Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie-kura domowa

ktos ma jakis ciekawy przepis na filety z kurczaka?

Polecane posty

Gość nie-kura domowa

jw. mam filety, nie wiem co z nimi zrobic, wiec moze ktos poratuje jakims ciekawym i w miare prostym przepisem?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rozbijam kotlety dość cienko, na jedną stronę kładę: kawałek szyki, ogórka, cebulki, sera, drugą stroną filrtu przykrywam, zbijam lekko boki, żeby ze środka nic nie wypadło, obtaczam w jajku i w bułce i smażę, serek pod wpływem temperatury się roztopi, pucha. Co jest ważne, zaraz po usmażeniu nalezy podawać bo potem serek wystygnie i stężeje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moj glos w sprawie
proponuje IERS Z KURCZAKA W SOSIE CURRY 2 piersi z kurczaka 4 liści laurowe 10 kulek ziela angielskiego maggi sos do drobiu curry, papryka margaryna sól, pieprz, mąka Pierś pokroić w pałeczki. Dodac ziele ang, lisc laurowy, polac odrobina maggi i posypac curry i odrobina papryki. Odstawic na pol godz. Podsmazyc na margarynie. Piec ok. 10 minut. Podlac woda. SOS: 1 łyżkę stołową sosu do drobiu rozrobić w 1/2 litra wody, dodać 1 łyżkę mąki. Dodać do mięsa. Podawać z makaronem Spätzle albo ryzem, mi osobiscie spätzle smakuja najöepiej. :) SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
fileci pokroić na cieniutkie paseczki i: 1) obtoczyć w cieście nalesnikowym i smazyc w głębokim tłuszczu 2) zrobić panierkę z płatków kukurydzianych i innych dodatków (sezam, słonecznik ...) i smażyc jak kotlety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
inaczej: tnę filety na kawałki, podsmażam, przyprawiam przyprawą chińską \"pięć smaków\", do podsmażonego mięska dorzucam mrożone warzywa (wedle uznania), duszę do miękkości, dodaję koncentratu pomidorowego i podaję z ryżem następny: pierś kurczaka pociąć w kawałeczki i zaciągnąc sosem "pomysł na" chyba Knorra, pysiarski jest ten z ziołami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bożybubel
Pokrój filety na kawałki , dodaj przyprawy (sól, pieprz. słodka czerwon papryka, kilka kropel maggi, szczypta ziół prowansalskich), smaż na gorącej oliwie. Podawaj z ryżem na sypko ze zezłoconą cebulką i surówką np. z pomidorów. Smacznego :D To najprostszy i najszybszy sposób.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zielona zaba
A ja wlasnie zrobilam sobie gotowanego fileta z kurczaka, bo jestem na diecie. Wiem,ze to nie zaden ciekawy przepis,ale chcialam sie z wami podzielic jedna ciekawa informacja,jesli chodzi o gotowanie kurczaka. Otoz, jesli robimy rosol, nalezy zalac kurczaka zimna woda-wtedy "odda" caly swoj smak wodzi i bedzie pyszny rosolek. Natomiast,jesli chcemy zjesc gotowanego fileta, a roslol nam nie jest potrzebny, nalezy zalac kurczaka wrzatkiem dodac marchewke, pietruszke i seler i dopiero wtedy postawic na gazie. Wtedy kurczak nie bedzie suchy i zatrzyma caly smak mieska i warzyw w sobie. Naprawde jest pyszniutki i bardzo malo kaloryczny. Polecam osobom na diecie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gagag
podwójna pierś z kurczaka 2 czerwone cebule 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki poznańskiej 3 jajka przyprawy Pokroić w kostkę kurczaka oraz cebulę , wbić 3 zółtka ,wymieszac ,przyprawic wedle uznania i gustu (sól,wegeta,ziała prowansalskie ,pieprz itp) wymieszac i schować do lodówki na godzinę .Po godzinie dodac 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 1 poznańskiej ,ubic pianę na sztywno dodać do reszty ,formowac kotleciki smażyc na rozgrzanym oleju . Jeść można zarówno na ciepło jak i zimno .Pychotka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tralalalaaaaaa
Kobietki a jakis fajny przepis na niskokaloryczne dnaie z kurczaka??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Carcassonne
Najbardziej niskokaloryczny jest kurczak gotowany (patrz przepis zielonej zaby). Malo kalorii tez ma pieczony filet z kurczaka (na przyklad z jakimis warzywami). Natomiast wszelkie warianty fileta z kurczaka w panierce sa juz niestety bardzije kaloryczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie-kura domowa
wielkie dzieki za przepisy, cos na pewno wybiore:) pozdrowienia dla fanek drobiu;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość różowy
potrzebny 1 kurczak. wykrawamy filety i rozbijamy tuczkiem, a reszte kurczaka gotujemy. z ugotowanego kurczaka zdejmujemy miesko i przepuszczamy przez maszynke do miesa (mozna dodac kasze albo ryz). zmielone miesko zawijamy w filety, obtaczamy w jajku i w bulce i smazymy na glebokim tuszczu. potem wkladamy do rozgrzanego piekarnika i podpiekamy ok 1/2 godziny. smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość małe roladki
rozbijam trochę kawałki filetów, na każdy nakładam suszone pomidory i kawałek sera, zwijam w roladkę, spinam wykałaczką i na patelnię!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kureczka domowa
kocham,uwielbiam,ubóstwiam FILETY Z KURCZAKA najlepsze jedzenie :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kureczka domowa
Kto nie lubi filetów jest ,moim wrogiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mój przepis jest bardzo prosty: 2 piersi kroję w dość drobną kostkę,na tarce ścieram 4-5 pieczarek, w drobną kosteczke kroję pół czerwonej papryki, do tego ok. łyżeczka vegety, 1 jajko, pół sredniej cebuli w drobna kostkę, kawałeczek sera ścieram na tarce i jedna łyżka mąki. Oczywiście pieprz,ew. mielona papryka.Wymieszać,najlepiej włożyć na chwilę do lodówki smażyć jak placki ziemniaczne. Podaję z ziemniaczkami purre i suroweczką zkapusty pekńskiej. Pycha!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piers kurza posypujemy sola, pieprzem i przyprawa 'ziola do drobiu'. po kilku godzinach na patelni podsmazamy na oliwie cebule, dodajemy miesko pokrojone w duza kostke i rumienimy. do tego wrzucamy z pol paczki mrozonej fasoli, mieszamy, posypujemy sola i pieprzem, mozna dodac troche tluszczu (oliwa i/lub maslo), przykrywamy i dusimy ok. 20 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rozbijam lekko pierś tak jak na de’volaia i dokładnie w ten sam sposób nakładam podsmażony szpinak ( najlepiej kupić już gotowy z sosem serowym) zwijam i panieruję w jajku i bułce, smażę na patelni. Właściwie piersi robię tak z różnymi farszami warzywnymi ale te ze szpinakiem są najlepsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hurrragan
ja z kolei piersi z kurczaka kroję w kosteczkę, przyprawiam ziołami, papryką i sosem sojowym lub ostrygowym. podsmażam na oliwie, dodaję mrożoną mieszankę warzywną taką czerwoną. wczęsniej jeszcze nastawiam ryż. najlepiej mieszankę białego z dzikim. ugotowany ryż wrzucam na patelnię. wszystko mieszam ijeszcze podsmażam. na koniec można jeszcze do smaku doprawić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość areał
Piersi skroić w kostkę, przesypać curry i wegetą. Warzywa pokroić w słupki lub plasterki - zależnie od weny, ja pietruszkę, marchew kroję w słupki , cebule w kostkę. por w plasterki a kapustę w co wyjdzie. To usmażyć na niewielkiej ilości oliwy, potem usmażyć piersi. Połączyć, odsączyć z tłuszczu zalać 2 kubkami jogurtu nat/ śmietany pomieszanymi z 2 czubatymi łyżeczkami curry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jagienka1
Każdą pierś trochę rosbić tłuczkiem, przekroić wzdłuż na dwa paski, posmarować dobrą musztardą, ułożyć plasterek wędzonego boczku, suszoną śliwkę i ząbek czosnku, zwinąć roladkę, ułożyć roladki w naczyniu do zapiekania, posypać ulubiona przyprawą, pokropić oliwą, upiec w piekarniku. Mniam, mniam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wujcio-wariatuncio
Udka doprawić, ułożyć w naczyniu żarodopornym, podlać wodą i odrobiną oliwy, włożyć do piekarnika. Jak się trochę upieką wysypać do nich pokrojone warzywa (ja często korzystam z takiej mrożonki frosty z brokułami i fasolą bo jest przy tym mniej roboty) i jeszcze trochę piec aż się warzywa upieką/rozmrożą. Można z powodzeniem jeść już bez ziemniaków. Można też do tego jakiś sosik zrobić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Miśkaaa
a no nawet nigdy nie pomyślałam , że można od razu wrzucić warzywa...ja akurat kupuje te frosty smaczne są to wypróbuje Twój przepis ...zobaczymy::))))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Podawałam wcześniej przepis na pierś ze szpinakiem z sosem serowym ale tez jest super pierś z indyka zawijana tak jak zraz z kiszoną kapusta i suszona śliwką – jadłam ostatnio u teściowej bardzo pyszna. Podobno można robić też tak karkówkę tylko, że ja nie przepadam z tym mięsem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dokładna racja
"na gyros" filety z kurczaka pokroić w paski , obsypać przyprawą do gyrosa i usmażyć na oleju tak ok, 15 - 20 minut, ugotowac ryż na sypko, można z curry, do tego jakaś zieleninka , pyszne....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sól iPieprz174
Kurczak duszony w soku jablkowym z czosnkiem i chili. Dwie podwojne piersi z kurczka 1,5 szklanki soku jabłkowego (najlepiej nie z koncentratu) 4-5 zabkow czosnku Pol papryki chili lub wiecej wedle upodobań i odwagi :-) Ziola prowansalskie, najlepiej świeży tymianek, bazylia, rozmaryn Odrobina magi Swieza pietruszka i szczypiorek Oliwa Sol i pieprz Mieso kroimy na male kotleciki, wkladamy do dużej miski zalewamy odrobina oliwy magi, posypujemy spora ilością ziol prowansalskich. Odstawiamy do lodowki na 2h (im dłużej tym mieso będzie bardziej aromatyczne). Czosnek kroimi w slupki, siekamy chili. Mieso lekko opruszamy maka przed smazeniem. Obsmażamy z obu stron szybko na mocno rozgrzanej patelni na duzym ogniu, zdejmujemy na chwile i dodajemy czosnek. Zmniejszamy ogien, jak czosnek pusci aromat zalewamy polowa soku. Dusimy na wolnym ogniu Az sos się zredukuje. Dodajmy szczypiorek i pietruszke zalewamy reszta soku i dusimy jeszcze chwile.  Blt’07 smacznego!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cccccccccccccccccccccccccdd
gospochaaaa---> Zgadzam sie :) Ale ja nie umiem sosow robic :( Ani zup :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość neboo
pokroić cycki kuraka przyprawic wedle uznania dodać cebule paprykę plus cebulka czerwona niech to wszystko postoi kilka godzin przejdzie przyprawami.wrzucamy to na patelnie dodajemy pokrojonego pomidora przyprawiamy jeszcze czyms na ostro plus przyprawa do kurczaka, pod koniec smazenia wszystko posypujemy startym serem i dosmazamy az ser sie rozpusci i bedzie ciagnacy. zjadamy na ciepło do ryzu badz ziemniakow. prosty przepis:) aha jestem facetem i dopiero ucze sie gotowac:) btw: najfajniej gotujac sie eksperymentuje a nie korzysta ze sprawdzonych przepisow;) prawda dziewczynki?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MAM SASIADKE
HEJ...ZAMIAST DODAWAC GOTOWE PRZYPRAWY DO GYROSSSSSA.....POCZYTAJCIE JAK W DOMU ZROBIC TAKA MIESZANKE... DO KEBBBBBABA...CZY JAK TO SIE PISZE....JA MAM MLYNEK I SUSZONE ZIOLA MIELE SAMA......AROMAT SWIERZO ZMIELONEGO KMINKU JEST NIEPOWTARZALNY, A MIESO O WIELE WIELE SMACZNIEJSZE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bez - oj, zobaczysz, jak tu za chwilę cie zrównają z ziemią... :o Ale się nie przejmuj :D A swoją drogą masz może przepis na domową przyprawę Gyros? Bo to bodajże jedyna którą lubię a której nie udało mi się znaleźć bez dodatków żadnej firmy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×