Kruszynkaaa 0 Napisano Październik 13, 2005 Dwa tygodnie temu odstawiłam tabletki (Rigevidon). Zażywałam je przez 1,5 roku, lecz teraz postanowiła zrobic przerwe. Jednak od jakis 2-3 dni mam bóle w okolicach jajnikow i macicy - -podobne do tych przedmiesiączkowych. Nie pokoi mnie to. Czy moze to byc spowodowane powrotem do naturalnej antykoncepcji? Nie wiem w ogóle co robic czy isc z tym do lekarza czy co... Bóle są uciążliwe jednak mozna przez nie przejść. Pojawiła sie takze wilgotnosc taka jaka miałam przed rozpoczeciem antykoncepcji hormonalnej. Chciałam jeszcze zapytac kiedy powroci moja płodnosc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izak 0 Napisano Październik 14, 2005 z tego co wyczytalam plodnosc jest najwieksza tuz po odstawieniu tabletek a potem stopniowo maleje. Bole jajnikow wcale nie musza byc spowodowane tym, ze odstawilas tabletki, moze wybierz sie do ginekologa na badanie razem z USG wtedy beda mogli wykluczyc cyste albo inne swinstwa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aga 86 Napisano Październik 14, 2005 tak to prawda po odstawienu tabletek płodnosc jest dosc wysoka ale pozniej wraca do swojej normy . a jesli chodzi o bol jajnikow trudno mi cokolwiek w tej sprawie powiedziec lepiej by powiedziial lekarz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach