Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Realista 123

Papież przyjeżdza - wielka radość - tylko dla kogo ??

Polecane posty

Gość Scanka
Juleczka 26 :-) Kto wie co będzie za 40 lat... A jakis odsetek ludzi zawsze się w Kościele będzie modlił. Życie uczy pokory...i im człowiek "doroślejszy" ;-), tym bardziej zdaje sobie sprawę, że na sobie tak do końca polegać nie może... Dobrej Nocy! 🌻

chcę dodac, żenie mam nic przeciwko jakiejkolwiek religii i jej wyznawcom, tylko wkurza mnie, gdy przenika ona do takich aspektów mojego zycia jak prawo, telewizja, polityka, itp. A siedźcie sobie w tych kościołach i klepcie różance, ale żeby aż tak podporządkowywać wszystko pod katolicyzm to już mi się nie podoba. Państwo powinno być neutralne.

Gość nie jestem katolikiem
juleczka przesadzasz. Ja sie zgadzam ze religia nie powinna mieszać sie do prawa, telewizji, polityki, ale kto tu ci wszystko podporządkowuje? Polska pomyliła ci sie z Iranem! Jeśli chodzi o prawo problem dotyczy jednej rzeczy - aborcji. To nie jest tak ze każda ustawa jest napisana przez biskupa. Nie wiem co to znaczy przenikanie religii do telewizji. Że są programy religijne albo w wiadomościach mowią o papieżu?? A jak mówią o Bushu to czego to jest przenikanie?? amerykańskiej propagandy? No a w polityce wiesz jak jest, jeden modli sie przed kamerami a drugi chwali ojca Rydzyka, wszystko na własną odpowiedzialnosc

mówię o aborcji, homoseksualistach, religii w szkołach i innych kontrowersyjnych sprawach, gdzie zawsze wtrącają sie tzw. obrońcy wartości. A jak to było z tą propozycją odwołania się do wiary w konstytucji europejskiej? Wkurza mnie takie coś. Europę zajmująludzie o róznych wyznaniach a oni zawsze muszą sie wpieprzyć

Gość nie jestem katolikiem
W konstytucji nie chodziło o odwołanie do wiary tylko tradycji chrześcijanskiej (jako korzeni współczesnej Europy czy coś takiego). Jak wymienili w preambule tradycje grecką, rzymską to sensownie było wspomnieć o chrześcijanstwie. Niestety autorzy konstytucji uznali chyba że w Europie nigdy nie było kościołów a o 10 przykazań nikt nie słyszał :)

Hallo Polacy!!! w ostatnich latach jak przyjezdzal Papiez to z otwartymi rekami zescie go przywitali. Dla was to nie byl papiez a Rodak. A teraz przyjedzie jego wielki przyjaciel i wedlug was jest niepotrzebny. Czy Polacy to jeszcze sa katolikami? Badzcie uczciwi wobec wlasnego sumienia, i nie badzcie obludnikami. Na zachodzie mnie sie duzo ludzi pyta: Czy Polacy to rzeczywiscie tak wielcy katolicy? Maja odpowiedz jest, to ze 99% jest ochrzczonych, ale czy to wystarczy zeby sie czuc katolikiem. Gomulka, Bierut i Gierek tez byli ochrzczeni, a czy to byli katolicy. Sw. Pawel mowil ze po czynach beda was oczeniac, a nie o tym co opowiadacie. PAPIEZA WYBIERA DUCH SWIETY; A NIE OBLUDNICY!!!!

Odpowiem, na pytanie, bo szkoda dyskutowac -mnie ucieszy i to bardzo. A co do tekstu, że \"Benedykt nie zgromadzi takich tlumów\", to iscie komunistyczna logika sankcjonująca jakość przechodzącą w ilość. Przypomina mi to także usilnie lansowany niegdys poglad, ze gdyby nie polski papiez, to Polacy nie chodziliby tak do kosciola, tak jakby to Kosciól powstał ze 30 lat temu i miałby upaść wraz z odejscie papierza Polaka. Do wiadomości niedowiarków dodam, że chrzest Polski nastąpil 966 roku (mamy koncowke 2005), nie mówiąc o powstaniu Chrześcijaństwa. Chyba Realista123 jestes troszke oderwany od rzeczywistosci, bijesz piane i szukasz taniej sensacji. Twoje problemy z wiara to nie powód do urzadzania krucjaty i slinienia sie piana diabelska na pysku, kiedy zobaczysz cien krzyza.

Gość DO CYNICKA ...
Przede wszystkim papieŻ dziecinko. Do Scanka ... Obecny papież to nie Polak :-D

Gość Nie jestem
ateistą, ale abonament płacę i nie mam zamiaru w tvp na okrągło oglądac papieza i msze św. Na msze to chodze do kościoła :-D Albo DZIEŃ PAPIESKI w TVP, co to ma byc. Czy w tym dzniu obowiązuje żałoba? Schymalla ubrana na czarno ? Mina zbolała :P Ludzie mamy XXI wiek :-D

radosc dla czarnych skurwysynow pedalow w habitach co laska do dupy mi wsadz huju czarny poznasz smak czekolady hehehehehe!!!!!

Gość andrejj
co wy ciagle z telewizją? jak nie chcecie ogladac papieza to sa inne kanały, wideo, dvd, gry komputerowe, spacery w lesie itd. Nikt was nie przywiązuje do kaloryfera i nie każe oglądać papieża.

Gość ok big 69
a teraz przetłumacz to na polski.

Gość Dobry był ten tekst
juleczki o dialogu,zeby rozmawiać a nie wypędzać do Holandii.Tutaj właśnie to robicie(rozmawiacie) i każdy twardo obstaje przy swoim.Z Twojej wypowiedzi,tej o homoseksualistach i aborcji wynika,że rzeczywiście bliżej Ci do Holandii z poglądami na państwo i jego orientację.Więc rozważ emigrację,chyba że Ci dobrze w tym katolickim kraju...:D tylko nie pisz o dialogu,bo Ciebie już nikt nie przekona do zmiany zdania!!!