Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imienniczka.

Wybór imienia dla dziecka. Czy zauważyliście taką zależność...

Polecane posty

Gość gupia reklama grrr
może przez image Wioletty Villas?

Gość gupia reklama grrr
a słyszeliscie np. żeby kto ś teraz dawał na imię dziecku Bożydar albo Bogumiła :D

Gość lenka__
Zdaza sie. Bogumila jest okropne, ale Bogusia calkiem calkiem... Jak bylam mala dziewczynka strasznie wstydzilam sie mojego imienia, bo bylo wtedy malo popularne (jestem rocznik 77), zawsze meczylam mame, ze chce sie nazywac: ala, ola, albo ela :D.....

Gość nemesia
a ja mam problem, planujemy z mężem dziecko i już zastanawiam się nad imionami podoba mi się kilka, może podpowiecie, które najładniejsze chłopczyk: Oskar, Nikodem, Donald, miłosz lub Mikołaj (ale jak dziecku wytłumaczyć, że to nie on przynosi prezenty:)) dla dziewczynki Ramona, Róża, Stella, Klaudia, Patrycja, Weronika, Sandra, Angelika

Gość nooooooooo
stella i donald

Gość mnie sie nie podoba
karolina. Kojarzy mi sie z taką herod babą, brzydką i głupią. Nigdy bym tak córki nie nazwała. Z męskich nie znoszę Darków, Przemków. Brzmi dla mnie obrzydliwie. Reszta może być :D

Gość Taka jedna z wielu Wiktorii
Kiedys nienawiadziłam swojego imienia...Chciałam nazywac sie Katarzyna, hehe... Wiktoria kojarzyło mi się ze strą babą;p! Z czasem zaczełam je doceniać, bo zawsze jakoś ludzie mnie zapamietywali... Oczywiście ma to tez swoje negatywne strony, kiedy nie chcesz byc zapamietanym:) Nigdy jakos nie wierzyłam w magie imion, ale coś w tym jest... Nie jestem moze przebojowym człowiekiem, ale dość ambitnym i upartym i kocham zwycieżać... Sprostać takiemu imieniu nie jest łatwo;/ Gdybym jednak nie miała tak na imie, to pewnie nazwalabym tak swoją corke:) Uważam ze oryginalne imiona są piękne, bo dają dziecku juz od samego początku jakąś niezrozumiałą indywidualność i wyjątkowość. Nie twierdze, ze tylko te dzieci tak sie czują, ale imie jest w miare pomocne:) Pozdrawiam i miłej nocy:)

Gość natalija
Ja mam na imię Natalia. Według Was to ładne imię? Ja je bardzo lubię, ale w pełnej wersji, a nie Natalka, Natala, Natka, Natusia itp.

Gość marta23
mi bardzo sie podoba Amelia i Ilona, ale sporo czasu jeszcze uplynie zanim zrobie z tego uzytek :-)

Gość Taka jedna z wielu Wiktorii
Natalia - bardzo ładne imie i tak mogłabym nazwać swoją córeczke:) Podrawiam:)

Gość lalala
lenka moze byc tez od leny

ja nazwalam swoja coreczke Oliwka ale nie dlatego ze to teraz popularne imie tylko urodzila sie z piekna oliwkowwa karnacja ze nie sposob bylo znalerzc imie bardziej pasujace od Oliwki :) dlatego nie kazdy kieruje sie moda. czasami imie wprost nie pasuje do jakiejs osoby, ze nie mozemy go nawet zapamietac i nieswiadomie zmieniamy je zwracajac sie do kogos innym imieniem. mialyscie tak kiedys?

Gość mi np Kamila kojarzy sie z kam
yczkami...a Marta ze czyms suchym :O

Gość kret
Najcudniejsze imię świata: Iwonka.

Gość Bez obrazy ale
😭... nie cierpie imienia Agnieszka. Te tlumy dziewczyn o tym imieniu. Imie niespecjalne i pospolite. W klasie byly w latach 70, 80 (nie wiem jak potem) 5 uczennic o tym imieniu na 15. Nie wiem co rodzicow w tym zachwycilo. Mialam kolezanek kilka o tym imieniu i oczywiscie nie mialam z tym problemu, ale zawsze bedzie mnie dziwic ten rodzicielski ped do nadawania bezplciowego imienia Agnieszka... Jak napisalam w naglowku: bez obrazy (Agnieszki na forum) ;-)

Gość Bez obrazy ale
😭... nie cierpie imienia Agnieszka. 😭Te tlumy dziewczyn o tym imieniu. Imie niespecjalne i pospolite. 😭W klasie byly w latach 70, 80 (nie wiem jak potem) 5 uczennic o tym imieniu na 15. Nie wiem co rodzicow w tym zachwycilo. 😭Mialam kolezanek kilka o tym imieniu i oczywiscie nie mialam z tym problemu, ale zawsze bedzie mnie dziwic ten rodzicielski ped do nadawania bezplciowego imienia Agnieszka... Jak napisalam w naglowku: bez obrazy (Agnieszki na forum) ;-)

Gość ojojojojjaaaa
ja mam na imię Agnieszka zwykłe imię zresztą jak każde -pospolite szał lat 80 . a moja córcia ma na imię Wiktoria ładne imię ale niestety oklepane... tak już bywa ... ale mój syn jeśli będę go miała dostanie na imię LUCJAN stare i mało używane imię uważam że jest orginalne

Gość gaaska
tez mam na imie Agnieszka - owszem tez mnie wkurzalo ze imie bez wydzwieku:) i oklepane ale dokładnie tak samo bede myslay te wszystkie OLe julki wiktorie i karolinki bo gdzie sie nie obejrzysz to wszedzie ich pelno. to wlasnie jest kwestia mody i nie trzeba tu lat 70 czy 80 bo traz jest to samo. uwazam ze wybierajac imie dla dziecka trzeba je dopasowac do naszysz nazwisk, czasem kieruja sie tradycja u mnie w rodzine sa dwa meskie imiona Piotr i Adam pojawiaj sie w kazdym pokoleniu ale nie przechodza z ojca na syna:)jak jeden wuj dal tak dziecku na imie to reszta juz byla zwolniona:)

no ja mam na imie Agnieszka (r. 82) i w podstawowce byly nas dwie , w liceum bylam jedna a na studiach teraz tez dwie ( o ile pamietam) wiec nie jest tak zle :)

Gość joanna jest bardzo ladne

Gość popularna Agnieszka
głupia gęś - racje masz , nie sposób się ustrzec od mody jesli nie teraz to za kilka lat , mojemu synowi na imię Damian jak sie urodził to pełno było Patryków , Łukaszów Kamilów i innych takich więc ja chciałam być oryginalna i udałao mi sie lecz tylko na kilka lat bo teraz to cała masa Damianów lata po podwórku , więc sami przyznajcie rację ze na wszystko przyjdzie czas heheheh a pamiętacie jakis czas temu był wysyp Jaśków a niby takkie stare i brzydkie imie a tu prosze :P

Gość ja mam na imieMARTA
na drugie MAGDALENA:) a lubie imiona:MONIKA, IDA, DOMINIKA,MARIANNA. nie lubie:EWELINA[szczyplalam niei byla intrygantka],PATRYCJA I PATRYK[kojarza m isie ze smierdzacym paprykarzem no nie wiem czemu:/],OLA[pelno tych OL tu i tam,.,.,.przesyt jednym slowem ]. JA raczej jak bylam mala ,to lubialam sie z facetami bawic w bitwy, jako mala dziewczynka uciekalam rowerkiem poznawac okolice[ 3 lata:P] a,gdy moja siostra bawila sie grzeczxnie w piaskownicy 3 godziny.:P Bylam gorsza niz szatan:P

Gość ---------
najbrzydsze imię i tak oklepane że tylko grzygnąć to joanna , aśka i inne formy tego imienia , mnie się podoba Norbert, Oskar, Hubert,Judyta, Małgorzata, Wiktoria, Cezary to tyle z moich typów.

Gość najpiękniejsze imię to EWA D
I basta! :D:D:D I do tego wcale niepopularne! Za to EWELINA - marna odmiana EWY - FUUUUJ

Gość adwokat z urzędu
Najpiękniejesze to Alicja ( jak z Krainy Czarów ) Ewelina (albo jak mówia Ewelyna) - strasznie kurewskie , Ewa zresztą też .

Gość Ja mam na imię Alicja
i muszę przyznac,że cieszę się ze rodzice tak dali mi na imię .Kiedyś myślałam,że swojemu synkowi dam na imię Lucjan, ale wszyscy mi mówią że skrzywdzę dziecko, zastanawiam się jeszcze nad- Joachim,Antek,Jonatan dla dziewczynki Małgosia, Marysia,Łucja z resztą sama nie wiem, myślę że jak już przyjdzie dziecko to imię samo się znajdzie.

Gość dziewczyna z księżyca
a mnie się podoba Zyta albo Urszula :) a chłopak koniecznie Wiktor !! Dzięki oryginalnemu imieniu wszyscy zapamiętują człowieka, więc jest ono bardzo przydatne ;)

Gość Sylwia_Sylwia
Mnie się moje imię w dzieciństwie nie podobało. Chciałam sie nazywać Natalka;) Ale teraz ludzie mnie zapamiętują, jestem charakterystyczna i poznałam tylko 2 swoje imienniczki w życiu:)

Gość Sarka
mi sie bardzo podoba wiele imion ale te naj to:Wiolka a ja mam najgłupsze imie Julka