Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GLISS KURKA

Szampon i odżywka GLISS KUR do włosów BRĄZOWYCH, dobre?

Polecane posty

Gość GLISS KURKA

piszcie jeśli już używałayście, bo nie chcę kupić w ciemno:)

Gość lullllla
A one sa do chlodnego brazu czy cieplego? Nadaja sie do wlosow niefarbowanych? Podkreslaja kolor i blask???

Gość GLISS KURKA
Z tego co przeczytałam na opakowaniu w sklepie to napisane było, że podkreśla kolor i nadaje się do włosów naturalnie brązowych i do farbowanych. O ciepłym czy chłodnym brązie chyba nic nie było, ale może któraś z forumowiczek używała więc poczekam na wypowiedzi i opinie:)

Gość brąz to ciepły kolor
nie ma zimnego brązu

Gość lullllla
jasne ze jest chlodny braz...

Gość to kolor ciepły
Temperatura koloru zależy od przeważającego w nim odcienia z koła barw. Kolory ciepłe zawierają więcej żółci (Y) i czerwieni (R), zimne więcej niebieskiego. Kolory ciepłe * Są agresywne i przyciągają uwagę (najsilniej czerwony i pomarańczowy). Kolor czerwony symbolizuje życie, pasję, żółty ciepło i żywotność. * Obiekty w kolorach ciepłych wydają się większe i bliższe. Kolory zimne * Dają poczucie spokoju i świeżości. Kolor niebieski daje poczucie chłodu, spokoju, zielony oznacza wzrost, wiosnę. * Obiekty w kolorach zimnych wydają się mniejsze i odleglejsze. Jeśli do ciepłego pomarańczowego dodamy zbyt dużo zimnego koloru to wyjdzie brunatny, nie brązowy. W brązie zawsze ciepłych barw jest więcej. http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_kolor%C3%B3w_w_j%C4%99zyku_polskim

Gość GLISS KURKA
A co z opiniami na temat szamponu i odżywki?

Gość lullllla
Moja droga, gdybys byla po kursie wizazu i analizy kolorystycznej, to wiedzialabys, ze kazda barwa ma swoja ciepla i chlodna tonacje. Nawet zolty czy czerwony! Niestety przecietny czlowiek nie jest w stanie tego zrozumiec. Dla przykladu: czekolada mleczna obrazuje ciely braz, czekolada gorzka - zimny. Ja mam naturalne wlosy w kolorze chlodnego (szarawego) brazu. Zreszta idz do pierwszego lepszego salonu fryzjerskiego i kazdy fryzjer Ci odrozni cieply i zimny braz. Co wiecej L'oreal w swojej serii szamponow i odzywek Shine Brown rowniez wyroznia dwa rodzaje - do cieplych i chlodnych brazow. No, ale przeciez Ty sie znasz najlepiej!!

Gość do lullllla
jesteś upierdliwa :O

Gość Starletta
hej czy naprawde nikt nie uzywal tego szamponu?? bo tez jestem ciekawa jak on dziala ;)

Gość GLISS KURKA
Podnoszę, bo niczego nie dowiedziałam sie jak dotąd, piszcie:)

Gość lullllla
to nie ja zaczelam ta dyskusje. Mam nadzieje, ze w koncu przejrzalas na oczy.

używałam dotychczas szamponu i odzywki timotei do włosów brązowych i byłam bardzo zadowolona-włosy pięknie błyszczały,teraz zmieniłam na gliss kur,ale dopiero dwa razy myłam głowę z tym zestawem i na razie jest ok i mam nadzieję ,że tak zostanie,pozdrawiam :)

Gość GLISS KURKA
falluscynacja----->zajrzyj tutaj może za kilka dni i napisz jak już będziesz mieć pewność co do opinii na temat tej odżywki i szamponu:) będę wdzięczna:):):)

Gość to kolor ciepły
Nie jestem po kursie wizażu lecz jestem z wykształcenia fizykiem. Myślę, że tam też czegoś uczą.:)

Gość to kolor ciepły
Zakres koloru podano w tabeli. Link do tabeli podałam wyżej.

Mam szampon: jest dobry, nie plącze włosów, nie zamienia ich w siano, przyjemnie pachnie, ale czy podkreśla kolor? Trudno powiedzieć, nie widzę szczególnej zmiany, ale jako szampon jest ok

Gość GLISS KURKA
nebraska-----> a nie obciąża włosów? aha! i czy inne szampony Gliss Kur są dla Ciebie dobre?

Gość ten z jedwabiem jest
rewelacyjny

ja mam włosy rozjasniane , ale używałam tej serii z jedwabiem i jest naprawde ok + odżywka w płynie :) pozdr

Gość idi
a ja jestem plastykiem i potwierdzam ze braz moze miec zarowno cieply jak i zimny odcien... co jak co ale cos o tym wiem ;p

Gość brąz może mieć zarówno
odcień ciepły jak i zimny.Zimne odcienie brązu wpadają w popielaty odcień a ciepłe w pomarńcz,czerwień