Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imienniczka.

Wybór imienia dla dziecka. Czy zauważyliście taką zależność...

Polecane posty

Gość imienniczka.

przy wyborze imienia, że nawet najładniejsze imie brzydko się kojarzy jeśli je nosi jakaś podła osóbka, np. fałszywa koleżanka lub wredny facet. Ja zauważyłam ze jakbym miała wybierac imie dla swojego dziecka to w pierwszej kolejności odpadają imiona tych osób które w jakiś sposób mi w życiu podpadły choćby ich imiona były i nawet ładne. Po prostu jeśli np. znałam kiedyś dzieczyne o imieniu Ewa, która była klasową latawicą lub koleżankę o imieniu Marta, która była cwaną zadufaną w sobie intrygantką. To choćby te imiona mi sie podobały w brzmieniu to nigdy w życiu nie nadałabym ich swojej córce bo ewidentnie kojarzą mi się z tamtymi dziewczynami i nadając dziecku takie imie czułabym się tak jakbym je nadawała na cześć tych durnych zachowań tamtych dziewczyn. A ponieważ raczej nie ma takich ludzi którym nie miałabym nic do zarzucenie i nigdy w niczym mi nie zaleźli za skórę (niestety :O) to wobec powyższego najprawdopodobniej dam swojemu dziecku takie imię którego nikt z mojego otoczenia nigdy nie miał, ani nie ma. A wy czym się kierujecie w wyborze imienia ?

Gość a ja ...
wierze w znaczenie imion dlatego moja corka bedzie nazywala sie Wiktoria, chociaz nie jest to moje ukubione imie nich idzie przez zycie jak burza i zwycieza!

Gość owejii
jeszcze jedna wiktoria. daj j uz spokoj, dosyc. ludzie, zacznijcie nadawc dzieciom zwyczajne imiona. jak sie bedziesz czulo twoje dziecko ,gdy w jego klasie bedzie po kilka wiktorii, oliwiii, julek i innych zuziow.

Gość imienniczka.
to bardzo ciekawe co mówisz. I muszę przyznać ze coś w tym jest. Nie znam osobiście żadnej dorosłej Wiktorii ale znam małą dzieczynkę u pewnej znajomej rodziny dokładnie o tym imieniu. I muszę przyznać ze dziewczynka jest prześliczna i bardzo przebojowa jak na swój wiek. Moja koleżanka a dorosła siostra małej Wiktorii juz teraz twierdzi ze jak mała za kilka lat zacznie dorastać to jej tato będzie musiał chyba ze strzelbą domu pilnować żeby żaden wstrętny chłopak nie ukradł mu córki ;)

Gość do owejii
a no atk się będzie czuło jak teraz się czują te aż do porzygania popularne Anie i Kasie

Gość Mi sie......
imie Wiktoria bardzo podoba, jest oryginalne....

Gość wiktoria ..._
teraz już przestaje być oryginalne :P

Gość a ja mam na imie karolina
mi sie nie podobaja takie imiona jak marty weroniki kamile i tak dalej i chociarz osoby ktore nosza to imie zazwyczaj radza sobie w zyciu i wlasnie tez mkna jak burza nie nadam:) podobaja mi sie rzadsze jak julja patrycja amelja

Gość lenka__
Julia i Patrycja, to twoim zdaniem rzadsze imiona??? No chyba zartujesz.....

Gość lenka__
Julia i Patrycja, to twoim zdaniem rzadsze imiona??? No chyba zartujesz.....

Gość moja
córka ma na imie Victoria,bardzo lubi swoje imię,ma 9 lat i nieprawdopodobne szczęście,chodzi też do szkoły baletowej i już występowała w Teatrze Muzycznym w przedstawieniu baletowym.Po prostu Victoria=zwycięstwo

lenka --> wiecej masz karolin agnieszek i tak dalej to nie sa jakies super hiper rzadkie imiona ale nie czesto mozna spotkac julke albo patrycje

Gość do moja
...i jeszcze do tych talentów wszelakich dochodzi to, że sra złotem...

Gość imienniczka.
Nie lubię imienia Agnieszka i Karolina bo mimo że ładne to są długie i trzeba je długo wymawiać. Oprócz tego skrótem od Agnieszki jest Aga a tu z kolei brzmienie mi się nie podoba

Gość lenka__
Mnie osobiscie denerwuja: anie, kasie i magdy.....brrrr.... A co sadzicie o imieniu Dominika??

Z tymi Wiktoriami i Oliwiami to święta racja..ostatnio prawie każda dziewczynka dostaje takie imię... Wiem co to oznacza na przyszłośc, ja ze swoim imieniem: Ania, byłam zawsze jedną z wielu Ań, w średniej jedną z 7! Ań w klasie, a na roku to już lepiej nie mówić (brak palców u rąk i nóg), dodam, że kierunek studiów nie był zfeminizowany (żadna tam Polonistyka..), więc tych kobiet ogółem nie było tak dużo, ale no cóż...co druga Ania.. Nawet gdyby mi ktoś mówił, że to ładne imię, to w tym nawale Ań z mojego rocznika, brzmi jak jakaś PRL-owska moda:)

Dominika fajne imie mi sie podoba ale skrot Doma beznadziejny :/ Skrot do Karoliny tez jest beznadziejny bo naogol Kara nigdy nie lubilam swojego imienia i nie dziwie sie jak ktos go ni elubi ;) Sandra nawet fajne jest ale mi sie kojarzy z takimi..yhm.. wiadomo :O

Gość lenka__
No dobra, to sie przyznam, ze ja mam na imie Dominika ;-).... Jednak nikt na mnie nie mowi Doma (pierwsze slysze!!) Znajomi mowia na mnie: DOMI

Gość gupia reklama grrr
a Lenka to zdrobnienie od jakiego imienia?

nie no w gruncie rzeczy Domi fajnie brzmi ;) Ja mam kolezanke Dome i kazdy zawsze doma doma doma doma..... i tomi sie wlasnie nie podoba:O ale imie fajne jest ;) tylko nie wiem czemu ale jak ktos mowi "Dominika" to przed oczami mam pelno malych kamyczkow... takie glupie skojarzenie:D

Gość gupia reklama grrr
a mnie imię Dominika kojarzy sie ze spódnicą w szkocką kratę :)

za to zabijam jak ktos powie do mnie Karolu ,albo Karola wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr co innego Karcia albo Karka ;) co za beznadzieja:O:O:O

Gość Crazy for YOU
Wg mnie lepiej nadawac imiona,ktorych nikt nie ma wsrod rodziny i znajomych. Dla mnie Ewelina,Milenia,Melania sa pieknymi imionami i rzadkimi :)

Gość gupia reklama grrr
powie mi ktoś od jakiego imienia pochodzi zdrobnienie Lenka?

imie Marta natomiast kojarzy mi sie z trawą ,zwyklą zieloną trawką wam tez sie kojarza tak czasem glupkowato imiona:(??? czy tylko ja mam taka fantazje:O

Lena to jest drugi czlon imienia np. MagdaLENA MiLENA tak samo jak jest Irena to potrafia mowic Renia chociarz to od renaty ale to nic.....

Gość gupia reklama grrr
chyba nie tylko Ty masz fantazję, mnie się np imię Kinga kojarzy z katarem, a Irena z piaskiem w oczach, to chyba jakaś forma synestezji, hehehe

Gość imienniczka.
A mi imię dominika zawsze się kojarzyło z ułożonymi obok siebie kostkami Domina :D którymi zawsze bawiliśmy się w pszedszkolu jakieś 20 lat temu

Gość lenka__
Lenka to raczej ruskie imie pochodzace od Helena..... (wybor nicka przypadkowy ;-) )..... Dominika kojarzy wam sie z kamyczami i spodnica w szkocka krate :)???? Nigdy bym na cos takiego nie wpadla :) Mi naprzyklad imie: wioletta kojazy sie z puszczalska, nie wiem czemu...