Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jekaterina

cilest-skutki uboczne

Polecane posty

Gość EsAEnDeErA
"papudron" Piersi wróciły Ci do poprzedniego rozmiaru? ;x Kurczę.A ja myślałam ,że jak zaczną rosnąć to zostaną takie już do końca. . Ja właśnie mam tak samo.W połowie cyklu moje piersi są bardzo jędrne . Ogólnie bolą mnie cały czas.Widzę,że rosną. ;)

Dokładnie,były bolesne cały czas i powiększyły się. Ale tak jak napisałam u mnie trwało to przez kilka pierwszych miesięcy stosowania. Teraz ,po ponad roku stosowania nie bolą a rozmiar wrócił do stanu wyjściowego ...

Gość Ona_młoda
witam. Mam pytanie. właśnie skonczyłam brać pierwsze opakowanie i według ulotki mam mieć 7 dni przerwy... Nie bardzo rozumiem tą sytuacje. powinnam zacząć jak pierwsze opakowanie od 1 dnia miesiączki, czy bez względu na miesiączke czy jej brak zacząć po 7dniach? A jeżeli np. jutro bym dostała miesiączke i za te 7 dni by mi się już skonczyła dawno? Nic z tego nie rozumiem. proszę o szybką pomoc.

No ale czego kochana nie rozumiesz? Skończyłaś brać pierwsze opakowanie. Robisz 7 dni przerwy. Teoretycznie w tym czasie kiedy zrobiłas przerwe powinnas dostac okres.Jeżeli to Twoje pierwsze w życiu tabletki-a tak sadzę-to moze sie zdarzyć że okres nie pojawi sie w ciagu tych 7 dni. Ale niezależnie od tego po tych 7 dniach przerwy zaczynasz brać kolejne opakowanie. I tak za kazdym razem. Okres w końcu sie ureguluje. Przeważnie jest tak że po 2 dniach od skończenia opakowania pojawia sie miesiaczka która trwa dość krótko,nie jest bolesna i zbyt obfita.I jest bardzo regularna.

Gość EsAEnDeErA
Przestałam brać tabletki. Nie wiem co było w nich nie tak. Pierwszy miesiąc był OKEJ,drugi miesiąc troszkę gorzej (myślałam,że to normalne skoro zaczęłam dopiero co brać) ,ale jak zaczęłam trzeci listek zrezygnowałam.Za bardzo źle się czułam. Cały czas występowało plamienie. Poprostu ciągle we wkładkach chodzić,porażka. Ciekawe co teraz Ginekolog mi zaproponuje. ;> Szybko się nie wybieram.. ;)

Gość chetna
hejka. chetnie kupie wiekszą ilość celist gg: 6118373

Gość martila
heh ja biore tabsy 11dni piersi mi urosly i bola troche nie dost ze mialam 95DD to teraz stanik o 2roz wiekszy , a skutkow ub -brak. pzdr kobitki

Gość magnat001
Lekarz przypisał mi Cilest wcześniej brałam yaz ,ale miałam straszne bóle głowy, nudności. Tabletki zaczełam brać w 4 dni okresu ,od kiedy tabletki bedą mnie chronić ?

Nowe tabletki zaczynasz w pierwszym dniu okresu i chronią od zażycia pierwszej

Gość Magnat001
Tylko ze ja wlasnie zazylam je 4 dnia.

Gość magnat001
Dopiero wtedy udalo mi sie dostac do lekarza po recepte...

Z tego co piszesz to nie były Twoje pierwsze tabletki więc powinnaś wiedzieć że stosowanie rozpoczyna sie w pierwszym dniu cyklu. Mogłaś już sobie odpuścić ten jeden cykl i zacząć zażywać poprawnie od pierwszego dnia kolejnego. Teraz cały cykl Ci sie rozreguluje.

Gość magnat001
Nie mogłam odpuścić sobie , poniewaz musze przesunac cykl. A po za tym nie pisalam tutaj zeby mnie ktos ocenial !

Wcześniej napisałaś że zaczęłaś brać w 4 dniu bo tak udało Ci się dostać do lekarza. Teraz piszesz że chciałaś przesunąć cykl. To się zdecyduj.

Gość magnat001
Tak ale chodzi mi o to ,ze nie moge dostac okres tak jak mi wychodzi poniewaz w tym czasie mam bardzo wazne zawody dla siebie...

Gość asja12
Witam, zazyłam 3 tabletki cilestu ale musialam je odstawic poniewaz nie dawalam sobie rady z efektami uboczymi. Po 2 dniach od odstawienia zaczełam krwawić a 5 dni temu mialam okres. Czy to normalne?

Gość asja10
A ile może to trwac? ;)

Cięzko powiedzieć...wszystko zależy od organizmu . Myślę że jeszcze kolejny cykl-o ile nie zaczniesz brać innych tabletek będzie zaburzony -a w kolejnym wszystko wróci do normy. A teraz będziesz pewnie krwawiła kilka dni-jak przy normalnym okresie. A swoją drogą to tak silne to były skutki uboczne że już po 3 dniach odstawiłaś cilest???Co ci się działo???

hej! mam pytanie dotyczące ogólnie tabletek. Mam torbiele endometrialne i wznaczona laparoskopie na koniec sierpnia. do tego czasu miałam brać regulon. biore pierwsze opakowanie już drugi tydzień, zaczęłam go brać 9.07 więc powinnam jeszcze przez tydzień , a potem przerwa. w tej przerwie akurat wypada mi urlop ... mój cykl to zazwyczaj ok 38 dni. czy już po pierwszym opakowaniu cykl powinien uregulować się tak, że dostanę okresu w tej przerwie? poza tym bardzo źle się czuję po tym leku ...się stanie (wiem,że u każdej inaczej ale tak teoretycznie) jeśli teraz przerwę przyjmoanie tego leku? dodam, że stosuję lek tylko przez endometiozę, nie dla zabezpieczenia.

Gość Perw mobilna
Lepiej nie przerywać w trakcie opakowania. Co do okresu to prawdopodobnie dostaniesz w przerwie, ale nie dlatego, że Ci się miesiączka uregulowała, bo krwawienie w przerwie to w ogóle nie jest normalna miesiaczka.

Gość asja10
Papudron mialam straszne bóle głowy wstac nie mogłam z łóżka (dotychczas nigdy mnie głowa nie bolała),ból brzucha. I dziwny ból łydek, a poniewaz trenuje jeździectwo nie mogłam sobie na to pozwolic...

Gość Majka90
Mam pytanie co do brania tabletek moj lekarz powiedzial mi ze tabletek nie moge laczyc z nabialem brac na pusty zoladek rano i po wzieciu tabletki godzine nic nie jesc natomiast gdy bede brala wieczorem to nie moge nic jesc tego dnia czy to prawda? ma to jakis wplyw na dzialanie tabletek?

Gość AleksandraN
Dziewczyny biorę cilest już kilka miesięcy (przeszłam na nie z jednoskładnikowych ok stycznia) i chciałam zapytać czy zdarzyło Wam się mieć okres w innym dniu niż zwyczajnie? Miałam dostać dzisiaj i nie ma a nie ukrywam, że boję się ciąży. Odkąd stosuje cilest raz dostałam w sobotę a tak to zawsze w niedzielę. Z góry dziękuję

Gość Monika Warszawa
Hej! Mam do sprzedania 2 blistry tabletek Cilest. Kiedyś używałam Cilest, a już teraz całkiem zrezygnowałam z tabletek antykoncepcyjnych. Tabletki przechowywane w temperaturze pokojowej, data ważności: 01.2013. Odbiór osobisty na terenie Warszawy. Kontakt pod mailem: sprzedam.rozne@o2.pl

Witam. Od Poniedziałku zażywam tabletki cilest. Wszystko jest w ok ale niepokoi mnie jedynie plamienia krwią i bolący brzuch jak podczas miesiączki. W tym tygodniu przypadałby mi okres, ale czy to jest możliwe przy braniu tabletek był okres??? Słyszalam ze trzeba brac tabletki przez trzy tygodnie i potem powinnam dostac okres. Czy to moze skutki uboczne?? Bo mam 20 lat i pale. czekam na odp i dziekuje

Gość Perw mobilna
Przeczytaj ulotkę. Jest tam napisane, że przez pierwsze trzy miesiące stosowania mogą pojawiać się plamienia lub krwawienia śródcykliczne.