Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZwARioWaNa_TEcZA

Pomysłowi ... pomóżcie

Polecane posty

MAm problem musze zrobić zielnik do szkoly ... o roślinach ogrodowych ... i nawet nie wiem jakie mam uzyc do tego rosliny... jezeli ktos z was juz robil takie cos i wie co mozna do tego uzyc to bardzo prosze o podanie wskazuwek. A także jeżeli ktoś ma pomysł jak ma wyglądac to wizualnie :P wszystkim z góry dziekuje :D:D

NO nie wiem... Moze zwyczajnie... Idz, powyrywaj jakies zielska, ususz i wklej... (jak nie bedziesz znala jakiejs nazwy to popytaj ale truskawki np to kazdy pozna ;) ) A musisz sie bardzo wczuwac, czy nie? ;)

Gość maly niedowiarek
A ja mysle ze nawet jak nie wiesz duzo o roslinach lub one Cie po prostu nie interesuja ,to mozesz nadrobic troche atrakcyjnym wygladem i dokladnym przygotowaniem.Ususzyc liscie,jezeli jest mozliwosc to lisc i np kwiat tej samej rosliny.Kazdy gatunek przykleic na osobnej kartce(lub ladnym kartoniku),npisac nazwe-polska i lacinska(znajdziesz w kazdej encyklopedii) a potem we wszystkich kartonikach zrobic dziurki dziurkaczem i zawiazac tasiemka albo rzemykiem(na tyle luzno zeby sie kartki dalo przewracac! ) Oczywiscie na poczatku okladka,ladnie opisana-ze to zielnik ,imie i nazwisko .Jak masz problem z trescia to nadrob troche forma :)

Gość strzała
Krwawa a na inżynierii mocno się wczuwałaś? :P

Gość strzała
no np. w zielink :P

Gość strzała
nie robiliście zielnika na studiach :o ja robiłem i się też nie wczułem za baaaaaaaaaardzo :P

Ostatni i jedyny w zyciu zielnik robilam w SP. Nie wczulam sie. Poza tym uwazam, ze roslinki to raczej powinny rosnac, a nie prasowac sie w gazetach ;)

mały niedowiarke --- fajny pomysł, można dodać oprócz ususzonej roślinki jej zdjęcie, dokładny opis, możesz tez takie kartki z poprzyklejanymi roślinkami włożyć do antyramy (dwie szybki, bez ramki), ułozyć w jakimś ozdobnym pudełku

Gość fachowo to roslinka
musi miec tez korzen :P a przynajmniej czesc korzenia. najlepiej jesli ma kwiaty bo czasem bez nich sie jej nie oznaczy. suszysz miedy gazetami fachowcy maja takie siatki specjalne ale wystarczy scisnac miedzy gazetami poprzekladane czyms ptrzylozyc i zmieniac gazety w miare czwesto na poczatku bo sie zrobia do niczego.