Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość N A U C Z Y C I E L

Ile pytań testowych na 45 minut lekcji mozna rozwiązać

Polecane posty

Gość N A U C Z Y C I E L

mam taki mały problem ....układam własnie test z odpowiedziami typu a, b, c, d, dla klasy 3 gimnazjum.......no i nie wiem ile moge im zadać na te 40 min ......dodam ze sprawdzian jest z biologii jestem początkującym starzystom więc nie mam doświadczenia w tej kwestii jeżeli ktos wie jaks szybko mysla uczniowie to prosze o padanie rozsądnej liczby pytań.. moim zdaniem 32 pytania to w sam raz .....ale mam wątpliwości...

Gość N A U C Z Y C I E L
up up up

Gość Niusiaaaa
32 powinno byc ok!

Gość uczennica heh
40 na pewno

Gość N A U C Z Y C I E L
dziekuję...............za wpis....

heh, na studiach mialam 20 sekund na 1 pytanie:O Nie ma problemu jak zna sie odpowiedz na pytanie, gorzej jesli trzeba sie chwile zastanowic. 1,5 minuty na odpowiedz dla gimnazjalisty powinno wystarczyc. Ale moge sie mylic:)

Gość N A U C Z Y C I E L
tez tak myslę tym bardziej że to nie sa juz pierwszaki które maja problemy ze zrozumieniem tekstu a co dopiero odpowiedzia na pytanie

Gość uczennica heh
pewnie, że tak, tym bardziej ,ze to test.

Gość uchowaj Boże
przed nauczycielem "starzystom" :o Nie żebym zwykle sie czepiała, chociaż jestem przeczulona na punkcie błędów,ale w przypadku kogoś, kto ma innych uczyć, to naprawdę razi :o A co do tematu to zgadzam się, 1,5 minuty spokojnie powinno wystarczyć :P

Gość Jebaczka
uchowaj Boże------> oj, oj, "starzystom" ....zgadzam się z Tobą, a podejrzewam nawet, że jestem bardziej przeczulona na punkcie błędów niż ty ;)

Gość ehhhhhh
boże człowieku ależ z Ciebie profsjonalny nauczyciel. Sama uczę w szkole, jestem nauczycielem kontraktowym i żeby takie pytanie postawić na forum to juz szczyt. Jeżeli początkujesz to masz napewno przydzielonago opiekuna stażu i do niego z takimi pytaniami. Przecież nie znajdziesz tu gotowej odpowiedzi bo to zalezy od stopnia trudności pytań, nawet nie wiemy jakiego przedmiotu uczysz.

Gość
30-35 powinni zrobić (praktykantka na biologii w gimnazjum:) )

Gość StaŻystą kolego
staŻystą . Jak szybko myslą uczniowie to ty kolego musisz wiedziec, bo mam nadzieje, że znasz dzieci, które uczysz. Poza tym sprawdzian testowy pamiętaj, że to też jest sprawdzian dla ciebie, jak uczniowie opanowali materiał, który im przekazałeś, czy zrozumieli ... :-D