Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iguana25

Czy może być ciąża jeśli nie ma podwyższonej temperatury?......

Polecane posty

Hej dziewczyny. Mam pytanie - czy kobieta może być w ciąży mimo, że nie ma podwyższonej temperatury ciała (mierzonej i pod pachą i w pochwie - rano)? Okres spóźnił mi się trzy dni. Niby dziś się rozpoczął, ale kompletnie nie przypomina mojego zwykłego pierwszego dnia. Jest to właściwie znikome brązowe plamienie. Do tego bardzo bolą mnie całe piersi - też zupełnie inaczej niż zwykle. Pytam więc czy może być tak, że mimo braku podwyższonej temperatury mogę być w ciąży? Oczywiście w najbliższych dniach zrobię test, i oczywiście sprawdzałam to zagadnienie we wcześniejszych topikach, jednak nigdzie nie znalazłam jednoznacznych opinii za lub przeciw. Odpiszcie więc dziewczyny, tylko proszę bez głupich uwag, bo wiem co należy robić, jednak chciałabym poznać jeszcze Wasz opinie :) Pozdrawiam!

witaj! u mnie na poczatku ciazy temp skoczyla do 37.3 nigdy takiej wysokiej nie mialam i utzrymywala sie b dlugo zazwyczaj 2 dni przed planowana @ temp spadala z 37 do 36.7 i wiedzialam ze dostane na 100% okres

wydaje mi się że w przypadku ciąży temperatura zawsze jest podwyższona, jeśli spada przed miesiączką, oznacza to spadek poziomu progesteronu a ten hormon jest niezbędny aby wczesną ciążę utrzymać, jeśłi poziom ten spada, dochodzi do obniżenia temperatury i krwawienia. Rzadko zdarza się że temperatura nie spada, przed miesiączką ale dopiero w trakcie, więc jeśli Tobie się podwyższona temp nie utrzymuje to wydaje mi się że ciąży nie ma. Ale zrób test.

Hmm.. trochę się rozczarowałam .. Wielkie dzięki dziewczyny! Buziaki dla Was! Pozdrawiam ciepło!