Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Viola0000

badania po cesarce - jak wyglądają?

Polecane posty

Gość Viola0000

Do dziewcząt po cesarkach - jak wyglądają badania już po porodzie? - za dwa miesiące będę miała cesrkę i miałam nadzieję, że dzieki temu unikę oglądania mojego krocza, ale okazuje się, że po cesarkach przy obchodzie lekarz również ogląda krocze. Czy tak to rzeczywiście jest? A jeśli tak, to w jaki sposób się odbywa takie badanie ( oglądanie ) i czy odbywa się ono na sali np. przy innej pacjentce?

mi nie oglądali krocza,tylko spojenie łonowe,bo tam jest rana pooperacyjna.Po co komu Twoje krocze jak nim nie wyszedł Twój dzidziuś???Zresztą nawet gdyby oglądali to wierz mi lub nie,ale nie za bardzo Cię to będzie interesować...Pozdrawiam.

Gość mi też nie
Mi też tam nie zaglądali mimo moich obaw.

Gość viorika
mi nigdzie nie zagladali.jedynie pielegniarka patrzyla na rane bo wiadomo-musiala zmienic opatrunek.lekarze jedynie pytali sie czy wszystko jest ok.

mi raz zajrzali jak lekarz spytał się czy dużo krwawie ,powiedziałam że tak -odbyło się to na sali przy innych pacientkach wczasie obchodu!!!!! była to tylko jedna i ostatnia tego typu sytuacja.A tak to było sprawdzane tylko cięcie

Gość jusiek
zgadzam się z dziewczynami nikt nie będzie ci oglądał krocza bo nie ma takiej potrzeby. Tylko będą oglądać wkładkę czy wszystko jest ok!!!Mama 10-dniowego Mikołaja

Gość mi tez nie oglądali krocza

Gość zgadzam sie z tym
ze bedzie ci to obojetne na poczatku co ogladaja:), nie ogladaja krocza tylko w miejscuciecia:), mimo cesarki pamietaj miej ze sobą jakies podklady, czy podpaski bo tez sie krwawi ( nie kazda o tym wie) powodzonka, nie bedzie zle:)nie ma sie co stresowac:)

No i tu sie mylicie:P Przy pierwszej cesarce nikt mi między nogi nie zaglądał-no bo niby po co???:O:O:O Przy drugim cięciu,jakas nawiedzona p.doktor kazała mi zdjac majtki i pokazać co mam między nogami:O:O:O Ja jej na to,że jestm po cc,więc nie wiem co ona chce tam oglądac:P A to jędza chciała chyba mnie upokorzyć,za moje zachowanie i uparła się,że mam jej pokazac.Lekarz,ktory był z nią tez był zaskoczony jej zachowaniem,ale widziałam,że nie chciał sie z nią kłócić:O No to jej pokazałam...niech ma-głupi babsztyl!!!! Oczywiscie odbyło sie to na sali,w obecności moich sasiadek połoznic:)

mi sprawdzali krocze,gdyż koleżanka,która jest gin..,powiedziała,że trzeba zobaczyć jakie zabarwienie ma krew i czy przypadkiem nie ma jakiegoś zakażenia wewnątrz macicy,która jak wiadomo jest czasem mocno pokiereszowana po cc ale wcale mnie to nie interesowało,bo zawsze miałam koło siebie śliczną,zdrową dzidzię:D

Gość upppps
czy teraz też tak to wygląda? 6 lat od założenia topiku, coś się mogło pozmieniać w szpitalnych zaleceniach.

Gość mamamam27
mnie co dzień lekarz oglądał blizne - psikał jakąś pianką a położna dawała plaster - i tyle - no i w dniu wyjścia miałam usg przez brzuch - nizej nikt mnie nie oglądał

Gość ja dzieki piersi moge podroz
glownie ogladal blizne na łonie i zajrzał w podpaske,zeby zobaczyc jak krawawienie wyglada

Gość ojejku....../////////
cc miałam we wrzesniu tego roku.nikt mi krocza nie ogladał.rane owszem,oraz brzuch.na dół nikt mi nie zaglądał.ogólnie pytali czy wszystko ok.jak sie czuje,czy potrzebne mi leki przciwbólowe.i to tyle.o ile moge cos doradzic,to jak tylko poczujesz ze wraca czucie w nogach to ruszaj palcami(to poprawia krązenie).zanim wstałam ćwiczyłam sobie podciagajac nogi i cwiczyłam przekrecanie sie z boku na bok.dzieki temu wstałam szybko i bezproblemowo.polozna kazala posiedziec dluzej zanim wstałam na nogi,ale ja tego nie potrzebowalam.

Gość ojejku....../////////
a tak i pytali jeszcze o odchody poporodowe.i jak był pierwszy obchód w ciagu tych 12h jak lezałam(zanim wstałam)to patrzyli w podpaske.