Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jekaterina

cilest-skutki uboczne

Polecane posty

aha i czy po cileście podnosi się libido?bo ostanio nie mam ochoty na seks, i jesli po tych tabletkach się pogorszy to chyba facet mnie z domu wykopie:P

Ja jutro zaczynam brać drugie opakowanie. Wrazenia po pierwszy-kompletnie ic mi sie nie dzieje. Nie przytyłam ani grama,piersi nie urosły, głowa nie bolała bardziej niż zwykle-nic. czuje się tak samo jak po diane. Zobaczymy co będzie dalej.

Gość marzycielka111
mi sie libido nie poniosło ale spadło, w ogóle nie miałam ochoty na seks więc stwierdziliśmy, że to bez sensu i odstawiłam. ponad to bolały mnie piersi i miałam hustawkę nastroju. ale na każdego działaja inaczej więc po prostu obserwuj siebie a sama zobaczysz jak na Ciebie wpływają.

Gość rosea
witam. chciałam was zapytac co o tym sądzicie...biore tabletki cilest 6 dni i coraz gorzej sie czuje budze sie w nocy chce mi sie wymiotowac i czuje sie jak na kacu. waszym zdaniem mam je brac dalej?czy jak przerwe nie bedzie to zbyt duzy cios dla organizmu? mam ochote przerwac to bo co noc jest gorzej co robic!!!??:(

Czesc słuchajcie mam koszmar z tymi tabletkami,zamiast cera się poleszpyć,to tak mnie wysypała,ze moja twarz wygląda jak poligonz ropnymi boącymi syfami,co do wagi to nie wiem czy skoczyła,bo akurat jestem na urloie,ale ze tak powiem,albo faktycznie przytyłam,albo mam jakąs paranoje... głowA MNIE TEŻ BOLI I NIEDOBRZE PO NICH TEZ JEST,DLATEGO BIORĘ JE WIECZOREM,A Z AWAMI JAK BYŁO I JEST??

Ja jestem w trakcie drugiego opakowanie i kompletnie nic mi sie nie dzieje.No może trochę bardziej nerwowa jestem ale ja jestem nerwus i choleryk wiec nie jest to jakieś wielce upierdliwe. Generalnie ok. Ale jeśli źle się czujecie to myślę że trzeba odstawić i iść do lekarza-niech zmieni leki

Gość bamba
Rosea: Nie możesz przerwać w połowie, bo wtedy działanie będzie zakłócone i będziesz mogła zajść w ciążę. W ulotce jest napisane, że podczas 3-4 pierwszych opakowań mogą występować nudności...jednak jeśli źle się po nich czujesz to może to oznaczać, że te tabletki nie są dla Ciebie. Musisz iść do ginekologa, powiedzieć o tym i spróbować innych tabletek. Po co męczyć siebie i swój organizm :)

Gość bamba
Ja brałam przez jakiś czas Yasminelle i miałam non stop migrenę i nudności itp. Brałam też Dianę, ale po niej strasznie przytyłam więc też ją przerwałam (oczywiście dopiero po zakończeniu całego opakowania). Zmieniłam je więc na Cilest i jest OK. Pozdrawiam :D

Gość dazy
Hej dziewczyny Zaczynam teraz 2 opakowanie cilestu. Na początku nie miałam żadnych skutków ubocznych, w czasie trwania 7 dniowej przerwy zaczelam miec lekkie mdłości, zwlaszcza rano,ale bardzo szybko przechodzily. Wczoraj zaczelam nowe opakowanie, tabletke wzielam jak zwykle o 18 i dzisiaj obudzilam sie o 5 nad ranem, mialam strasznie silne mdlosci, az sama zmusilam się do wymiotów żeby mi przeszło... Myślicie,że to skutki uboczne wychodzą dopiero po miesiącu? Czy to może być objaw ciąży? Krwawienie w trakcie przerwy wystąpiło na 3 dzień i trwało 6 dni. Co radzicie? Zaznacze też,że wczoraj bardzo bolały mnie zęby i wziełam chyba z 4 tabletki ibupromu a poza tym 3 tabletki furaginu bo mam zapalenie pecherza.. to moze te mdlosci przez to,ze przezarlam sie tymi tabletkami? prosze o odp, bede wdzieczna ;)

Gość ninqa
Hej! Bralam cilest przez ponad 4 lata. Żadnych skutków ubocznych, rewelacja...

Jak dla mnie te tabletki były rewelacyjne.. Przez 3 lata Nic mi sie po nich nie działo.. Do czasu.. w tym roku zaczęły mi wychodzic jakies brązowe plamy na twarzy (ostuda).. Okazało sie ze to własnie przez te tabletki i słoneczko które tak bardzo kocham.. Jestem załamana.. Zero słońca i zmiana tabletek na jednoskładnikowe.. A plamy juz zostają do końca życia.. chyba ze jakies wybielające ale i bardzo drogie zabiegi.. :-((

I dobrze radze.. Czytajcie uważnie ulotki bo na ulotce cilestu pisze ze moą wystąpić plamy na czole,policzkach,skroniach i nad górną wargą.. ja niestety przeczytałam ulotke za pózno. jak już zaczęły pojawiać sie plamy.. :-(

Jak dla mnie te tabletki były rewelacyjne.. Przez 3 lata Nic mi sie po nich nie działo.. Do czasu.. w tym roku zaczęły mi wychodzic jakies brązowe plamy na twarzy (ostuda).. Okazało sie ze to własnie przez te tabletki i słoneczko które tak bardzo kocham.. Jestem załamana.. Zero słońca i zmiana tabletek na jednoskładnikowe.. A plamy juz zostają do końca życia.. chyba ze jakies wybielające ale i bardzo drogie zabiegi.. :-((

Gość olenzja89
Witam no ja za tydzień kończę pierwsze opakowanie... Skutki uboczne? MNÓSTWO!! zacznę od 1. mdłości , raz są, raz ich nie ma. Ale jak sie pojawią to ledwie oddycham i wymiotuję jak kotka! 2.Wypadają mi włosy, całe tony włosów, jednorazowo z głowy porafią mi wyjść całe kempki :( a dodam ze miałam grube, gęste i silne włosy! 3. Libido, co to jest?? ? To jest tak, że jak nie mam chłopa przy sobie to mi się chce, gdy on jest i chce to znowu ja ZERO! Nawet sie zmusić jest cięzko :(, 4.napady nastojów, szybko się denerwuję. BEZ KIJA NIE PODCHODŹ! Ael nie tyję i urosły mi o 1 rozmiar piersi ... Wszystko zniosę ale boję się o moje włosy :(((( da się to jakoś zatrzymać?

Gość zaskoczona26
hej dziweczyny ja odstawilam cilest ok. 2 miesiace temu, bralam 1,5 roku podczas brania nie mialam az tak wielu skutkow ubocznych, najgorsze bylo to ze przytylam masakrycznie!!i mialam wahania nastrojow, nerwy mialam z byle powodu czasem tak straszne ze ryczalam jak durna przez pol dnia, to tyle w sumie, ale powiem wam ze po odstawieniu jest jeszcze gorzej przynajmniej w moim przypadku, malo tego ze okres spoznil mi sie 3 tygodnie, to przytylam jeszcze wiecej, wlosy mi wypadaja garsciami, po odstawieniu libido zerowe, teraz juz jest lepiej, wracam do formy ;), zmiennosc nastrojow, zawroty glowy, bol jajnikow straszny i potezny glod :)ale powoli znika, takze z wlasnego doswiadczenia wiem ze cilest nie sa najlepsze, kiedys bralam micrognynon21 i nie mialam az takich skutkow ubocznych no ale na kazdy organizm tabletki dzialaja inaczej, pozdrawiam

witajcie dziewczyny! od pierwszego dnia cyklu czyli od miesiączki zaczęłam brać cilest i okres nie znika zrobił się jeszcze większy, powinien zniknąć po wzięciu tabletki?? a do tego mam biegunki i mi nie dobrze, i te wzdęcia...brzuch jak balon . Wkurzam się tylko i chyba zrezygnuje z tych tabletek, a możne to przeczekać? miałyście takie sytuacje?

Gość motylek913143
ja mam zacząć brac cilest ale strasznie sie boje po tym wszystkich co przeczytalam najbardziej tego ze przytyje i wlosy zaczna mi wychodzic:( wczesniej bralam novynette(mialam plamienia) i cyprest( wszystko bylo ok). teraz lekarka przepisala mi to zobaczymy jak bedzie. Oby wszystko bylo ok

Nie jest powiedziane że bedziesz miała jakiekolwiek skutki uboczne. Jak widać każdy reaguje inaczej. Ja kończę 3 opakowanie i nic mi sie nie dzieje

Gość zimowa23
chciałam się Was zapytac czy palenie papierosów oslabia działanie tabletek? a tak to biore dopiero pierwszy listek tabletek cilest i jak na razie nie widze żadnych skutków ubocznych, co najwyzej zwiększył mi się rozmiar piersi i to raczej plus :) też plusem jest to że teraz mogę kochać się z moim chlopakiem bez gumek co wiąze się z tym że mamy 'lepszy' seks :) bo wczesniej to tylko w gumpe co oslabialo czucie nas samych. jeżeli chodzi o tycie... to od samych tabletek sie nie tyje tylko od tego że ma sie większy apetyt na zarcie :) trzeba się powstrzymać i ograniczyć... jak jest problem to oszukajcie głód np, napijcie sie dużo picia, czy zjedzcie jakiś owoc, coś co nie ma tych kalorii i najesć się tego jak najwięcej, no oprócz tych stałych dziennych posiłków.. mój chlopak nie trawi mojego palenia poniewaz sam nie pali... a własnie jak cos wyczyta to się tego trzyma, no i tu właśnie jest to że czytal to że palenie osłabia dzialanie więc kochac się tak też ze mną nie chce. ucze sie jeszcze więc biedak uważa na mnie i na siebie tez bo ciezko by nam było z dzieckiem. prosze o odpowiedz kobietki :)

Gość palimpsest
witam! biorę Cilest od niemal roku i przez pierwsze 6 miesięcy działał bez zarzutów - zero skutków ubocznych, mniejsze dolegliwości związane z krwawieniem. niestety, po tych sześciu miesiącach z cyklu na cykl zaczęło robić się coraz gorzej. pojawiły się nudności, zmęczenie, wrażliwość na zapachy etc. obecny miesiąc jest najgorszy - autentycznie czuję się, jakbym zaszła w ciążę (i nawet trochę się tego boję - tyle się czyta na internecie - mimo, że tabletki biorę regularnie, a tydzień temu byłam u ginekologa i w sumie nic mi nie powiedział, a przewidywany czas krwawienia tuż tuż ;P). jeszcze nie zdecydowałam, czy zmienić Cilest na coś innego, co prawda mam receptę na Yaz...

Gość zedge
Hej! Mam dziewczyny takie pytanko, może trochę głupie ale wole się Was zapytać: za półtora tygodnia wypada mi okres i wtedy zacznę stosować Cilest... tylko nie wiem od której tabletki... bo są tam dni tygodnia, więc jak okres wypadnie mi w np. czwartek to mam zacząć brać od czwartkowej przez co nie zużyje z opakowania 21 tylko mniej?! dzięki z góry

No jak zużyjesz mniej? Jeśli dostaniesz okres np. w czwartek to bierzesz tabletke oznakowaną dniem czwartek i potem bierzesz po kolei codziennie jedna przez 21 dni. Ostatnią tabletkę weźmiesz z dnia oznaczonego środa. Potem 7 dni przerwy w 8 dniu od nowa to samo :-). Nie ma mozliwosci abyś wzięła mniej tabletek. No chyba że sobie zapomnisz :-)

Gość zedge
dzięki za wyjaśnienie :-)

Gość gwiiiiazdka
Zapomnialam wczoraj cilestu, biore o 21 ale niestety padlam martwa po pracy. Mam wziac tabletke teraz i wieczorem o 21 normalnie?

Gość dokladnie ,wez teraz
i wieczorem normalnie

Gość marina9432
Witam. Mam nietypowa sprawę i nie wiem czy sobie nie wymyslam glupot. Biore tabletki cilest od 3 miesiecy i w tym cyklu zapomnialam wziac tabletke 5 z blistru. Tabletki biore zazwyczaj o godz. 9 wieczorem tym razem wzielam o 10 rano. 12 dni cyklu bylam z chlopakiem, tzn nie doszlo do stosunku, jedynie ocieral sie czlonkiem o moje narzady intymne, wystapil jedynie preejakulat. Czy w takiej sytuacji bez stosunku i wytrysku moglo dojsc do zaplodnienia?? z gory dziekuje za odpowiedzi. pozdrawiam

Wtam dziewczynki:) Wczoraj wróciłam od endokrynologa, ktory przepisał mi tabletki Cilest. Kazał mi je brac cyklicznie, czyli po skonczeniu jednoego opakowania mam zrobic przerwe 7 dniowa czy 30 dniowa??:( tyle mi przepisał tych tabletek, ze wszystko mi sie chyba pomieszało:( prosze o pomoc:( z góry dziekuje.

Wtam dziewczynki:) Wczoraj wróciłam od endokrynologa, ktory przepisał mi tabletki Cilest. Kazał mi je brac cyklicznie, czyli po skonczeniu jednoego opakowania mam zrobic przerwe 7 dniowa czy 30 dniowa??:( tyle mi przepisał tych tabletek, ze wszystko mi sie chyba pomieszało:( prosze o pomoc:( z góry dziekuje.

Gość Fonka
Marina9432 jeśli zapomnisz o tabletce możesz ją wziąć w ciągu 24 godzin. tak jest w ulotce. ewka2020 zaczynasz brać tabletki w dniu w którym wystąpiła miesiączka. bierzesz je przez 21 dni, później robisz przerwę 7 dni (w tym czasie powinna wystąpić kolejna miesiączka) i po 7 dniach bierzesz przez kolejne 21 dni i tak w kółko ;) Ja osobiście biorę cilest 2 lata z haczykiem. Nic mi się nie dzieje i nie działo. jak to mówi mój lekarz "od tabletek się nie tyje. tyje się od jedzenia". Od tabletek się nie tyje. one jedynie powodują takie uczucie "ssania" w żołądku i ma się chęci by jeść. dlatego najlepiej brać tabletkę wieczorem przed spaniem.