Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dj dupa

jakie dziwne rzeczy zdarzalo wam sie JESC gdy byliscie DZIECMI???

Polecane posty

ja standardowo jadlam snieg i sople, jadlam mamy szminki, szczegolnie te owocowe co ladnie pachnialy, ale ja mialam moja ukochana szminke; klej w sztyfcie , a moj kuzyn jadl szklanki nie wiem czemu, ale cale szczescie tylko raz sie pocial zawsze ktos dorosly mu za wczasu wzial szklanke ;)

Gość jadłam
a w moim menu było: - papieros mojej mamy - żelazny mały trójkącik który mi utknał w gardle i musiał mi to lekarz wyciagać - gaguły czyli zielone niedojrzałe jabłka - pączki (kwiatki) ze szparagusa (taka roslina do strojenia bukietów0 - sople lodu z dachu +snieg - gile z nosa - strupy - z nakrętek spijałam wódkę po imeininach taty (z kieliszków też) - surowe ciasto na babkę

4 ostatnie rzeczy przedmowcy tez jadlam tj; - kozy z nosa - strupy - z nakrętek spijałam wódkę po imeininach (z kieliszków też) - surowe ciasto na placek

Gość asdff
A ja jadłam: -gumowe fragmenty tenisówek (niekoniecznie swoich) -klej biurowy -krede -oprócz tego, jeśli na czymś była naklejona naklejka to uwielbiałam je lizać i probować zlizywac. Wiecie, nasza mnie taka chęć żeby dziś sprobować jeść to co kiedyś jadlam :)

Gość asdff
miało być naszła, nie nasza w ostatnim zdaniu

Ja kiedyś nie umiałam powiedzieć swojego imienia i nie mówiłam Angelika, tylko kalika... A co jadłam?? -piasek -tynk ze ścian -farbę od stolu -trawę -kanapki robiłam sobie z liści i piasku -takie żarcie, które moja babcia dla kur robiła, taką tam paszę ugotowaną z jakimiś ziemniakami, to ja chodziłam do kur i im to wyjadałam -kurze bobki -papierki, gryzłam papier i gadałam, że to guma do żucia -i kiedyś sobie popalałam papieroski, tzn, jak tata wyrzucił niedopałek i sobie poszedł, to ja od razu podlatywałam i soeib to popalałam A z takich dziwnych akcji, to jak byłam malutka (tak ze 3 latka) na wsi u dziadków wzięłam sobie widły takie wielgachne i poszłam z nimi w las. Potem gdzieś na łąkę i tam były krowy i sie ich przestraszyłam, to się rozdarłam na całe gardło i tylko dlatego dziadkowie mnie znaleźli... hehe A moja koleżanka, jak była malutka to sobie myślała, że jest śliczną blondyneczką, ma kręcone wlosy i niebieskie oczka, a tymczasem była czarna, miała ciemną karnację i czarne oczy. I tak kiedyś podeszła sobie do lusterka i się pyta babci \"a kto to jest\", a babcia jej na to \"to przecież Ty Martusiu\", a ona sie przestraszyła, uciekła i przez cały dzień beczała. Teraz się śmieje, że do dzisiaj ma do siebie uraz i kompleksy...

Oooo z przedmówców to też... -strupki -surowe ciasto na placki (do tej pory czasami podjadam) -gumę arabską -kredę -wódkę też spijałam z nakrętek i kieliszków Mój kuzyn połknął kiedyś 5 groszy, kuzynka piórko od jakiejś perliczki czy czegoś, takie ładne, a wujek małą żabę... (ale to też, gdy byli mali) a co do tego kleju i szminki, to kiedyś dopadłam klej w sztyfcie i sobie nim usta posmarowałam...

standartowo to dziecięce żołądki przyjmą raczej wszystko :-) ja swoich wybryków kulinarnych miałam tyle co inni(w tym trawa, sople, piasek) ale przebijał mnie mój brat jadł rogi z gazet(tylko rogi niezadrukowane-reszta mu nie smakowała, do dziś nie wiemy dlaczego??)a siostra moja bombeczki z choineczki-myślała pewnie, że to jakieś cukierki, ale nigdy sobie krzywdy nie zrobiła:-)

Jadłam tez kwiaty akacji, ale ogólnie to kwiaty koniczyny były wsród dzieci modne. Duze świństwo jednak wypiłam kiedyś w postaci aromatu do ciasta, w takich duzych buteleczkach był wtedy. Surowe ciasto lubie do tej pory.

Napewno drapalam ściane i nie wiem czy to tynk czy farbe albo mieszanke trego zjadalam

Ja wyzerałam u babci surowe ziarna pszenicy, z takich duzych (jak mi sie wtedy wydawało) pseudosilosów znajdujących sie w zabudowaniach gospodarskich. Siedziałam tam godzinami. Ale chyba nie mam w sobie nic z kury :).

Lunia, nie przejmuj się, też jadłam, prosto z kłosów lub już ze skrzyni, i jadłam takie mleko w proszku dla cieląt, było zbrylone i trzeba było nieźle się naskrobac, zeby odłamał sie choc kawałek

zauważyliście, że wszyscy kojarzą nazwę \"chlebek\"?? a przecież to nie jest prawdziwa nazwa tej rośliny, myślałam że tylko ja i moje koleżanki z dzieciństwa tak na to mówiłyśmy, a kojarzycie nazwę :\"tramwaje\"?? my tak mówiliśmy na te robaki co chodzą pomiędzy płytkami chodnika

Gość sobietaka
mieszkam i mieszkalam w miescie ale siasiadka miala maly kurnik i chodowala kury kazdego dnia wlazilam do kurnika i wypijalam jej jajka te puste jesli nie zbulam wkladalam spowrotem a ktore sie zbily wyrzucalam wypijanie jajek trwalo ponad tydzien zanim mnie nie przylapano od tamtego czasu nie nawidze kogla mogla nie nawidze jajek - brzydlistwo

ja zarlam snieg piasek takie chwasty co maja listki w ksztalcie serduszek wyjadalam mojemu chomikowi takie delicje i dropsiki. rysiki z kredek krede szminki mamy. bab z nosa nie jadlam i nie wiem czy zalowac bo widze ze wiekszosc ma to za soba.... :) o i wsadzilam sobie kiedys guzik od koszuli do nosa :)

Gość upupupupupu
up

Gość wszystkozerna
- krem nivea - kredki swiecowe - strupy - gile z nosa - surowe ciasto - polne roslinki - guziki - surowe mieso - karma dla kota

Gość niktosik
Dziś moja 8letnia córka połkneła spinkedo włosów

jadłam korektor z korektora w pendzelku :) i klej z tubki. Poza tym chwasty uliczne i 1 lizaka z całą zgrają dzieciakow na spółe

Gość smakoszka
- krem nivea - najlepszy - strupy - pychotka - wosk ze swiecy - raz zabierlam sie juz za rtec z rozbitego termometru babci, ale zostalam powstrzymana - dzieki ci mamo! i wiele innych przysmaków aaaaa no i kiedys w zime sprawdzalam jak smakuje matalowa poręcz od schodów, oczywiscie sie przykleiłam ozorem i w krzyk. Jak zwykle mnie ktos uratowal!

ja jak bylam dzieckiem jadlam lodygi od tulipanow ,a juz szczegolnym rarytasem dla mnie byla ta biala gabka w slonecznikach mniam