Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyxyy

ALERGIA...jakie sa najlepsze metody odczulania

Polecane posty

Gość zazdrostkaaaa
Do Asi 18 Właśnie ja też mam wysypkęprawie na okrągło, z testów wynika. ze jestem uczulona chyba na wszystko, o dziwo poza pleśnią, bardzo bym była wdzięczna za namiary. malina330@autograf.pl

Gość xyxyy
zazdrostka to wspolczuje ja na szczescie nigdy nie mialam zadnych wysypek poza wlansie dusznosciami kaszlem puchnieciem gardla strasznego kataru itp. ale nigdy wysypka....moze ten z mongolii ci pomoze, zawsze warto probowac

Gość angela79
zaczełam się zastanwiać nad metodą biorezonansu i poszukałam materiałów na ten temat w internecie i oto co znalazłam: "...Całkowicie negatywnie na temat stosowania biorezonansu w chorobach alergicznych wypowiedzieli się czołowi znawcy zagadnienia, m.in. prof. D. Nolte i prof. C. Schultze-Werninghaus z Niemiec. Wymienieni autorzy wyrażają opinię, że brak jest podstaw naukowych do stwierdzenia, by biorezonans miał jakąkolwiek wartość diagnostyczną czy terapeutyczną. Negatywną ocenę wydało również Niemieckie Towarzystwo Naukowo-Badawcze w dziedzinie immunologii i alergologii (orzeczenie z 18 sierpnia 1993 r.). Podobną opinię wyraziło ostatnio, na podstawie wszechstronnych badań powołanej specjalnej komisji, Polskie Towarzystwo Alergologiczne (orzeczenie z 29 sierpnia 1996 r.). W podsumowaniu swojego orzeczenia Zarząd Główny PTA uznał metodę biorezonansu za niewłaściwą i nie zalecił jej stosowania w praktyce lekarskiej. W całkowitej zgodzie z przedstawionymi opiniami pozostają własne spostrzeżenia z terenu Poradni Alergologicznej Wojewódzkiej Przychodni Specjalistycznej dla Dzieci w Olsztynie. W ciągu ostatnich 2 lat cały szereg dzieci z różnymi chorobami alergicznymi, głównie astmą oskrzelową, zgłosiło się do wymienionej Poradni z objawami pogorszenia stanu zdrowia, celem udzielenia pomocy lekarskiej. Dzieci te były, bez powodzenia, leczone biorezonansem w różnych gabinetach prywatnych. Stan jednego z tych dzieci, 12-letniej dziewczynki, był dramatycznie ciężki. Zastosowanie typowego postępowania diagnostycznego (testy skórne, testy radioimmunologiczne) pozwoliło na wykluczenie alergii i wyprowadzenie dziecka bez jakichkolwiek środków przeciwalergicznych (w gabinecie biorezonansu stwierdzono błędnie uczulenie na ponad 15 alergenów!). Biorezonans "sam przez się" jest metodą obojętną, nieszkodliwą, nie przynoszącą uszczerbku dla zdrowia. Szkodliwą rzeczą jest natomiast efekt zaniechania właściwego leczenia. Zaniechanie właściwego leczenia i podjęcie zamiast niego biorezonansu prowadzić może, jak wskazują własne obserwacje, do wystąpienia lub zaostrzenia objawów chorobowych charakterystycznych dla określonej choroby. Na wymienienie w pierwszej kolejności zasługują: stan astmatyczny, śpiączka cukrzycowa, śpiączka uremiczna, ostra niedomoga krążenia, posocznica. Wszystkie one mogą doprowadzić do tragicznych następstw." No właśnie i jak to wszystko interpretować... jak to jest z tym biorezonansem w waszych odczuciach? Czy komuś to naprawdę pomogło?

Gość xyxyy
angela79 ja znam ten teskt, znam wszystkie opinie te zle...ta lekarka co mnie leczy byla kiedys normalnym lekarzem i to co powiedziala mnie przekonalo i wierze ze mi to pomoze...natomiast przez wiele lat leczyla dzieci z alergii...i miala wiele przypadkow dzieci ze skaza bialkowa, jak wiadomo rzecz bardzo trudna do wyleczenia, zwykli lekarze nie potrafili wyleczyc dziecka...ktos zarzucil ze ta metoda to tylko autosugestia pacjentow...przyszla mama z 2 letnim dzieckiem ze skaza bialkowa mial poraniona twarz, lekarze tradycyjni nie potrafili pomoc...a biorezonans pomogl i gdzie u 2 latka autosugestia??? dziecko mialo milutka buzie jakby nigdy nie chorowalo...biorezonans bada wszystko dokladnie bardzo i nie powiedziane ze dziecko ejst uczulone na mleko i ze jak sie odstawi dolegliwosci znikna, alergia jest bardziej zlozona a biorezonans wykrywa na jaki skladnik mozesz byc uczulony, ale tez musza byc wykwalifikowane osoby ktore to robia zeby dobrze do tego podejsc... ja wiem po sobie ze wykryli mi cos co normalne testy by tego nie wykryly...i dlatego tak jakos lepiej do tego podchodze i mam nadzieje ze mi pomoga, mam diete scisla ktora powoduje ze czuje sie lepiej, mam mniejsze bole brzucha, rzadziej rozwolnienia...ale dopiero chodze na to miesiac a pewnie pol roku jeszcze przede mna...

Gość angela79
xyxyy----napisz coś proszę o tej diecie? co powinnas jeść a czego ci nie wolno.

Gość angela79
jestem też ciekawa gdzie robiłaś ten biorezonans? Nie chciałabym korzystać z jakiegos nie sprawdzonego gabinetu. Czy możesz podać adres?

Gość xyxyy
angela79 www.monadith.com.pl a glowna siedziba jest w poznaniu i tam sie lecze....zaraz ci napisze diete a moge na maila? bo mam zeskanowane to......podaj jesli mozesz

Gość Asiaaaaaa18
Zazdrostka-obiecuję,że wyślę Ci jeszcze dzisiaj.W tej chwili nie mogę znależć notesu;),ale jak wrócę wieczorkiem,to zaraz Ci napiszę.

Gość zazdrostkaaaa
Z góry dziękuje, bo u mnie sytuacja jest dramatyczna, czy któraś z Was miewa w związku alergią silne bóle głowy?

Gość xyxyy
zazdrostka ja w trakcie uczulenia jak jest silne pylenie mam stan podgoraczkowy i wtedy boli mnie glowa i w dzien to jestesm senna bardzo a dopiero wieczorem jak juz nic nie pyli odzywam

Gość angela79
xyxyy---- mój e-mail : angela79@o2.pl z góry dziękuję

Gość zazdrostkaaa
Bo ja mam silne bóle głowy i do tej pory lekarze nie są w stanie ustalić przyczyny, a uczulona jestem prawie na wszystko, sierść, roztocza, trawy zboża, chwasty i nie wiem co tam jeszcze. Tylko plesn mi nie wyszła, załamać sie można.

Gość angela79
ja mam tak samo jak xyxyy, w trakcie pylenia bóle głowy, senność, dopiero wieczorem jestem do życia

Gość xyxyy
ja dokladnie wiem o czym wy mowicie, az sie boje wiosny, zawsze co roku mam coraz gorzej i silniej....w tym roku jesli moje objawy ucichna bede miala pewnosc ze biorezonans mi pomogl.....zobaczymy angela wyslalam ci maila

Gość angela79
dziękuje ci bardzo

Gość SantaClausss
Słuchajcie a czy działają takie urządzenia jak np. joniator powietrza?? Ponoć stawia się taki jonizator w domu, i on czyści powietrze z alergenów, pyłków i takich tam. Są tez jonizatory jednocześnie nawilżające powietrze. I to ponoć bardzo alergikom pomaga... zastanawiam się nad kupnem bo sama mam alergię na tysiąc rzeczy kurz, tzn. roztocza, sierść psa, dym z papierosów.... sama już nawet nie wiem na co.... codziennie rano mam potworny katar, czasem suchy kaszel. Może ktoś takie urządzenie ma??? Jest jakaś poprawa??

Gość xyxyy
santa clauss ja wiem ze dobre sa nawilzacze powietrza nie wiem moze to to samo....

Gość Asiaaa18
zazdrostka-wysłałam:)

Gość xyxyy
angela to o tym chyba mowa, bardzo dobre to moze byc ale niestety 1500 zl

Gość zazdrostka
Dziękuje Asiu ,wczoraj odebrałam, będę dzwoniła tam w poniedziałek, a możesz mi napisać , jakie tam są ceny?

zaznaczam ze nie przeczytalam calego topicu ale chcialam zwrócić na cos uwage ja mialam takiue dziwne objawy, niby to alergia, niby choroba, przeziebienie i pooszlam po miesiącach meczarni, używania 3 paczek chusteczek dziennie do lekarza i dostałam lekarstwa ktore dzialają na taką postać alergii kichanie i katar i nie moge w to uwierzyć - przeszło! Czyli jednak alergia najprawdopodobniej wiec jeśli macie takie objawy jak ciagle kichanie i czujecie ze to nie ciagle nawracajace przeziebienie to idźcie do lekarza pierwszego kontaktu i poproście o cos ogólnego na alergie:) może pomoże a jesli nie to dopiero zaczniemy sie zastanawiać jak chcecie to podam te lekarstwa ktore ja dostałam :)

Gość xyxyy
papaja ja rozumiem wszystko, ale akurat tutaj osoby maja powazne alergie, ja np mam objawy alergii 15 lat i to nie w takich malych stopniach jak ty...ciesze sie ze tobie to tak pomoglo ale wierz mi akurat w moim przypadku to malo realne zeby cos takiego pomoglo...tabletki przeciwalergiczne juz przestaly na mnie dawno dzialac a do tego mam astme....u mnie niestety nie ma tylko kichania jak kicham to nie robie juz z tego sprawy...tez bym chciala miec tak jak ty...

Gość xyxyy
odswiezam :)

Gość xyxyy
odswiezam

Gość angela79
jakaś pustka nastała, oprócz stałych bywalców nikt nowy się nie wypowiada, a szkoda....

Gość xyxyy
no wlasnie szkoda...cos z tym trzeba zrobic

Gość tukan
kwestia podstawowa - dieta eliminacyjna i bogata w witaminy oraz tłuszcze 1-nienasycone, skrojona pod daną osobę. homeopatyki też musi dobrać specjalista, o biorezonansie nie mam zdania, można spróbować akupunktury.

Gość xyxyy
odswiezam