE NA UL PIOTRKOWSKIEJ BO DAWALI MI 100% GWARANCJI A SAME ODCZULENIA TO TYLKO 35 ZŁ . WIĘC NIE DUŻY KOSZT . A EFEKT MA SIĘ UTRZYMAĆ DO KOŃCA ŻYCIA .SAME TE 5 LAT TO DLA MNIE JEST DUŻO . NA SAME LEKI ILE MUSIAŁABYM WYDAĆ ,A OD STERYDÓW TEŻ ZDROWIA BY NIE PRZYBYŁO .

Gość Ciekawy Temat.
ALERGIA Pić cherbatke robić zawarke. Tylko razem z Pokrzywy i Ramaszki-Rumianek.

Ja też szukam jakiegos sposobu na wyleczenie alergii na wszelkiej maści pyłki i roztocza. Zastanawiam się własnie nad biorezonansem, bo na szczepionki szkoda mi czasu i pieniedzy. Może ktoś poleci jakis adres w warszawie? widze ze strasznie rózne opinie panują. Nad głodówką tez sie zastanawiam czy od tego nie zacząć wogole. pozdrawiam sezon alergiczny rozpoczęty:)

Gość Camcio
W Warszawie korzystam z VegaMedica. Niektóre alergie niestety powracają (kurz miałem odczulany już z 5 razy w ciągu kilku miesięcy), ale większość nie. Odczulanie jest niestety dość kosztowne. Oprócz odczulania zalecana jest dieta (odstawienie mleka krowiego, białego pieczywa/przetworów mąki pszennej, cukru). Mimo wszystko myślę, że warto. Odczulałem się tradycyjnymi metodami 15 lat. Bez poprawy, a właściwie dochodziły nowe alergeny....

Witam! jestem z warszawy i chciałabym coś więcej dowiedzieć się na temat vega medica. od urodzenia a mam 17 lat mam problemy z alergią pokarmową w wziewną. Z pokarmowej na szczęście są to tylko pomidory. Przy alergii wziewnej są to niestety roztocza kurzu domowego jak również bylica i pyłki drzew. Kilka lat odczulałam się na roztocza szczepionkami naprzemiennie z bylicą (ostatnie 4 lata). Jestem w takim wieku gdzie alergia na kurz coraz bardziej mi przeszkadza. Przy każdym spotkaniu z kurzem dostaję duszności, katar, kaszel z flegmą, czerwone oczy jak i puchnięcie na twarzy. Odczulanie szczepionkami stało się męczące z powodu brak zezultatów. Mój alergolog karze dalej się odczulać szczepionkami, ale ja już nie mam siły. Chcę teraz spróbować metody biorezonansu ale opinie są bardzo negatywne. Chcę dowiedzieć się jaka jest to metoda i czy jest skuteczna. Proszę o pomoc !!!!!!!!!!

Gość ichigo
'Leczyłam się' za pomocą biorezonansu, wydałam ok 2000 zł i zero efektu!!! Nie wierzcie tym oszustom!!! Miałam robione testy kontrolne w gabinecie, gdzie przeszłam terapię i oczywiście według nich odczuliłam się. Tego samego dnia zrobiłam testy w laboratorium medycznym i okazało się,że moja alergia nie została uleczona ani trochę. Zszokowana zrobiłam testy jeszcze raz, tym razem u alergologa i wykazały to samo co testy z laboratorium. Terapia miała miejsce w Częstochowie na ulicy Piotrkowskiej. Podejrzewam, że działa tutaj po prostu zasada placebo , stad niektóre osoby na poczatku widzą poprawę. Nie dajcie się oszukać!!!!!!

Gość cbadef
widzicie sami jak medycyna konwencjonalna jest bezsilna w zetknięciu z alergią wszelkie szczepionki to duży koszt oraz wręcz nasilają objawy alergii tu film http://www.youtube.com/watch?v=N7Zeru6QAvk&feature=related polecam dietę oczyszczającą warzywno-owocową wg dr Ewy Dąbrowskiej - ja wyleczyłam się 3 lata temu z alergii i astmy w ciągu 2 tygodni diety (wcześniej leczyłam się w poradni p/alergicznej 7 lat - bezskutecznie) i do tej pory nie zażywam żadnych leków tu link do diety http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4451878&start=0 oraz str. http://www.dieta-dabrowska.pl/dr.html

Gość ale alergia
Jestem uczulona na roztocza. Odczulałam się długo (ponad rok) metodą tradycyjną, czyli szczepionkami i nie było specjalnego efektu. Może to kwestia indywidualna ale ja jestem zawiedziona. To chyba już lepiej zrobić porządne zakupy na alergia.med.pl - kupić antyroztoczową kołdrę, materac, oczyszczacz itd - przynajmniej to poprawia komfort życia.

To dziwne, że odczulanie póki co nie przyniosło ci żadnych efektów... Choć z drugiej strony tak sobie myślę, że to chyba jeszcze za krótko, żeby mieć spektakularne efekty. Póki co polecam ci jeszcze dobry artykuł na temat skutecznych sposobów walki z roztoczami: http://www.mojealergie.pl/wszystko_o_alergii/dom_bez_alergii/srodki_czyszczace_2/czym_zwalczyc_roztocza__1.html