Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Slowianka

Kosmetyki najlepsze dla noworodka

Polecane posty

Gość Slowianka

Prosze wpisujcie tu swoje typy:mydelka,szamponiki,chusteczki do pielegnacji itd.

Moje typy: Mydełko i oliwka Bambino Chusteczki Johnson&Johnson Pieluchy Pampers SZampopn Johnson&Johnson kiełki pszenicy (czy jakoś tak) Krem do pupy: Linomag profilaktycznie, jeśli są jakieś zaczerwienienia to Sudocrem lub Bepanthen Na popękane na początku karmienia brodawki: Bepanthen maść (REWELACJA!!!) A tak generalnie, im mniej kosmetyków dla malutkiego dziecka tym lepiej. I nie należy często zmieniać Do prania proszek Jelp kolor

Gość IWKA26
chusteczki dzidzius pieluchy huggies oliwka johnson&johnson w zelu szampon johnson&johson mydelko bobas do prania lovela

Gość Debet
pieluchy pampers chusteczki pampers sensitive szamponik Penaten mydelko Bambino i Fissan puder J&J oliwka Penaten Krem na odparzenia Penaten

Ja polecam cała serie kosmetyków NIVEA BABY. Są dość dorgie ale naprawdę warto w nie zainwestować, szczególnie na początku :).

Gość jusiek
Z HIPPA są super,ale drogie

popieram serię Nivea. ja stosuję od początku, mam tylko zastrzeżenie do oliwki, ale chyba moj synek ogolnie oliwek nie lubi. Dla wrażliwych dzieci super jest Balneum Baby cream, mydełko Oilatum-drogie, ale po prostu czary-mary, rewelacja. Kupilam, jak maly dostal uczulenia po jedzonku

Gość tylko bambino
a J&J to syf, po którym większość dzieci łapie uczulenie

Kosmetyki Bambino, Chusteczki Huggies Pieluchy Pampers Do kąpieli Oilatum Na odparzenia Linomag Profilaktycznie Sudokrem J&J odradziła mi pediatra bo uczula wiec nawet nie próbowalam

Gość frantik
jak dla mnie najlepsze sa zwlaszcza na poczatek kosmetyki z Oilatum:emulsie do kapieli,mydelko,kremyitp.Nawet w szpitalu zaraz po urodzeniu niemowleta sa w tych kosmetykach kapane!Na 100% nie uczulaja i sa specyjalnie dla niemowlat(choc sa drogie)WARTO sa wydajne.Pieluszki polecam Pampers i Haggis sa bardzo chlonne i nie powoduja podrażnien na delikatnej skórze dziecka.Chusteczki Pampers i NIVEA bo sa najbardziej wilgotne i super nawilzaja pupe dziecku!Krem do pupy SUDOCREM tez dobrze usuwa sie przy zmianach pieluszek i jest bardzo wydajny:)wystarczy bardzo cieniutka warstwa i dziala!!!Do prania ciuszkow polecam JELP.:)Zreszta kazdy uzywa cos innego mojego bobasa te kosmetyki nie uczulily i zawsze bylam zadowolona!!!

Tych kosmetyków na początek nie będzie zbyt wiele. Ja mam: -Pieluchy Pampers, testuję też inne, ale potem z podkulonym ogonem wracam do Pampersów. -mydełko Nivea -Chusteczki nawilzajace Nivea -OILATUM -płyn do kąpieli. Stosuję na zmianę z mydłem, ale częściej myję córeczkę Oilatum. -oliwka do ciała- SKARB MATKI w żelu - ślicznie pachnie -Sudocrem na odparzenia (raczej zapobiegawczo). -Spirytus 70 % do pępka

Gość cześć mamuśki
Polecam całą serię "NIVEA BABY" Znajdziecie tam dosłowie wszystko, także dla wrażliwej skóry noworodków. Pytajcie położne środowiskowe,są w programie "troskliwa pielęgnacja" i dostają paczuszki dla mam z próbkami kosmetyków i całą ofertą.A także książeczką jak należy pielęgnować skórę maleństwa,ksiażeczkę z ćwiczeniami dla mam po porodzie,ulotkę dotycząca kąpieli,masaży i przewijania malucha. jednym słowem dosłowie wszystko co na początek potrzebne. Pozdrawiam P.S sama przekonałam sie co do tych kosmetyków.Moja mała w tej chwili ma już 6 lat,a nadal używam kremu do pielęgnacji twarzy i ciała właśnie z tej serii.Mają przyjemny ,subtelni i delikatny zapach. Rewelacja!!!!!

Gość My używamy
niewiele i niewiele testowałysmy.......polecam pieluszki pampers i huggies, chusteczki dzidzius (tanie i bardzo dobre), Sudocrem do pupki (innych rzeczy nie uzywalam bo się Bubusiowi nigdy nic powazniejszego nie wydarzyło), do kapieli na poczatek Oliatum potem mozna dobrac kosmetki o podobnym skladzie ale tansze w aptece...mu uzywalismy do pol roku teraz uzywamy Baby Delfi płyn do kapieli z oliwką (rewelacja i tani) aha i do buzi krem na niepogode AA. Zgadzam się z dziewczynami w kwestii nie zaduzo (bo po co??) i nie robić z dziecka doświadczalnego króliczka. Dlatego tez nie pisze o innych kosmetykach np J@J i Nivea bo ich nie uzywalismy. Nie polecam oliwki Bambino- nasza Bubusia darła sie po niej niesamowicie. Jak tylko odstawilismy normalnie inny dzieciak i tak prawie cale opakowanie zuzylam do wlasnej kąpieli. Mamy jeszcze jakies dzidziusiowe mydelko do mycia raczek i pupci podczas kapieli. Cale cialko namydlam plynem do kapieli - samo mydelko za bardzo wysusza a o stosowaniu balsamów u Bubusi nie ma mowy bo juz wyczynem jest jej pieluche zalozyc......jak czuje ze jest wolna to zwiewa jak tylko poloze ja na materac :]

Ja używam szamponu i balsamu hipp i jestem zachwycona. Skóra mojego malucha jest w świetnym stanie. Bardzo polecam. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.