Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imienniczka.

Wybór imienia dla dziecka. Czy zauważyliście taką zależność...

Polecane posty

Gość iwonka ladniutka jest
Iwonka jest najladniejsze, zgadzam sie :D Nie znosze imion z "z z kropka" takich jak Bozena, Grazyna... ale juz Przemyslaw ladnie brzmi :D Wiecie ze w imieniu zenskim powinno byc "o" a w meskim "a" ?

Gość taka sobie Marta
Nigdy nie nazwałabym córki: Kaśka bo kojarzy mi się z chudą , patykowatą puszczalską dziewuchą, Ewa, bo wszystkie, które znam to albo lalunie zapatrzone w siebie, albo histeryczki i obłudne kłamczuchy. Eliza, bo kojarzy mi się z niezrównoważonymi psychicznie. Syna nie nazwałabym Marcin, ot tak po prostu, nie lubię tego imienia, Robert, bo kojarzy mi się z facetem, który o siebie nie dba. A teraz przejdźmy do tych przyjemniejszych rzeczy :) Podoba mi się: Małgorzata, Zuzanna, Maria,Liliana, Maciej, Jakub, Antoni, Miłosz, Jan. A Marty to fajne dziewuszki, chociaż szczerze nie znosiłam tego imienia aż do czasu studiów....poza tym jest bardzo dużo zdrobnień od imienia Marta :Martka, Martusia, Marteczka, Martunia, Marcia...Kiedys mówiono też do mnie Tusia, ale dorosłam i to zdrobnienie poszło w zapomnienie :)

Gość A mi się podoba
Jeremi i Jeremiasz:) To drugie trochę mniej...

Gość teodorateodora
ja mam Julianne troche osób krytykowało to imię ale myślę że nie jest złe:) mi się przynajmniej bardzo podoba:) a wy co sądzicie?

a mnie sie podoba Wiktoria ;) i imie Fabienne :) powaga lubie tez i Karolina ( Karo Kari Karola Karolka Karolcia Karolinka ) :) roznie mozna zdrabniac :) podobnie z imieniem Karina, Dominika tez jest fajne imie :). Ale nienawidze imienia Edyta po prostu nie moge go scierpiec i Malgorzata no p prostu masakra a powody sa banalne oczywiscie facet :P a druga Edyte znam i pustaczek jakich malo :( niestety, a zanim poznalam te dziewczyny to te imiona calkiem lubilam choc nie byly moimi ulubionymi.... :)

hehehe ja twz mam na imie Agnieszka i niespecjalnie za nim przepadam :( ale coz pretensje moge miec do rodzicow :P choc nie jest takie zle ot taka byla moda woloe swoje niz na przyklad Gertruda Hermenegilda Zdzisława Janina Wisława :P Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma a zawsze chcialam mieć na imie Anita :)

moja córeczka bedzie miała na imię Zuzanna , albo Antonina (antosia) bo mi sie takie podobają ...nie znam żadnej zuzy ani antoski więc dla mnie to bedzie orginalnie. sama nazywam się Jolanta i niecierpie tego imienia , chociaż noszę je bo mama nasłuchała się budki suflera ..:d

Mam na imie Aleksandra i w dziecinstwie bardzo go nie lubilam, bo bylo bardzo rzadkie i niespotykane. Chcialam sie nazywac Agnieszka:) Ale dzis w zyciu nie nazwalabym tak dziecka, bo jedna taka niezle zalazla mi za skore w czasie szkoly a druga Agnieszke (baaardzo niesympatyczna i niewychowana) spotkalam na studiach. I juz mi sie zle kojarzy. Przez cala podstawowke bylam jedyna Ola w szkole, to samo gimnazjum i liceum... Za to na studiach jest juz pare takich imion. Moda na Ole przyszla chyba stosunkowo niedawno. Bardzo podobaja mi sie imiona Julita i Basia. A z meskich: Adam, Sebastian, Hubert.

Gość switeczka
Moje imię to Anna, w domu mówią Ania i chyba tak zostanie do śmierci mój ukochany w telefonie i koledzy zwykle wpisują Anna moja szalona koleżanka mówi Anka dalsza rodzina Aneczko a czasem nie za często słyszę Aniu....mmm poezja rozpływam się wtedy:)

Gość a moje imie...
ja mam na imie Kinga:) swojego czasu nie lubilam swojego imenia ..sama nie wiem czemu a dzis nie zamienilabym sie z nimkikm.. bardzo mi sie pogoba.. taka Kingusia.... Kinius.... kingus.... kinia.. aj mi sie poboda:) polecam:)

Gość ja mam bardzo rzadkie imie
ale otrzymane po babci, wiec z uzasadnieniem. Staram sie to imie nosic godnie , choc dlugo nie znalam nikogo o tym imieniu teraz okazalo sie, ze 2 moje kolezanki nazwaly tak corki - podobno z mojego powodu. Jest mi milo To prawda,ze imie kojarzy sie z człowiekiem. Dlatego nadawanie imon np pod wplywem jakichs nienajlepszych seriali swiadczy o guscie rodziców i rzutuje potem na stosunek do dziecka.

Gość ryszarda_P
Jeśli będę miała córkę dam jej na imię Jagoda - uwielbiam to imię jest takie słodziutkie. Lubię też imiona takie jak: Gabriela, Katarzyna, Maja. Z męskich podobają mi się: Artur, Bartłomiej, Jan i Mateusz. I to prawda, że wybierając imię kierujemy się względami osobistymi, ewentualną sympatią lub jej brakiem dla osob noszących dane imie.

Gość a mi sie podoba Agnieszka
bo wszystkie Agnieszki na mnie lecą ;) Beata też bo pamiętam taką jedną fajną i chętną (ech jeszcze chętnie bym ją spotkał) ;) Podoba mi Kinga (taka nieśmiała i sexy - marzenie) :) Również Monika (zawsze są napalone) ;) Z innych imion tak teoretycznie Amanda, Róża, Klaudia, Sandra, Liwia, Lena... na razie wystarczy :)

Ja nazwalam mojego synka Arno, bo mi sie to imie spodobalo u mojego nauczyciela j. niemieckiego. Bylo z tego troche klopotu z moim ex, bo cos mu sie zdawalo ;-) Arno, albo tez inna forma- Arne, to imie niepospolite, no i ma to obligatoryjne \"a\", o którym pisala jedna poprzedniczka ;-) Pozatym nie nazywalo sie tak w szkole zadne inne dziecko (zyjemy w Dolnej Saksonii, Niemcy), jezeli mój synek cos zgubil, a bylo podpisane, to wrócilo do nas z powrotem ze szkoly czy basenu- mieszkamy w malenkiej miescinie. Kumple mojego prawie osiemnastoletniego syna nazywaja sie po prostu Sebastian, Marko, Timon, Benedikt, Sascha, i takie tam, dziewczyny to Nadine, Nicole, Iriny, Tamary, Lindy, Nadje, Jennifery i Jessiki.

mi sie podobaja:Lena,Julia,Weronika,Wiktoria,Helena,Oliwia,Liwia, Jagoda,Gabriela,Lilia,Antonina,Zofia,Antoni,Jeremiasz,Filip,Piotr, Karol,Jan nie cierpie: -Doroty (kojarzy mi sie z taka niedomyta lala z podstawowoki) -Aldony (taka mala glupia) -Edyty (zadufana w sobie) -Sylwii (okropna nauczycielka) -Elizy (to samo) -Pawła (paskudny chichoczacy chlopak) -Rafała (to samo)

Gość ceski film
A co myslicie o tym ze ktos chce dac na imie synowi Otik?

Gość QX
a ja mam na imię Bernadetta. Jak byłam mała to też nie lubiałam tego imienia, ponieważ miałam ochydne zdrobnienie od niego! A teraz cieszę się,że mam tak na imię,bo jest ono raczej nietypowe i jak określił jeden z moich profesorów na studiach- takie "bajkowe"!!!:)))

Gość prozachodni
a mi sie podobaja imiona miedzynarodowe, nie polsko-slowianskie np. Adam, Armand, Leon, Patryk, Amelia, Amanda.

Gość a mi ciebie szkoda
ja jak bede moze kiedys miala dziewczynke to nazwe ja Tessa (zadna Teresa jakby co) tu gdzie ja mieszkam normalne sa imiona jak : Puk, Luk, Qwint i wiele innych podobnych uwazanych w Polsce za zabawne lub smieszne

A ja sie ciesze że sie nazywam \'\'Diana\'\' własnie przez to,że nie ejstem powtarzającą sie Ania,Kasia itp. w liceum jak do trzeciej klasy doszła na rok Kolejna Diana to doznałam szoku:) i tym sposobem z jednej Diany na całą szkołe-zrobiły sie dwie:) he he. A na imie z bierzmowania wybrałam sobie tą sławną \'\'WIktorie\'\'

Gość a mi ciebie szkoda
mi tez , ale nie wiem czy dane mi jest miec dziewczynke ;)

17 lat temu imię Dagmara można było spotkać najwyżej w biblotece jako książka \"DAG CÓRKA KASI\" a 12 lat temu imię Wiktoria kojarzyło się u mnie w mieście tylko jako KLUB SPORTOWY ....dzieci tak się nazywają i wtedy były jedyne i mam się teraz powiesić z powodu obecnej ich popularności??/!! a może mam im zmienić ?// ..przesadzacie naprawdę..

Gość Diana-ładne imie-rzadkie
:) Ja sie zastanawiam nad Różą...piękne imię, moim zdaniem.

Gość a mi ciebie szkoda
jak juz o kwiatach mowa... mam znajomych co maja coreczke Irys , tez ladnie ;)

Gość ****ONA****
Ja mam na imię Marlena- jest to bardzo rzadkie imię. Ale moje ulubione imiona to Jawier ( Hawier), Juanita (Huanita), Fabian, Fabien, Marcelina, Kornel:)

Fabian, Lucjan, podobnie jak Julian, czy Florian, kojarzą mi się wyłącznie ze zniewieściałymi typkami o podkręconym wąsiku. ble :P

Gość =* moim zdaniem..
Karolina brzmi fajnie ( sama mam tak na imie wiec nie zaprzeczajcie =]). Tak prawdę mówiącto troche denerwujące bo w mojej klasie jest nas 4 ale bardzo lubie swoje imie. Nigdy nie spotkałam nie miłej Karolina i dlatego nie wiem czemu prawie wszyscy uwazaja że to glupie imie. A tak co do męskich imion to najczęściej spotykam Michałów i Pawłów, wiec to albo moj pech albo tak wielu ich jest xD