Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

5th avenue

Definicja milości

Polecane posty

Jak zdefiniujecie słowo \"milość\"? Ale nie mam na myśli sexu, tylko uczucie. Pamiętam z dzieciństwa taki wierszyk: milość to piękne i wzniosle uczucie a tak potrzebne jak dziura w bucie bo gdyby dziury w bucie nie bylo którędy by się nogę wlożylo? Strasznie infantylny, ale czyż nie oddaje istoty sprawy? :-p

Gość natiiiiiiiiiiiii
Miłość cierpliwa jest Miłość łaskawa jest Miłość nie zazdrości Nie szuka poklasku Nie unosi się pychą Nie jest bezwstydna Nie szuka swego, Gniewem się nie unosi Nie pamięta złego Nie cieszy się z niesprawiedliwości Lecz współweseli się z prawdą Wszystko znosi Wszystko przetrzyma We wszystkim pokłada nadzieję Miłość nigdy nie ustaje ot tak to moja definicja (; ❤️

natiiiiiiiiii >>>>>>>>>>>No nie wiem, chyba nie Twoja ;) Co nie zmienia faktu, iz jest to najpiękniejsza definicja miłości :D

\"Miłość... to takie coś, czego nie ma... To takie coś, co sprawia, że nie ma litości. To tak, jakby budować dom i palić wszystko wokół. Miłość to jest słuchanie pod drzwiami czy to jej buty tak skrzypią po schodach. Miłość jest wtedy, kiedy do czterdziestoletniej kobiety wciąż mówisz \'moja maleńka\'. I kiedy patrzysz jak on je i sam nie możesz nic przełknąć. I wtedy, kiedy nie zaśniesz, zanim nie dotkniesz jej brzucha.... Miłość jest wtedy, kiedy stoicie po olbrzymim drzewem a ty marzysz, żeby sie zawaliło, bo wtedy będziesz mógł ją ochronić (...)\"