Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona***

SWĘDZENIE CAŁEGO CIAŁA W CIĄŻY ??????????

Polecane posty

Gość Zmartwiona***

Jestem w 33 tygodniu ciąży i potwornie swędzi mnie całe ciało! To, że w ciąży ma prawo swędzieć brzuch to dla było zawsze oczywiste, ale od paru tygodni to coś innego. Zaczęło się od swędzenia rąk i stóp, teraz to już całe ciało! Nie mam żadnych oznak uczulenia, żadnych plam etc. Doskwiera mi to głównie wieczorem i w nocy i żadne kąpiele ani kremy nie pomagają. Co to może być? Z góry dziękuję

Gość hopsiak
ale jak nie jestem w ciazy...a cholestaza tylkowtedy wystepuje...poza tym nie mam tego czesto....

Gość madziałka
do "A MOŻE ZACZNIJCIE SIĘ MYĆ":widzę,że przebywają tu inteligentne kobiety z wyjątkiem ciebie no ale co zrobić świat musi się składać też z debili inaczej nudno by było!Bez urazy do facetów bo są wyjątki ty jednak na bank należysz do grona facetów nie wierzę,że kobieta mogłaby powiedzieć coś takiego...No chyba,że jest jakiś powód na przykład jesteś zbyt brzydka i głupia jak widać by ktokolwiek chciał mieć z tobą dziecko i swoją złość przerzucasz na ciężarne żal mi ciebie:(

Ja miałam cholestazę. Z tym, że mnie nie swędziało. Tak też może być - nie zawsze wysoki poziom bilirubiny we krwi ma odzwierciedlenie w jej poziomie w skórze, a to z kolei w intensywności swędziawki. A próby wątrobowe miałam wybujałe aż miło. W Polsce mało kto bada wątrobę profilaktycznie. Wy macie nad waszą cholestazą kontrolę. Pomyślcie o tych, które nie mają żadnych objawów i są nieświadome niebezpieczeństwa. Ja miałam farta, że w mojej przychodni enzymy wątrobowe bada się \"z założenia\". P.S. Córcia urodziła się zdrowa.

Gość DoMiNo27
NO na to to nie ma żadnego lekarstwa.Ja stosowałam diete nisko tłuszczową żeby odciążyć wątrobę i kąpałam się w wodzie z mąkom ziemiaczanom tzw.KROCHMAL.Na chwile łagodziło swędzenie.Minie wszystko po porodzie NIESTETY DOPIERO PO...POZDRAWIAM....

Gość kasia brzuchasia
przeciez swedzenie nie jest oznaką ciąży.... sama nie wiem, jak juz lekarza wykluczają ciąze to czemu dalej uwazasz ze ona moze byc w ciązy??

Gość gość
Spróbuj kremu z ektoiną Ectoskin P7. Powinien Ci pomóc. Mi w każdym razie pomógł.